Ni šlo, odstopil je: Bratušek, Cerar, Šarec. Zdaj pa spet pozivajo k rušenju Janševe vlade
Kar naenkrat pa so se spet pojavili tako imenovani vstajniki, ki se borijo zoper korupcijo in zahtevajo odstop tretje Janševe vlade. Kje so bili vsi ti ljudje, ko se je dogajala korupcija za časa levih vlad ...
Spletni Časnik

Sobota, 16. maj 2020 ob 00:01

Odpri galerijo

Protivladni protesti, 15. 5. 2020

V času druge Janševe vlade je potekal protest proti korupciji. Korupcija je nesprejemljiva, pa naj jo izvajajo levi ali desni. Zaradi korupcije smo oškodovani vsi – politično levi, desni, vmesni in neopredeljeni. Zato se je vredno boriti proti njej in drugim nečednim poslom, s katerimi se posamezniki okoriščajo na škodo vseh nas.

Ena skupna točka programa

Tedanja vlada je padla. Prišla je leva vlada in zaporedoma več njih, ki so ravno tako druga za drugo padale. Vendar ne zaradi protestov ali vstaj. Padale so zato, ker so imele vladne koalicije zares eno samo točko programa; vse drugo je bilo samo črnilo na papirju. Ta skupna točka je bila boj proti Janezu Janši in vsemu, kar on predstavlja. Korupcija se je dogajala naprej. Pohlep je bil nenasiten. Vendar brez vstaj in brez protestnikov. Vlade so padale, sklepale so se nove koalicije, ozadje pa je ostalo isto.

Ni šlo, odstopil je. Zdaj pa spet pozivajo k rušenju Janševe vlade

Tako je razpadla tudi manjšinska vlada Marjana Šarca. Saj česa drugega niti ni bilo pričakovati. Oblikovala se je nova koalicija, ki je postavila tretjo vlado Janeza Janše. Vsi priznavajo, da je bilo to dobro za Slovenijo, saj bi sicer morali krizo zaradi covida‑19 prestajati brez operativne vlade – in kakšne bi bile posledice, si ne moremo predstavljati.

Kar naenkrat pa so se spet pojavili tako imenovani vstajniki, ki se borijo zoper korupcijo in zahtevajo odstop tretje Janševe vlade. Kje so bili vsi ti ljudje, ko se je dogajala korupcija za časa levih vlad – od dokapitalizacije bank in TEŠ-a do Jankovićev in še marsičesa?

Ni jim bilo treba vstajati z domačih kavčev, saj so državo vodile leve vlade, ne Janez Janša. To pa je zanje edino pomembno.

Ali razumejo zakonitosti parlamentarne demokracije?

Vsakdo ima pravico voliti in tudi biti izvoljen. Parlamentarna demokracija ima svoje zakonitosti, ki se jih moramo držati. Povsem naravno je, da se v vsaki demokraciji oblast menja. To je tudi zelo higienično. Po vladavini desnih vlad nastopijo leve in obratno. Samo tile vstajniki tega ne razumejo. Ne glede na demokratične volitve, na vsak način hočejo levo vlado. Če ne gre drugače, pa z volitvami vsaki dve leti; in če še to ne gre, s protesti in pritiski, podprti z mediji.

Razumem, da ima vsakdo pravico izraziti svoje mnenje. Prav je tako! Vsakdo ima tudi pravico, da gre na ulico in javno izrazi svoje mnenje. Tudi to je prav. Ni pa prav in pošteno, da svoje mnenje in namen skriva pod pretvezo boja proti korupciji, ko pa je pravi cilj poziv k rušenju vlade Janeza Janše.

So protesti res vseslovenski?

Še manj pošteno pa je uporabljati izraz »vseslovensko«. Poziv, četudi podprt z mediji, k rušenju ene politične opcije ni niti in nikoli ne bo vseslovenski. Če pa vstajniki želijo sporočiti, da preostali državljani, če se z njimi ne strinjamo, nismo Slovenci, potem imamo opravka z izključujočo in nestrpno skupino ljudi, ki želi drugače misleče diskriminirati in izobčiti iz družbe.

