Ni šlo, odstopil je: Bratušek, Cerar, Šarec. Zdaj pa spet pozivajo k rušenju Janševe vlade
Kar naenkrat pa so se spet pojavili tako imenovani vstajniki, ki se borijo zoper korupcijo in zahtevajo odstop tretje Janševe vlade. Kje so bili vsi ti ljudje, ko se je dogajala korupcija za časa levih vlad ...
Spletni Časnik

Sobota, 16. Maj 2020 ob 00:01

Odpri galerijo

Protivladni protesti, 15. 5. 2020

V času druge Janševe vlade je potekal protest proti korupciji. Korupcija je nesprejemljiva, pa naj jo izvajajo levi ali desni. Zaradi korupcije smo oškodovani vsi – politično levi, desni, vmesni in neopredeljeni. Zato se je vredno boriti proti njej in drugim nečednim poslom, s katerimi se posamezniki okoriščajo na škodo vseh nas.

Ena skupna točka programa

Tedanja vlada je padla. Prišla je leva vlada in zaporedoma več njih, ki so ravno tako druga za drugo padale. Vendar ne zaradi protestov ali vstaj. Padale so zato, ker so imele vladne koalicije zares eno samo točko programa; vse drugo je bilo samo črnilo na papirju. Ta skupna točka je bila boj proti Janezu Janši in vsemu, kar on predstavlja. Korupcija se je dogajala naprej. Pohlep je bil nenasiten. Vendar brez vstaj in brez protestnikov. Vlade so padale, sklepale so se nove koalicije, ozadje pa je ostalo isto.

Ni šlo, odstopil je. Zdaj pa spet pozivajo k rušenju Janševe vlade

Tako je razpadla tudi manjšinska vlada Marjana Šarca. Saj česa drugega niti ni bilo pričakovati. Oblikovala se je nova koalicija, ki je postavila tretjo vlado Janeza Janše. Vsi priznavajo, da je bilo to dobro za Slovenijo, saj bi sicer morali krizo zaradi covida‑19 prestajati brez operativne vlade – in kakšne bi bile posledice, si ne moremo predstavljati.

Kar naenkrat pa so se spet pojavili tako imenovani vstajniki, ki se borijo zoper korupcijo in zahtevajo odstop tretje Janševe vlade. Kje so bili vsi ti ljudje, ko se je dogajala korupcija za časa levih vlad – od dokapitalizacije bank in TEŠ-a do Jankovićev in še marsičesa?

Ni jim bilo treba vstajati z domačih kavčev, saj so državo vodile leve vlade, ne Janez Janša. To pa je zanje edino pomembno.

Ali razumejo zakonitosti parlamentarne demokracije?

Vsakdo ima pravico voliti in tudi biti izvoljen. Parlamentarna demokracija ima svoje zakonitosti, ki se jih moramo držati. Povsem naravno je, da se v vsaki demokraciji oblast menja. To je tudi zelo higienično. Po vladavini desnih vlad nastopijo leve in obratno. Samo tile vstajniki tega ne razumejo. Ne glede na demokratične volitve, na vsak način hočejo levo vlado. Če ne gre drugače, pa z volitvami vsaki dve leti; in če še to ne gre, s protesti in pritiski, podprti z mediji.

Razumem, da ima vsakdo pravico izraziti svoje mnenje. Prav je tako! Vsakdo ima tudi pravico, da gre na ulico in javno izrazi svoje mnenje. Tudi to je prav. Ni pa prav in pošteno, da svoje mnenje in namen skriva pod pretvezo boja proti korupciji, ko pa je pravi cilj poziv k rušenju vlade Janeza Janše.

So protesti res vseslovenski?

Še manj pošteno pa je uporabljati izraz »vseslovensko«. Poziv, četudi podprt z mediji, k rušenju ene politične opcije ni niti in nikoli ne bo vseslovenski. Če pa vstajniki želijo sporočiti, da preostali državljani, če se z njimi ne strinjamo, nismo Slovenci, potem imamo opravka z izključujočo in nestrpno skupino ljudi, ki želi drugače misleče diskriminirati in izobčiti iz družbe.

To pa nikakor ni liberalna leva opcija, temveč me bolj spominja na čase, ko si bil lahko zaradi svojih stališč s kroglo v glavi vržen v jamo v kočevskih gozdovih.

