Edina pot v slovensko resnično svobodo, zgolj prvi korak, je ukinitev obveznega plačevanja RTV-prispevka.
Vsaka poročila na RTV se začnejo s prispevkom o nezadovoljstvu z vlado. Trenutno so hrbtenica rušilcev vlade. V delu RTVS deluje močna skupina ljudi, ki Sloveniji nikoli ne bo dovolila, da se otrese oblasti nekdanjih goščarskih politkomisarjev
Spletni Časnik

Ponedeljek, 25. Maj 2020 ob 00:08

Odpri galerijo

Stane Granda

Šiškova varda ali kolesarski demonstranti? Kdo je politični dedič onih, ki so v teh dneh pred 75 leti pobili okoli petnajst tisoč Slovencev?

Protest znamenitih akademikov je že ob nastopu Janševe vlade napovedal politično destabilizacijo Slovenije. Imena podpisnikov ne skrivajo njihovega duhovnega in političnega očeta, ki se nikoli ni mogel sprijazniti, da formalno ne more biti več na čelu države. Njegov krog je pripravljen pristati na vse, nikoli pa na izgubo oblasti in privilegijev, ki iz nje izvirajo. Virusna epidemija je srditost napadov na novo vlado nekoliko zmanjšala. Dolžnost vzdrževanja pritiska je prenesla na Kadunčev krog nacionalne televizije – mož je verjetno posodil samo ime – ki ta posel izjemno opravlja.

Glavni sredstvi sta politična in ideološka nestrpnost ter tendenciozno prikazovanje razmer na podlagi prirejenih dejstev in polresnic. Civilizacijska norma, da je vsak do pravnomočne sodbe nedolžen, zanje ne velja.

Prava svoboda je, ko se sami svobodno odločate, komu boste plačevali in če boste sploh komu želeli plačevati naročnino za izbran medij! Prvi korak k temu je, da odpovemo RTV naročnino.

Pridružite se nam tukaj: odpoved.si

Rušenje vlade s pomočjo poročil na televiziji

Vsaka poročila na TV se začnejo s prispevkom o nezadovoljstvu z vlado. Trenutno so hrbtenica rušilcev vlade. Sistematiko za to je napovedal že znameniti intervju s »Kocko«, ki je bil zgolj in samo trobilo »plavega«. Vsekakor v delu RTVS deluje močna skupina ljudi, mogoče imajo v njej trenutno premoč dame, ki Sloveniji nikoli ne bo dovolila, da se otrese oblasti nekdanjih goščarskih politkomisarjev oziroma kasnejših tožilcev. Priimek enega organizatorjev sedanjih demonstracij je presenečenje samo za ignorante spremljanja notranjepolitičnih razmer. Ni načina niti demokratične možnosti, ki bi jih v obstoječih okvirih onemogočila. Računajo lahko na močno mednarodno podporo. Rdeča internacionala deluje. Zlasti ob pomoči »desnih«.

Edina pot v slovensko resnično svobodo, zgolj prvi korak, je ukinitev obveznega plačevanja RTV-prispevka.

Kolesarski demonstranti se z rumenimi jopiči v Franciji ne morejo primerjati

Kolesarski demonstranti so dokaj duhoviti in na videz neprimerljivi z dejavnostjo »rumenih jopičev« v Franciji. To je bilo socialno gibanje, kolesarski demonstranti pri nas pa so nosilci nestrpnosti, totalitarizma, zanikovalci svetosti življenja. »Ubi Janšu!« je začetek in konec njihovih političnih ciljev. Kaj epidemija, kaj socialna drama, ki jo prinaša pandemije. Ne gre jim nasedati, treba jih je ignorirati, hkrati pa vedeti, da se njihovi politični očetje nikoli ne bodo sprijaznili z vlado, ki jo bo vodil Janša. Tu ni kompromisa, ampak bo boj potekal do konca. Zato je treba »žabe kuhati«.

