Usodne Milkine časopisne zdrahe
Desničarji so zaskrbljeni in se sramujejo ravsa na dvorišču desnice, levičarji pa se zadovoljno hahljajo in prilivajo olja na ogenj.
Spletni Časnik

Petek, 7. februar 2020 ob 00:05

Odpri galerijo

Desničarji so zaskrbljeni in se sramujejo ravsa na dvorišču desnice, levičarji pa se zadovoljno hahljajo in prilivajo olja na ogenj.

Oh ta slovenska prepirljivost, ki razsaja predvsem v ženski glavi in buta na plan z nikoli utrujenim jezikom! To je vedel že kapucin Janez Svetokriški, ki je v slikoviti baročni pridigi postavil spomenik nesmrtnemu ženskemu jeziku. Marsikdo se verjetno dobro spomni odlomka pridige iz leta 1679.

En dan mož prnese damu 12 druzgu (drozgov) ter ženi reče, de ima taiste
h kosilu prpravit. Ona jih vzame inu gleda ter pravi:
"Nejso druzgi, temuč so kusi (kosi)."

Sledil je prepir, ali so kosi ali drozgi, ki se je stopnjeval do klofut.

"Spumniš, kaj si bil meni lani na današni dan sturil zavolo unih kusu,
katere se djal, de so druzgi?"

Vnel se je strašen prepir, ki se je razširil najprej k sosedom in nato v vse mesto.

Desničarji so zaskrbljeni in se sramujejo ravsa na dvorišču desnice, levičarji pa se zadovoljno hahljajo in prilivajo olja na ogenj

Skoraj tristo petdeset let stara zgodba se ponavlja s spori in osebnimi zamerami med gospo Milko in gospodom Janezom – Štajerko, ki živi na Kranjskem in Kranjcem, ki živi na Štajerskem. Nista mož in žena, ki bi obljubila večno zvestobo v sreči in nesreči, zdravju in ljubezni pred božjim oltarjem ali vsaj pred matičarjem. Ne ženitni mešetar ampak politika ju je spravila v kar se da naporno partnerstvo, v ponesrečeno zunajzakonsko skupnost, ki se imenuje slovenska politična desnica.

Javnost spremlja njune prepire, ki prihajajo v valovih ob najbolj neprimernem času 

Žena iz baročne pridige je znova zaregljala in pogrevala razprtijo šele ob letu, gospa Milka pa reglja ob sleherni priliki, ki jo ponudijo levičarski mediji. Všečkajo jo celo člani podmladka SD (dediči SKOJ-a), ona, kot kaže, pa ob tem doživlja politične orgazme. Kje je stroka, da bi ji dopovedala, da ravna napak. Vendar ne tista »stroka«, ki jo je pred leti prepričala v zagovornico pripiranja arhivov. Desničarji so zaskrbljeni in se sramujejo ravsa ob belem dnevu na dvorišču desnice, levičarji pa se zadovoljno hahljajo in prilivajo olja na ogenj.

Mamo Milko so pri Toninovih poslali v Bruselj in jo tam zaprli v zlato kletko. Mislili so, da bo tam zadovoljna, da se bo zamotila s preštevanjem tisočakov »trdo« zaslužene plače in mirno uživala poslanske bonitete. Pričakovali so, da se ne bo pogosto vračala domov in po nepotrebnem otresala jezika ter delala škodo na domačem Toninovem in sosedovem Janševem gruntu.

Je Milkino sovraštvo do Janše hkrati tudi prezir do volivcev, ki mu še vedno zaupajo?

Zmotili so se. Zmotili smo se vsi, ki smo ji ob zadnjih evropskih volitvah tiščali zlato žlico v roke. Reglja v Bruslju in poliva gnojnico po zagovornikih srednjeevropskega domoljubja. Jezika v Sloveniji, bega volivce in pomaga levičarje ohranjati na oblasti. In ob tem ne pozabi povedati, da je krščanska demokratka. Je kaj krščanskega v njenem ravnanju, če pestuje zamere in odkrito sovraži? Tako od sebe kot od gospe Milke težko zahtevam, da ljubiva svoje sovražnike, ampak vsaj mrziva in javno obkladava naj jih ne.

Od kod to sovraštvo in pajdašenje morda tudi s hudičem, če bi to pomagalo pri škodovanju političnemu tekmecu?

Zakaj se gospa Milka nikakor ne more sprijazniti s tem, da je gospod Janez močnejši od nje? Prebrisan je pač, taktizira in se ne vede kot branjevka. Je pravi politik, ki ima stabilno volilno telo. Seveda ni lepo, da  je izdal Tomšiča in Pučnika, ko je dal slovo socialni demokraciji. Vendar o njiju še vedno govori spoštljivo. Priložnost je zaznal v šibki politiki in politikih desnice, se zasukal močno v desno in jim pobral volivce. Je s tem kaj narobe, če mu še vedno zaupa skoraj četrtina slovenskih volivcev? Je sovraštvo do Janše hkrati tudi prezir do volivcev, ki mu še vedno zaupajo?

