Nedeljski pogovor s harmonikarjem Markom Hatlakom
Harmonika mu daje ogromno umetniškega prostora, ki ga neutrudno polni s povsem različnimi projekti. Tako ga slovenska glasbena publika lahko občuduje v izvedbah baročne glasbe, tanga, folka, džez roka.
Spletni Časnik

Sobota, 12. Junij 2021 ob 23:32

Odpri galerijo

Marko Hatlak / foto: Iztok Zupan

Marko Hatlak je harmonikar. Ta inštrument mu daje ogromno umetniškega prostora, ki ga neutrudno polni s povsem različnimi projekti. Tako ga slovenska glasbena publika lahko občuduje v izvedbah baročne glasbe, tanga, folka, džez roka.

Ima tudi več zasedb: Terrafolk, FUNtango, Kapobanda, Marko Hatlak band, veliko pa nastopa tudi solistično. Čas, ki ga je bilo zaradi pandemije več tudi zanj osebno, je izkoristil za ustvarjanje. Pisal je nove skladbe in intenzivno igral Bacha.

Zdaj Marko Hatlak končuje snemanje dveh plošč, o katerih se bova pogovarjala.

Marko Hatlak, ali obstaja racionalen opis vaše skrajno eklektične zgodbe v glasbi. To plutje po različnih stilih ima svoje razloge, korenine?

Tu ni nobenih presenečenj, to je enostavno ljubezen do glasbe. Je pa res, da me v življenju zanima veliko različnih stvari, od športa do alpinizma, do bicikla, plavanja, čolnov, avionov, motorjev, literature, kiparstva. Različne stvari me zanimajo. Prav tako pa je muzika tako abstraktna zadeva in ima toliko lepih oblik, da se mi zdi prekratko življenje, da bi se moral nujno odločit samo za eno. Tako da potem raje raziskujem, sicer bolj počasi, kot če bi se odločil za samo eno smer, ampak zame je to polno glasbeno doživljanje, od resnejše glasbe, če temu lahko tako rečemo, stare glasbe pa vse do začetka 20. stoletja, ko se je zgodil prelom, in popularne glasbe, ki ponuja tudi fenomenalne izvajalce, recimo Miles Davis, Stevie Wonder, pa latino mojstri, recimo Michel Camilo, navsezadnje tudi skupina Toto, ki jo res obožujem (več)

Galerija slik

Zadnje objave

Wed, 14. Sep 2022 at 07:08

16874 ogledov

Prenos kraljičinega pogreba, če bo na nacionalni TVS, naj komentira kompetentna oseba
Če bo prenos pogreba v živo tudi prihodnji ponedeljek, bi iskreno želel od vodstva RTVS, da za komentiranje izbere najbolj kompetentne komentatorje, ki vejo, kaj je kultura, kaj slovesnost trenutka, kaj žalost ob slovesu od ljubljene osebe, in ki bodo to znali tudi primerno – zadržano, le kadar je treba in s potrebno pieteto – komentirati. The post Prenos kraljičinega pogreba, če bo na nacionalni TVS, naj komentira kompetentna oseba appeared first on Časnik.

Tue, 13. Sep 2022 at 07:00

16829 ogledov

Tina Maze je spodbudila preobrazbo tudi v ekipnih športnih panogah
Priti, zgoditi se mora voditelj, ki svoje fante vodi skozi vse faze preizkušenj. Od začetnega trpljenja na treningih do odpovedovanja družinam, zopet treningi, ki skozi tedne postajajo zahtevnejši. Vsakdo, ki se je vsaj malo bolj zares ukvarjal z športom, ve, kaj hočem povedati. The post Tina Maze je spodbudila preobrazbo tudi v ekipnih športnih panogah appeared first on Časnik.

Mon, 12. Sep 2022 at 06:26

16890 ogledov

Če napake sprejmemo kot priložnost za učenje in rast, ne bolijo več
In napake ostanejo samo napake, priložnost za učenje in rast. Ko jih sprejmemo kot take, so priložnost za rast, ne bolijo več. In si lahko oprostimo, se lahko sprejmemo. Posledično napak ne opazimo več; nismo napaka niti ni napaka drugi. Smo izjemnost, ker se lahko učimo, odpustimo, zrastemo in gremo naprej. The post Če napake sprejmemo kot priložnost za učenje in rast, ne bolijo več appeared first on Časnik.

Sun, 11. Sep 2022 at 07:29

16272 ogledov

Peš romanje ni navaden izlet, a se ga splača opraviti
Resnično se zahvaljujem vsem, ki ste bili z menoj na poti. Zahvaljujem se vsem, ki ste bili z menoj prek socialnih omrežij, tudi vaše molitve in spodbude so nas gnale naprej. Zahvaljujem se tudi tistim, za katere vem, da bi se udeležili romanja, pa je zdravje načelo telo – tudi vi ste bili z nami. The post Peš romanje ni navaden izlet, a se ga splača opraviti appeared first on Časnik.

Sun, 11. Sep 2022 at 07:08

16233 ogledov

Teden vzgoje 2022: Skupnost, ki se posluša
Za oblikovanje skupnosti je najprej pomembno, da smo pripravljeni poslušati drugega in stopiti z njim v dialog. Vemo, kako težko otroci počakajo, da nekdo v skupini konča svojo misel, saj bi radi takoj povedali svoj pogled. The post Teden vzgoje 2022: Skupnost, ki se posluša appeared first on Časnik.

Sat, 10. Sep 2022 at 10:13

16175 ogledov

Spomini na obiska kraljice Elizabete II. in princa Charlesa v Sloveniji
Kar nekaj Slovencev je, ki imajo še danes več kot odlične spomine tako na sedanjega kralja Karla III. kot na njegovo pravkar umrlo mamo, kraljico Elizabeto II. Naj počiva v miru! The post Spomini na obiska kraljice Elizabete II. in princa Charlesa v Sloveniji appeared first on Časnik.
Teme
franci kapler Glasba Intervju marko hatlak naš pogovor

Prijatelji

Bojan  AhlinRoža Karan (Astrologinja)Branko GaberAleš ČerinMatija Gabrovšek

NAJBOLJ OBISKANO

Nedeljski pogovor s harmonikarjem Markom Hatlakom