Demokracija in svoboda sta vrednoti, za kateri se moramo boriti
Demokracija in svoboda pa sta vrednoti, za kateri se moramo boriti, ker nas je še dovolj, ki smo izkusili totalitarizem in vemo, da se v njem ne da živeti. Boriti se moramo na notranji fronti zoper petokolonaše totalitarizma, ki prihajajo s FDV.
Spletni Časnik

Nedelja, 25. Julij 2021 ob 00:01

Odpri galerijo

Andrej Poznič: Hočem ideološke teme, nočem pa tabujev; hočem, da se pogovarjamo, debatiramo in kregamo in poskušamo najti soglasje za rešitev.

Demokracija in svoboda pa sta vrednoti, za kateri se moramo boriti, ker nas je še dovolj, ki smo izkusili totalitarizem in vemo, da se v njem ne da živeti. Boriti se moramo na notranji fronti zoper petokolonaše totalitarizma, ki prihajajo na medijsko prizorišče s Fakultete za družbene vede in drugih z levičarskimi ideologijami prepojenih fakultet (za socialno delo, Filozofske in Pedagoške fakultete itd.).

Praznični dnevi naše tridesetletnice so mimo. Znova pa so pokazali, da je v Sloveniji majhna, dobro organizirana, v vseh ozirih privilegirana skupina, ki nikakor ne razume niti ne sprejema demokracije. Od tu pa do antipatije, nespoštovanja in celo do sovraštva ni daleč. Zato je ta skupina potencialno nevarna za vse, kar smo pridobili v treh desetletjih, odkar smo se odpovedali totalitarizmu rdeče zvezde, revolucionarni tradiciji in vrednotam (te pa so še vedno »rop, požig, umor«), izbrali pa smo svobodo, pluralnost, demokracijo in to hočemo živeti v samostojni in naši državi Sloveniji.

Na eni strani razum in volja, na drugi žolčna čustva

Na samo obletnico razglasitve naše državne samostojnosti smo imeli proslavo (in mnoge proslave po vsej deželi) ter en primitiven protest, kjer so slavili svoje sovraštvo do demokracije, sedanje vlade in Slovenije kot take.

Na eni strani spoštovanje tradicije, veselje nad sedanjostjo in pozitiven pogled v prihodnost, na drugi besede nestrpnosti, zavračanja in brezizhodnosti.

Žal pa so prav slednji tudi medijsko nadvse dobro pokriti, podprti in spodbujani. Na eni strani razum in volja v veselju in ponosu, na drugi strani žolčni čustveni izlivi. Poudarjanje čustvenosti onemogoča vsak dialog, debato, ki zahteva argumente. Čustva, na katerih protestoslavci gradijo svoje manifestacije, so njihov najboljši okop. Ni besede, ki bi množico, ki je čustveno razrvana, mogla prepričati ali pa ji pokazati, kako zelo se motijo. Oni so pač prepričani o svojem prav brez argumentov, brez dejstev, ki bi jim bili v prid, ampak z močnimi čustvi in v množici, zato vztrajajo (preberi več)

Galerija slik

Zadnje objave

Wed, 14. Sep 2022 at 07:08

16874 ogledov

Prenos kraljičinega pogreba, če bo na nacionalni TVS, naj komentira kompetentna oseba
Če bo prenos pogreba v živo tudi prihodnji ponedeljek, bi iskreno želel od vodstva RTVS, da za komentiranje izbere najbolj kompetentne komentatorje, ki vejo, kaj je kultura, kaj slovesnost trenutka, kaj žalost ob slovesu od ljubljene osebe, in ki bodo to znali tudi primerno – zadržano, le kadar je treba in s potrebno pieteto – komentirati. The post Prenos kraljičinega pogreba, če bo na nacionalni TVS, naj komentira kompetentna oseba appeared first on Časnik.

Tue, 13. Sep 2022 at 07:00

16829 ogledov

Tina Maze je spodbudila preobrazbo tudi v ekipnih športnih panogah
Priti, zgoditi se mora voditelj, ki svoje fante vodi skozi vse faze preizkušenj. Od začetnega trpljenja na treningih do odpovedovanja družinam, zopet treningi, ki skozi tedne postajajo zahtevnejši. Vsakdo, ki se je vsaj malo bolj zares ukvarjal z športom, ve, kaj hočem povedati. The post Tina Maze je spodbudila preobrazbo tudi v ekipnih športnih panogah appeared first on Časnik.

Mon, 12. Sep 2022 at 06:26

16890 ogledov

Če napake sprejmemo kot priložnost za učenje in rast, ne bolijo več
In napake ostanejo samo napake, priložnost za učenje in rast. Ko jih sprejmemo kot take, so priložnost za rast, ne bolijo več. In si lahko oprostimo, se lahko sprejmemo. Posledično napak ne opazimo več; nismo napaka niti ni napaka drugi. Smo izjemnost, ker se lahko učimo, odpustimo, zrastemo in gremo naprej. The post Če napake sprejmemo kot priložnost za učenje in rast, ne bolijo več appeared first on Časnik.

Sun, 11. Sep 2022 at 07:29

16272 ogledov

Peš romanje ni navaden izlet, a se ga splača opraviti
Resnično se zahvaljujem vsem, ki ste bili z menoj na poti. Zahvaljujem se vsem, ki ste bili z menoj prek socialnih omrežij, tudi vaše molitve in spodbude so nas gnale naprej. Zahvaljujem se tudi tistim, za katere vem, da bi se udeležili romanja, pa je zdravje načelo telo – tudi vi ste bili z nami. The post Peš romanje ni navaden izlet, a se ga splača opraviti appeared first on Časnik.

Sun, 11. Sep 2022 at 07:08

16233 ogledov

Teden vzgoje 2022: Skupnost, ki se posluša
Za oblikovanje skupnosti je najprej pomembno, da smo pripravljeni poslušati drugega in stopiti z njim v dialog. Vemo, kako težko otroci počakajo, da nekdo v skupini konča svojo misel, saj bi radi takoj povedali svoj pogled. The post Teden vzgoje 2022: Skupnost, ki se posluša appeared first on Časnik.

Sat, 10. Sep 2022 at 10:13

16175 ogledov

Spomini na obiska kraljice Elizabete II. in princa Charlesa v Sloveniji
Kar nekaj Slovencev je, ki imajo še danes več kot odlične spomine tako na sedanjega kralja Karla III. kot na njegovo pravkar umrlo mamo, kraljico Elizabeto II. Naj počiva v miru! The post Spomini na obiska kraljice Elizabete II. in princa Charlesa v Sloveniji appeared first on Časnik.
Teme
Andrej M Poznič

Prijatelji

Bojan  AhlinRoža Karan (Astrologinja)Branko GaberAleš ČerinMatija Gabrovšek

NAJBOLJ OBISKANO

Demokracija in svoboda sta vrednoti, za kateri se moramo boriti