Ko levica v ogledalu zagleda Orbana
Dominacija levice v civilni družbi pa je tako očitna, da se komaj opazi. A zavrtimo kolo časa za nekaj mesecev nazaj in tuj opazovalec bi moral ugotoviti: v Sloveniji so utišani skoraj vsi opozicijski mediji, vlada vodi kulturno revolucijo.
Spletni Časnik

Torek, 26. maj 2020 ob 00:01

Odpri galerijo

foto: Demokracija

Slovenski orban je že tu. In se ne more načuditi, da kdo misli drugače kot on, kaj šele, da vlado vodi kdo drug kot levi orban. Nanj pa lahko desna sredina opozori predvsem z dostojanstvom in evropskostjo.

Res je: ne Drnovšek ne Kučan, ne SD ne LDS ne Levica niso nikoli dosegli absolutne večine. Je pa takšno večino v Državnem zboru redno dosegala levica. In le v nekaj posebnih situacijah (Peterletova in tri Janševe vlade) je desnici uspelo doseči relativno večino za sestavo vlade.

Očitna je dominacija levice

Dominacija levice v civilni družbi pa je tako očitna, da se komaj opazi. A zavrtimo kolo časa za nekaj mesecev nazaj in tuj opazovalec bi moral ugotoviti: v Sloveniji so utišani skoraj vsi opozicijski mediji, vlada vodi kulturno revolucijo.

Morda leve vlade niso sprejemale zakonov, ki bi neposredno posegali v medije in civilno družbo, morda se res niso šle “vojn” z novinarji; a za kaj takšnega preprosto ni bilo potrebe, saj je bilo slovensko novinarstvo v aktivistični maniri dovolj uslužno, kritično pa le tedaj, ko je kdo od levih oblastnikov stopil na žulj katerega od rivalskih lobijev. In nikakor ne zavoljo resnice.

Liberalno in socialdemokratsko prevladuje tudi v Evropi

Domače kritike polsvobodnega medijskega prostora je bilo torej lahko utišati. Redke tuje pomisleke pa je prepričalo to, da so iz ust leve garniture slišali tisto, kar so želeli slišati: liberalno-demokratsko, politično korektno, multikulturno mantro, ki je v zadnjih treh desetletjih postala prevladujoča ne le v socialdemokratski in liberalni, temveč tudi krščansko-demokratski, desnosredinski zahodni Evropi. Na, žal, večinoma neposrečen način se ji je uprla le desna politična margina … In tako nam je levica ukradla Evropo. Tisto Evropo, v katero je desna sredina Srednje Evrope od poznih osemdesetih let iskreno verjela in videla v njej upanje za lastne zgodovinske bolečine, diskriminacijo in frustracije.

Kdo je v Sloveniji podoben Orbanu?

Treba je biti kritičen do Janševega škodljivega spogledovanja z Orbanom. Kljub temu pa je predvsem treba reči: slovenski orban je slovenska levica. Resda v tem trenutku za slovenskim orbanovstvom ne stoji nobena konkretna oseba, a to bi zlahka in hitro postal kateri izmed mladih voditeljev slovenske radikalne levice, ki s srhljivo, naduto zaverovanostjo v svoj prav ob sekundiranju kolesarjev na ulici in kolesarjev v medijih strašijo s fašizmom, v bistvu pa pretijo z boljševiško revolucijo, s kakršno je bil pred nekaj leti z granitnimi kockami zrušen zakonito izvoljen župan, danes pa bi tako naredili z vlado.

Poziv predsednika Pahorja v odličnem intervjuju za Faktor prejšnji teden (takšnega intervjuja nacionalka pač ne zna narediti) k umirjanju strasti in k dialogu je bil poveden.