Žena iz pridige Janeza Svetokriškega je dobila (času primerno), kar je prosila s svojim strupenim jezikanjem – tepena je bila. Gospa Milka žal ne bo tepena, čeprav bi si po kmečki pameti zaslužila prav to. Namesto nje bo tepena slovenska desnica. Še več, tepen bo slovenski narod, ki ga ženska z nerazsodnim blebetanjem potiska v trajno last in posest komunistični kontinuiteti, politikom s starimi ali novimi obrazi.

The post Usodne Milkine časopisne zdrahe appeared first on Časnik.

Galerija slik

Zadnje objave

Sun, 12. Jul 2020 at 00:05

25 ogledov

Jože Pirjevec in hudičeve podrobnosti njegovih partizanskih fantazij
Ob vsem upoštevanju velikih naporov, ki jih je imel Jože Pirjevec pri pisanju Partizanov, lahko sklenemo, da bo zaradi zastarelosti koncepta, ideološke pristranosti, raznovrstnih pomanjkljivosti in številnih dejstvenih napak v Partizanih bolela glava marsikoga. Zato o vsem tem predlagam nadaljnje strokovne pa tudi vsakršne druge razprave. Tudi o tem, ali so Pirjevčevi Partizani v čast […] The post Jože Pirjevec in hudičeve podrobnosti njegovih partizanskih fantazij appeared first on Časnik.

Sun, 12. Jul 2020 at 00:01

23 ogledov

Slovenski razkol je resnična podoba NOB
Ko dr. Možina, avtor monografije Slovenski razkol, govori, kako so slovenski komunisti že pred drugo svetovno vojno, predvsem pa med njo zvesto ravnali po navodilih iz Moskve, izkoriščali vojno predvsem za obračunavanje z vernimi, Bogu, narodu in pravim slovenskim izročilom zvestimi uglednimi in poštenimi Slovenci, nam postane jasno, kaj vse hudega lahko naredi revolucija, najprej pa propaganda, v kateri so bili po Možinovih besedah komunisti neprekosljivi. Kako se lahko nekaj pozitivnega, kar je vsekakor v jedru bil narodnoosvobodilni boj, izrodi in sprevrže v boj brata zoper brata. The post Slovenski razkol je resnična podoba NOB appeared first on Časnik.

Sat, 11. Jul 2020 at 13:15

37 ogledov

Na obletnico Srebrenice našli še eno od neodkritih morišč v Kočevskem Rogu
Če obsojamo zločine nad vojnimi ujetniki in civilisti v Srebrenici, potem obsojamo tudi zločine nad vojnimi ujetniki in civilisti. Sledove zločinov odkrivamo v Kočevskem Rogu ter drugod po Sloveniji. Republika Slovenija naj v tem globalnem procesu tranzicijske pravičnosti še naprej aktivno sodeluje. The post Na obletnico Srebrenice našli še eno od neodkritih morišč v Kočevskem Rogu appeared first on Časnik.

Sat, 11. Jul 2020 at 07:42

56 ogledov

Pahor z Matarello na Bazovico po politično rehabilitacijo tigrovcev in antifašističnih borcev
Gre tudi za legalistično vprašanje, saj obstoječi in veljavni italijanski zakoni te štiri bazoviške žrtve jemljejo kot teroriste. To se ni formalno pravno spremenilo. To dejanje moramo razumeti kot neko tiho dejanje politične rehabilitacije tigrovcev in antifašističnih borcev še pred začetkom 2. svetovne vojne.« The post Pahor z Matarello na Bazovico po politično rehabilitacijo tigrovcev in antifašističnih borcev appeared first on Časnik.

Sat, 11. Jul 2020 at 06:56

54 ogledov

Črna življenja štejejo, gospod Batagelj, odpravite diskriminacijo črne človeške ribice!
Spoštovani gospod Batagelj, svetujem vam, da razmere v Postojnski jami nemudoma uravnate po smernicah svetovne levice, ne pa da čakate na dekret vzhajajoče leve zvezde Tanje Fajon. Ko bo ona, ki je sicer na plačilnem seznamu v Bruslju, politično pa mešetari v Sloveniji in proti Sloveniji, na sončni strani Alp kričala med drugim tudi »black lives matter«, utegne biti prepozno. The post Črna življenja štejejo, gospod Batagelj, odpravite diskriminacijo črne človeške ribice! appeared first on Časnik.

Sat, 11. Jul 2020 at 00:03

72 ogledov

Italijanski neofašisti in slovenski neokomunisti se niso sposobni soočiti z resnico lastne preteklosti
Upamo, da tako italijanska neofašistična kot slovenska neokomunistična ideologija nimata več toliko moči, da bi preprečili spravno slovesnost. Da 13.julij ne bo več le dan spomina na neki barbarski požig, ampak tudi dan veselja, dan sprave med dvema narodoma, ki se jima je uspelo otresti mračnih ideologij. The post Italijanski neofašisti in slovenski neokomunisti se niso sposobni soočiti z resnico lastne preteklosti appeared first on Časnik.
Teme
mnenja z mero desničarji ideološki spopad ljudmila novak

Zadnji komentarji

nagajivček :

30.06.2020 12:10

pobit komuniste

Prijatelji

Bojan  AhlinRoža Karan (Astrologinja)Branko GaberAleš ČerinMatija Gabrovšek

NAJBOLJ OBISKANO

Usodne Milkine časopisne zdrahe