To pa nikakor ni liberalna leva opcija, temveč me bolj spominja na čase, ko si bil lahko zaradi svojih stališč s kroglo v glavi vržen v jamo v kočevskih gozdovih.

The post Ni šlo, odstopil je. Zdaj pa spet pozivajo k rušenju Janševe vlade appeared first on Časnik.

Galerija slik

Zadnje objave

Mon, 8. Mar 2021 at 00:04

22 ogledov

Več ko je okrog oltarja žensk, manj je tudi moških v cerkvi pod korom
Ženska, ki je samozavestna, ne bo tekmovala niti iskala enakosti z moškim za vsako ceno, ampak bo izpolnjena v tem, kar je. The post Več ko je okrog oltarja žensk, manj je tudi moških v cerkvi pod korom appeared first on Časnik.

Sun, 7. Mar 2021 at 07:01

8 ogledov

Naša kultura je utemeljena na desetih božjih zapovedih
Kaj imajo skupnega narodi in kulture od Vladivostoka do Moskve, od Berlina do Pariza, od New Yorka do San Francisca, od Buenos Airesa do Ciudad de Mexica, od Avstralije do Filipinov? V njihove temelje je vgrajen dekalog. The post Naša kultura je utemeljena na desetih božjih zapovedih appeared first on Časnik.

Sun, 7. Mar 2021 at 00:03

103 ogledov

Gospa Erika Žnidaršič, ali še niste opazili, da smo v vojni?
Erika Žnidaršič smo v vojni, v kateri na osvojenih položajih naropanih in nakradenih milijard evrov in dolarjev in zlata ter srebra in draguljev v kleteh slovenskih inštitucij, bančnih ustanov in gospodarskih družb čepi zmagovita elita proslulega komunizma? The post Gospa Erika Žnidaršič, ali še niste opazili, da smo v vojni? appeared first on Časnik.

Sat, 6. Mar 2021 at 00:05

146 ogledov

Reševanje problemov pri sosedih ni najbolj običajna stvar
Na presenečenje evropske (leve javnosti), ki je dodatno kurila lažnivo obtoževanje s strani levice, sta se vlada in ves desni pol z navdušenjem odzvala na možno preverjanje stanja s strani Evropske komisije.  The post Reševanje problemov pri sosedih ni najbolj običajna stvar appeared first on Časnik.

Sat, 6. Mar 2021 at 00:03

150 ogledov

Tožarjenje in širjenje lažnih novic po Bruslju v polnem teku
Nekateri novinarji bi lažje poročali o Sloveniji, če bi bila na oblasti še Tito in partija, saj bi bilo potem poročanje zelo enostavno in se ne bi bilo treba truditi, kako priti resnici do dna. The post Tožarjenje in širjenje lažnih novic po Bruslju v polnem teku appeared first on Časnik.

Sat, 6. Mar 2021 at 00:02

73 ogledov

Nedeljski pogovor z Matejem Šarcem, novim direktorjem Slovenske filharmonije
Matej Šarc vodi Slovensko filharmonijo, ki se čuti služabnika glasbenikov, saj jim hoče zagotoviti ustrezne razmere za ustvarjanje. The post Nedeljski pogovor z Matejem Šarcem, novim direktorjem Slovenske filharmonije appeared first on Časnik.
Teme
aktualno v družbi mnenja z mero epidemija protivladni protesti rušenje vlade

Zadnji komentarji

Prijatelji

Bojan  AhlinRoža Karan (Astrologinja)Branko GaberAleš ČerinMatija Gabrovšek

NAJBOLJ OBISKANO

Ni šlo, odstopil je: Bratušek, Cerar, Šarec. Zdaj pa spet pozivajo k rušenju Janševe vlade