Slovenski orban je že tu. In se ne more načuditi, da kdo misli drugače kot on, kaj šele, da vlado vodi kdo drug kot levi orban. Nanj pa lahko desna sredina opozori predvsem z dostojanstvom in evropskostjo []

Galerija slik

Zadnje objave

Thu, 4. Mar 2021 at 00:02

21 ogledov

Opozicija razbija državo, ker je na oblasti in ne nekdo drug
V opoziciji se ne grejo politike ampak razbijanje in uničevanje države zaradi silne bolečine, ker je na oblasti Janez Janša, in ne kdo drug. Zaradi te »silne bolečine« niso zmožni osnovne politične geste: ob priznanju razmerja politične moči izpogajati sporazum, ki bi bil v danih razmerjih moči maksimalno dober za vse udeležence in bi vsi skupaj tako zaradi dela za skupno dobro zakopali bojne sekire do novih razmerij moči. The post Opozicija razbija državo, ker je na oblasti in ne nekdo drug appeared first on Časnik.

Thu, 4. Mar 2021 at 00:01

22 ogledov

Slovenska vrsta Zdenk
Zdenke so (bile) javne osebe in da so jim skupni samo ime, ambicioznost in oblastiželjnost. Vsaka izmed njih je slednje dvoje udejanjala v svojem času, na svoj način in v vsakokratnem družbenopolitičnem okolju. Med zločinskim življenjem in delom Zdenke I. in drugimi tremi Zdenkami ni nikakršne neposredne zveze. The post Slovenska vrsta Zdenk appeared first on Časnik.

Wed, 3. Mar 2021 at 00:03

90 ogledov

Pogled od zunaj na slovensko medijsko krajino
Slovenski medijski prostor in domnevno zatiranje novinarjev so se znašli v neverjetni polemiki v tujih časopisih. Očitno je, da v tujini sploh nimajo pojma o resničnem stanju v slovenskem medijskem prostoru, ki je zelo specifičen, sicer bi poročali veliko bolj objektivno. The post Pogled od zunaj na slovensko medijsko krajino appeared first on Časnik.

Tue, 2. Mar 2021 at 00:01

139 ogledov

Simbolizacija krajine
Upajmo, da bodo sledi t. i. rapalske meje izginile mnogo prej kot sledi rimskega limesa, saj se ta krivična meja še vedno (sistemsko) utrjuje tudi v glavah številnih Italijanov; enako upajmo, da bodo iz povsem podobnih razlogov izginile iz slovenske pokrajine tudi sledi druge vrste okupacije: povojni spomeniki skupaj z napisi TITO po primorskih hribih, ki simbolno pohabljajo našo pokrajino in mesta, podobno kot pohabljajo duha celih generacij ...  The post Simbolizacija krajine appeared first on Časnik.

Mon, 1. Mar 2021 at 22:28

135 ogledov

Politično nastavljeni funkcionarji, povezani s strici iz ozadja, nevarnost za demokracijo
Minuli teden smo bili priče ustvarjanju vtisa, da so v tujini zaskrbljeni za demokracijo in svobodo medijev v Sloveniji. Dobro orkestrirano medijsko kompanijo je sprožil članek na bruseljskem portalu Politico, objavljen 16. februarja, o vojni z mediji, ki naj bi jo bojeval Janez Janša. Še topel članek so zaskrbljeno povzeli dominantni slovenski mediji, odziv Janše […] The post Politično nastavljeni funkcionarji, povezani s strici iz ozadja, nevarnost za demokracijo appeared first on Časnik.

Mon, 1. Mar 2021 at 00:01

231 ogledov

Orbanizacijo, samo da s postkomunisti v sedlu, živimo že četrt stoletja
Minuli teden smo bili priče ustvarjanju vtisa, da so v tujini zaskrbljeni za demokracijo in svobodo medijev v Sloveniji. Dobro orkestrirano medijsko kompanijo je sprožil članek na bruseljskem portalu Politico, objavljen 16. februarja, o vojni z mediji, ki naj bi jo bojeval Janez Janša. Še topel članek so zaskrbljeno povzeli dominantni slovenski mediji, odziv Janše […] The post Orbanizacijo, samo da s postkomunisti v sedlu, živimo že četrt stoletja appeared first on Časnik.
Teme
aktualno v družbi mnenja z mero levica v sloveniji orbanizacija viktor orban

Zadnji komentarji

Prijatelji

Bojan  AhlinRoža Karan (Astrologinja)Branko GaberAleš ČerinMatija Gabrovšek

NAJBOLJ OBISKANO

Ko levica v ogledalu zagleda Orbana