The post Ni šlo, odstopil je. Zdaj pa spet pozivajo k rušenju Janševe vlade appeared first on Časnik.

Galerija slik

Zadnje objave

Wed, 14. Sep 2022 at 07:08

13661 ogledov

Prenos kraljičinega pogreba, če bo na nacionalni TVS, naj komentira kompetentna oseba
Če bo prenos pogreba v živo tudi prihodnji ponedeljek, bi iskreno želel od vodstva RTVS, da za komentiranje izbere najbolj kompetentne komentatorje, ki vejo, kaj je kultura, kaj slovesnost trenutka, kaj žalost ob slovesu od ljubljene osebe, in ki bodo to znali tudi primerno – zadržano, le kadar je treba in s potrebno pieteto – komentirati. The post Prenos kraljičinega pogreba, če bo na nacionalni TVS, naj komentira kompetentna oseba appeared first on Časnik.

Tue, 13. Sep 2022 at 07:00

13625 ogledov

Tina Maze je spodbudila preobrazbo tudi v ekipnih športnih panogah
Priti, zgoditi se mora voditelj, ki svoje fante vodi skozi vse faze preizkušenj. Od začetnega trpljenja na treningih do odpovedovanja družinam, zopet treningi, ki skozi tedne postajajo zahtevnejši. Vsakdo, ki se je vsaj malo bolj zares ukvarjal z športom, ve, kaj hočem povedati. The post Tina Maze je spodbudila preobrazbo tudi v ekipnih športnih panogah appeared first on Časnik.

Mon, 12. Sep 2022 at 06:26

13704 ogledov

Če napake sprejmemo kot priložnost za učenje in rast, ne bolijo več
In napake ostanejo samo napake, priložnost za učenje in rast. Ko jih sprejmemo kot take, so priložnost za rast, ne bolijo več. In si lahko oprostimo, se lahko sprejmemo. Posledično napak ne opazimo več; nismo napaka niti ni napaka drugi. Smo izjemnost, ker se lahko učimo, odpustimo, zrastemo in gremo naprej. The post Če napake sprejmemo kot priložnost za učenje in rast, ne bolijo več appeared first on Časnik.

Sun, 11. Sep 2022 at 07:29

13200 ogledov

Peš romanje ni navaden izlet, a se ga splača opraviti
Resnično se zahvaljujem vsem, ki ste bili z menoj na poti. Zahvaljujem se vsem, ki ste bili z menoj prek socialnih omrežij, tudi vaše molitve in spodbude so nas gnale naprej. Zahvaljujem se tudi tistim, za katere vem, da bi se udeležili romanja, pa je zdravje načelo telo – tudi vi ste bili z nami. The post Peš romanje ni navaden izlet, a se ga splača opraviti appeared first on Časnik.

Sun, 11. Sep 2022 at 07:08

13160 ogledov

Teden vzgoje 2022: Skupnost, ki se posluša
Za oblikovanje skupnosti je najprej pomembno, da smo pripravljeni poslušati drugega in stopiti z njim v dialog. Vemo, kako težko otroci počakajo, da nekdo v skupini konča svojo misel, saj bi radi takoj povedali svoj pogled. The post Teden vzgoje 2022: Skupnost, ki se posluša appeared first on Časnik.

Sat, 10. Sep 2022 at 10:13

13123 ogledov

Spomini na obiska kraljice Elizabete II. in princa Charlesa v Sloveniji
Kar nekaj Slovencev je, ki imajo še danes več kot odlične spomine tako na sedanjega kralja Karla III. kot na njegovo pravkar umrlo mamo, kraljico Elizabeto II. Naj počiva v miru! The post Spomini na obiska kraljice Elizabete II. in princa Charlesa v Sloveniji appeared first on Časnik.
Teme
aktualno v družbi mnenja z mero epidemija protivladni protesti rušenje vlade

Prijatelji

Bojan  AhlinRoža Karan (Astrologinja)Branko GaberAleš ČerinMatija Gabrovšek

NAJBOLJ OBISKANO

Ni šlo, odstopil je: Bratušek, Cerar, Šarec. Zdaj pa spet pozivajo k rušenju Janševe vlade