Sem tovariše nagovarjal, naj prenehajo izvajati revolucijo. Ni zaleglo!
Naši medsebojni odnosi, tako na kulturni, politični in splošni ravni se vse bolj zapletajo. Vse to je prinesla komunistična revolucija in njeni potomci to stanje nadaljujejo in vzdržujejo.
Spletni Časnik

Sobota, 14. Avgust 2021 ob 00:05

Odpri galerijo

Jože Strgar

Boš še kaj napisal, je vprašanje, ki ga tu in tam slišim. Leta, ki jih imam, mi rečejo: Ne! Vsakodnevni dogodki – osebni in splošni – pa mi narekujejo nasprotno. Tako sem sedaj pri pisanju – osebnih in javnih spodbud je kar veliko.

Naši medsebojni odnosi, tako na kulturni, politični in splošni ravni se vse bolj zapletajo in rojevajo medsebojne odnose, ki so ostri kakor nikoli doslej. Vse to je prinesla revolucija in njeni potomci to stanje nadaljujejo in vzdržujejo.

Že 11. februarja letos sem v Časniku tovariše nagovarjal, da naj bi prenehali izvajati revolucijo. Ni zaleglo.

Stanje demokracije pri nas je posledica komunistične revolucije ter donedavnega šolstva in vzgoje

Nove težave: v Državnem zboru tovariški poslanci niso potrdili predlaganega ustavnega sodnika ddr. Janeza Kranjca. Zavreči tako uglednega pravnika, ni samo zgrešeno, je tudi neumno. Za demokratično državo nerazumljivo. V tem je vidna šibka intelektualna in domovinska zavest tako številnih poslancev. Takšno stanje je poledica in slika komunistične revolucije, njenega šolstva in domovinske vzgoje, ki je nas vse toliko časa miselno pohabljala, nekaterim poslancem pa zameglila odgovornost za funkcioniranje države. Problematični so tudi prepiri v zvezi z epidemijo, zlasti ker se je k njim pretihotapila še brezbrižnost številnih ljudi, ki te kužne bolezni ne prepoznajo. Pa še cestni zdraharji s kolesarji vred, ki se tudi obnašajo, kakor da bi se trudili za širitev te kužne bolezni. O vsem tem je res treba pisati in se z dobrohotnim namenom pogovarjati in stanje popraviti.

 
Da bi mlada Slovenija lepše in bolj plodovito zaživela, se bom pridružil pogovoru, in sicer prek svojega poklica, to je vrtnarstva v najširšem smislu besede.

Pred dnevi sem iz svoje poklicne knjižnice na slepo vzel v roko drobno knjigo in kaj kmalu ugotovil, da berem svojo knjigo Moj vrtni svet, ki sem jo napisal ob svoji 75-letnici. Kar lep spomin in tehten zapis o družbenih in poklicnih razmerah tistega časa. Moja stroka sicer ne sodi med najvažnejše gospodarske panoge, a je kljub temu izjemno važna za normalno delovanje družbe. Tudi v njej se zrcali demokracija.

Veliko škode je tudi zaradi tega, ker marsikdo noče upoštevati nasvetov strokovnjakov – od zdravnikov naprej

Kadar se s poklicnimi kolegi pogovarjam o problemih stroke, ko že po naravi stvari ne hvalimo ali grajamo, ampak o njej razmišljamo, jo analiziramo in ugotavljamo, ali je določena zadeva dobra ali bi jo bilo treba nekako izboljšati. Tega načela sem se držal v vseh osmih mestih po vsej Evropi, kjer sem se izobraževal. In tudi pozneje, ko sem v novih vlogah sodeloval v družbi poklicnih strokovnjakov z vsega sveta. Vedno in povsod s čutom odgovornosti in z željo, da bi se stvari izboljšale (več TUKAJ)

