Zanikajo Kristusa, se smejejo veri, a vendar želijo imeti vernike na svoji strani
Zanikajo Kristusa, se smejejo veri, a vendar želijo imeti vernike na svoji strani, v svoji stranki in pri svojih enosmernih programih. Zato smo verniki poklicani, da kolikor bolj verujemo, toliko sijajnejša mora biti naša navzočnost zdaj in tukaj.
Spletni Časnik

Nedelja, 8. Avgust 2021 ob 00:01

Odpri galerijo

Nadškof Stanislav Hočevar (Foto: Aleksandar Anđić)

Zanikajo Kristusa, se smejejo veri, a vendar želijo imeti vernike na svoji strani, v svoji stranki in pri svojih enosmernih programih. Prav zato smo verniki poklicani, da kolikor bolj verujemo, toliko bolj moramo tudi iskati; kolikor večje je naše veselje, toliko močnejše mora biti naše služenje; kolikor bolj se stegujemo po prihodnosti, toliko sijajnejša mora biti naša navzočnost zdaj in tukaj.

Ob vstopu v mesec praznovanja Marijinega vnebovzetja z veseljem na svetem kraju uživamo Kruh Življenja

Upam, da naša srca osrečujoče utripajo. Vsekakor je v duhu Stvarnika, ki vse kliče iz niča v Bit, iz nebivanja v Bivanje, da je srce samo toliko srečno, kolikor se pridruži temu velikemu Božjemu Dejanju: klicati Življenju; posredovati življenje; živeti življenje v obilju in se v mističnem in poetskem zanosu zahvaljevati za udeleženost pri Življenju. Iz teh svetih višav je to avtentično hrepenenje po življenju še bolj polno. Še bolj pa je polno, če v odkrivanju tudi zgodovinskih dogajanj okušamo, kako je sama Mati Življenja – Devica iz Nazareta in v nebo vzeta Gospodarica, potrjevala svojo materinsko navzočnost na tem razgledniku – med drugim tudi razgledniku treh Slovenij. Vi, ki ste napeli vse moči, da bi tukaj okušali nezasluženi dar življenja, bodite prisrčno pozdravljeni! Tudi Beograd se pridružuje tej himni življenja, vse Vas podpira z molitvijo in blagoslovom (več TUKAJ)

Galerija slik

Zadnje objave

Wed, 14. Sep 2022 at 07:08

19440 ogledov

Prenos kraljičinega pogreba, če bo na nacionalni TVS, naj komentira kompetentna oseba
Če bo prenos pogreba v živo tudi prihodnji ponedeljek, bi iskreno želel od vodstva RTVS, da za komentiranje izbere najbolj kompetentne komentatorje, ki vejo, kaj je kultura, kaj slovesnost trenutka, kaj žalost ob slovesu od ljubljene osebe, in ki bodo to znali tudi primerno – zadržano, le kadar je treba in s potrebno pieteto – komentirati. The post Prenos kraljičinega pogreba, če bo na nacionalni TVS, naj komentira kompetentna oseba appeared first on Časnik.

Tue, 13. Sep 2022 at 07:00

19391 ogledov

Tina Maze je spodbudila preobrazbo tudi v ekipnih športnih panogah
Priti, zgoditi se mora voditelj, ki svoje fante vodi skozi vse faze preizkušenj. Od začetnega trpljenja na treningih do odpovedovanja družinam, zopet treningi, ki skozi tedne postajajo zahtevnejši. Vsakdo, ki se je vsaj malo bolj zares ukvarjal z športom, ve, kaj hočem povedati. The post Tina Maze je spodbudila preobrazbo tudi v ekipnih športnih panogah appeared first on Časnik.

Mon, 12. Sep 2022 at 06:26

19446 ogledov

Če napake sprejmemo kot priložnost za učenje in rast, ne bolijo več
In napake ostanejo samo napake, priložnost za učenje in rast. Ko jih sprejmemo kot take, so priložnost za rast, ne bolijo več. In si lahko oprostimo, se lahko sprejmemo. Posledično napak ne opazimo več; nismo napaka niti ni napaka drugi. Smo izjemnost, ker se lahko učimo, odpustimo, zrastemo in gremo naprej. The post Če napake sprejmemo kot priložnost za učenje in rast, ne bolijo več appeared first on Časnik.

Sun, 11. Sep 2022 at 07:29

18736 ogledov

Peš romanje ni navaden izlet, a se ga splača opraviti
Resnično se zahvaljujem vsem, ki ste bili z menoj na poti. Zahvaljujem se vsem, ki ste bili z menoj prek socialnih omrežij, tudi vaše molitve in spodbude so nas gnale naprej. Zahvaljujem se tudi tistim, za katere vem, da bi se udeležili romanja, pa je zdravje načelo telo – tudi vi ste bili z nami. The post Peš romanje ni navaden izlet, a se ga splača opraviti appeared first on Časnik.

Sun, 11. Sep 2022 at 07:08

18684 ogledov

Teden vzgoje 2022: Skupnost, ki se posluša
Za oblikovanje skupnosti je najprej pomembno, da smo pripravljeni poslušati drugega in stopiti z njim v dialog. Vemo, kako težko otroci počakajo, da nekdo v skupini konča svojo misel, saj bi radi takoj povedali svoj pogled. The post Teden vzgoje 2022: Skupnost, ki se posluša appeared first on Časnik.

Sat, 10. Sep 2022 at 10:13

18635 ogledov

Spomini na obiska kraljice Elizabete II. in princa Charlesa v Sloveniji
Kar nekaj Slovencev je, ki imajo še danes več kot odlične spomine tako na sedanjega kralja Karla III. kot na njegovo pravkar umrlo mamo, kraljico Elizabeto II. Naj počiva v miru! The post Spomini na obiska kraljice Elizabete II. in princa Charlesa v Sloveniji appeared first on Časnik.
Teme
Veliki Šmaren vnebozetje

Prijatelji

Bojan  AhlinRoža Karan (Astrologinja)Branko GaberAleš ČerinMatija Gabrovšek

NAJBOLJ OBISKANO

Zanikajo Kristusa, se smejejo veri, a vendar želijo imeti vernike na svoji strani