Delovanje za časa koronavirusa dokazuje, da se požvižgajo na mrtve. Tudi njihov vodja, ki sodi v rizično skupino, je pripravljen v njej žrtvovati (predvsem tuje) življenje. Čudno, da raziskovalni novinarji ne odkrijejo, kdo jih financira. Po mnenju strokovnjakov vsake demonstracije stanejo vsaj pet tisoč evrov.

Zaradi svojske demokracije ob ugled doma in v svetu

Slovenija je že nekaj let vsebinsko popolnoma izvotljena država. Načrtno! Vojska, policija, zdravstvo, varstvo starejših, znanost, kultura …: nič ne funkcionira oziroma je vse podrejeno varovanju privilegijev onih, ki so leta 1990 »sestopili z oblasti«. Izgubila je ugled tako pri državljanih kot zlasti v tujini. Nikogar več ne zanimamo. To je bilo načrtno izpeljano. Kot sestop z oblasti, ki je dejansko pomenil najbolj brezobzirno vzpenjanje na njen dejanski vrh. Danes svoj položaj branijo v imenu demokracije, ki jo vrhunsko izrabljajo. Prava ljudska demokracija! Ni slučajno v javnosti toliko goščarskega besednjaka, od »ljudske vstaje« dalje.

Kolesarski demonstranti niso posledica gesla: »Vsi na kolo za zdravo telo!« Ne, gre za zlorabo športa. Gre predvsem za politično in ideološko sporočilo, kako je treba pritiskati navzdol na »ne naše« ljudi.

Njihov cilj ni izražanje kritik na račun napak in pomanjkljivosti, ki obstajajo, ampak surovo rušenje demokracije. Za njimi so oni, ki so v tujino odnesli na desetine milijard denarja!

Kaj razkriva obračunavanje s Šiškovo vardo?

Ideološkost in ekskluzivizem, nesocialno naravo kolesarskega gibanja še posebno razkrivajo želje po obračunu s Šiškovo vardo, ki ni pod njihovo kontrolo. Še danes ni jasno, kakšno orožje je dejansko imela na znamenitem postroju. Tudi streljanje z zračno puško ni primerljivo s kiji in podobnimi pretepaškimi pripomočki, ki jih s seboj vozijo kolesarski demonstranti. Ne zahtevajo smrti, pobojev. Človek resnično ne razume – če je problem v tem, da so prišli prav po štajersko vprašat na policijo – zakaj jih obravnavajo. To je njihova državljanska pravica. Še zlasti, ker za ljubljanske in druge kolesarske demonstrante določeni zakoni in predpisi, na primer tisti o zbiranju v času epidemije, ne veljajo. Drugi ljudje, druga merila.

Člani varde so drugorazredni državljani. Skupina, porinjena na družbeni rob in celo prek njega, ki ne more uresničiti svoje državljanske časti, vrednosti in spoštovanja življenja, je problem. Očitno je treba še posebej zato prav po kolesarsko pritisniti nanje. Sami so krivi, če si ne morejo privoščiti nekaj tisočakov vrednih električnih koles, sončnih očal, ki stanejo več sto evrov, oblek iz tujine po zadnji modi …, saj niso naši.

Kolesarski demonstranti lahko javno zahtevajo smrt za predsednika vlade. Tožilstvo tega po uradni dolžnosti ne bo preganjalo, bo pa skrbno preiskalo mazanje Titovega spomenika v Velenju. To “nekdanje” veliko bolj zanima kot dejstvo, da je samo še vprašanje časa, kdaj bodo Kitajci Gorenje enostavno zaprli.

Kdo je politični dedič onih, ki so v teh dneh pred 75 leti pobili okoli petnajst tisoč Slovencev? Šiškova varda ali kolesarski demonstranti?  […]

The post Kolesarska republika Slovenija appeared first on Časnik.