Galerija slik

Zadnje objave

Wed, 14. Sep 2022 at 07:08

19440 ogledov

Prenos kraljičinega pogreba, če bo na nacionalni TVS, naj komentira kompetentna oseba
Če bo prenos pogreba v živo tudi prihodnji ponedeljek, bi iskreno želel od vodstva RTVS, da za komentiranje izbere najbolj kompetentne komentatorje, ki vejo, kaj je kultura, kaj slovesnost trenutka, kaj žalost ob slovesu od ljubljene osebe, in ki bodo to znali tudi primerno – zadržano, le kadar je treba in s potrebno pieteto – komentirati. The post Prenos kraljičinega pogreba, če bo na nacionalni TVS, naj komentira kompetentna oseba appeared first on Časnik.

Tue, 13. Sep 2022 at 07:00

19391 ogledov

Tina Maze je spodbudila preobrazbo tudi v ekipnih športnih panogah
Priti, zgoditi se mora voditelj, ki svoje fante vodi skozi vse faze preizkušenj. Od začetnega trpljenja na treningih do odpovedovanja družinam, zopet treningi, ki skozi tedne postajajo zahtevnejši. Vsakdo, ki se je vsaj malo bolj zares ukvarjal z športom, ve, kaj hočem povedati. The post Tina Maze je spodbudila preobrazbo tudi v ekipnih športnih panogah appeared first on Časnik.

Mon, 12. Sep 2022 at 06:26

19446 ogledov

Če napake sprejmemo kot priložnost za učenje in rast, ne bolijo več
In napake ostanejo samo napake, priložnost za učenje in rast. Ko jih sprejmemo kot take, so priložnost za rast, ne bolijo več. In si lahko oprostimo, se lahko sprejmemo. Posledično napak ne opazimo več; nismo napaka niti ni napaka drugi. Smo izjemnost, ker se lahko učimo, odpustimo, zrastemo in gremo naprej. The post Če napake sprejmemo kot priložnost za učenje in rast, ne bolijo več appeared first on Časnik.

Sun, 11. Sep 2022 at 07:29

18736 ogledov

Peš romanje ni navaden izlet, a se ga splača opraviti
Resnično se zahvaljujem vsem, ki ste bili z menoj na poti. Zahvaljujem se vsem, ki ste bili z menoj prek socialnih omrežij, tudi vaše molitve in spodbude so nas gnale naprej. Zahvaljujem se tudi tistim, za katere vem, da bi se udeležili romanja, pa je zdravje načelo telo – tudi vi ste bili z nami. The post Peš romanje ni navaden izlet, a se ga splača opraviti appeared first on Časnik.

Sun, 11. Sep 2022 at 07:08

18684 ogledov

Teden vzgoje 2022: Skupnost, ki se posluša
Za oblikovanje skupnosti je najprej pomembno, da smo pripravljeni poslušati drugega in stopiti z njim v dialog. Vemo, kako težko otroci počakajo, da nekdo v skupini konča svojo misel, saj bi radi takoj povedali svoj pogled. The post Teden vzgoje 2022: Skupnost, ki se posluša appeared first on Časnik.

Sat, 10. Sep 2022 at 10:13

18635 ogledov

Spomini na obiska kraljice Elizabete II. in princa Charlesa v Sloveniji
Kar nekaj Slovencev je, ki imajo še danes več kot odlične spomine tako na sedanjega kralja Karla III. kot na njegovo pravkar umrlo mamo, kraljico Elizabeto II. Naj počiva v miru! The post Spomini na obiska kraljice Elizabete II. in princa Charlesa v Sloveniji appeared first on Časnik.
Teme
jože strgar kolesarski protesti komunistična revolucija

Prijatelji

Bojan  AhlinRoža Karan (Astrologinja)Branko GaberAleš ČerinMatija Gabrovšek

NAJBOLJ OBISKANO

Sem tovariše nagovarjal, naj prenehajo izvajati revolucijo. Ni zaleglo!