Galerija slik

Zadnje objave

Wed, 14. Sep 2022 at 07:08

16269 ogledov

Prenos kraljičinega pogreba, če bo na nacionalni TVS, naj komentira kompetentna oseba
Če bo prenos pogreba v živo tudi prihodnji ponedeljek, bi iskreno želel od vodstva RTVS, da za komentiranje izbere najbolj kompetentne komentatorje, ki vejo, kaj je kultura, kaj slovesnost trenutka, kaj žalost ob slovesu od ljubljene osebe, in ki bodo to znali tudi primerno – zadržano, le kadar je treba in s potrebno pieteto – komentirati. The post Prenos kraljičinega pogreba, če bo na nacionalni TVS, naj komentira kompetentna oseba appeared first on Časnik.

Tue, 13. Sep 2022 at 07:00

16227 ogledov

Tina Maze je spodbudila preobrazbo tudi v ekipnih športnih panogah
Priti, zgoditi se mora voditelj, ki svoje fante vodi skozi vse faze preizkušenj. Od začetnega trpljenja na treningih do odpovedovanja družinam, zopet treningi, ki skozi tedne postajajo zahtevnejši. Vsakdo, ki se je vsaj malo bolj zares ukvarjal z športom, ve, kaj hočem povedati. The post Tina Maze je spodbudila preobrazbo tudi v ekipnih športnih panogah appeared first on Časnik.

Mon, 12. Sep 2022 at 06:26

16295 ogledov

Če napake sprejmemo kot priložnost za učenje in rast, ne bolijo več
In napake ostanejo samo napake, priložnost za učenje in rast. Ko jih sprejmemo kot take, so priložnost za rast, ne bolijo več. In si lahko oprostimo, se lahko sprejmemo. Posledično napak ne opazimo več; nismo napaka niti ni napaka drugi. Smo izjemnost, ker se lahko učimo, odpustimo, zrastemo in gremo naprej. The post Če napake sprejmemo kot priložnost za učenje in rast, ne bolijo več appeared first on Časnik.

Sun, 11. Sep 2022 at 07:29

15700 ogledov

Peš romanje ni navaden izlet, a se ga splača opraviti
Resnično se zahvaljujem vsem, ki ste bili z menoj na poti. Zahvaljujem se vsem, ki ste bili z menoj prek socialnih omrežij, tudi vaše molitve in spodbude so nas gnale naprej. Zahvaljujem se tudi tistim, za katere vem, da bi se udeležili romanja, pa je zdravje načelo telo – tudi vi ste bili z nami. The post Peš romanje ni navaden izlet, a se ga splača opraviti appeared first on Časnik.

Sun, 11. Sep 2022 at 07:08

15661 ogledov

Teden vzgoje 2022: Skupnost, ki se posluša
Za oblikovanje skupnosti je najprej pomembno, da smo pripravljeni poslušati drugega in stopiti z njim v dialog. Vemo, kako težko otroci počakajo, da nekdo v skupini konča svojo misel, saj bi radi takoj povedali svoj pogled. The post Teden vzgoje 2022: Skupnost, ki se posluša appeared first on Časnik.

Sat, 10. Sep 2022 at 10:13

15606 ogledov

Spomini na obiska kraljice Elizabete II. in princa Charlesa v Sloveniji
Kar nekaj Slovencev je, ki imajo še danes več kot odlične spomine tako na sedanjega kralja Karla III. kot na njegovo pravkar umrlo mamo, kraljico Elizabeto II. Naj počiva v miru! The post Spomini na obiska kraljice Elizabete II. in princa Charlesa v Sloveniji appeared first on Časnik.
Teme
rtv naročnina rtvslo stane granda kolesarski protesti

Prijatelji

Bojan  AhlinRoža Karan (Astrologinja)Branko GaberAleš ČerinMatija Gabrovšek

NAJBOLJ OBISKANO

Edina pot v slovensko resnično svobodo, zgolj prvi korak, je ukinitev obveznega plačevanja RTV-prispevka.