Bogdan Vidmar: Boj parlamenta z ljudstvom
Spletni Časnik
1. volilna enota

Torek, 31. Marec 2015 ob 08:20

Odpri galerijo

Drevo brez korenin se posuši!

V četrtek, 26. 3. 2015 je Državni zbor s 53 glasovi za in z 21 proti zavrnil razpis referenduma o noveli zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih in tako zaustavil zbiranje podpisov za referendum. Osebno upam, da referendum ne bo potreben in bo Ustavno sodišče ugotovilo, da je omenjena novela zakona v nasprotju z mednarodnimi akti o človekovih pravicah in s slovensko ustavo.

Nič ni slučajno. Ne gre za pravice otroke, gre za »parlamentocentrizem«. Ne gre za to, da bi ostali enotni, še manj za to, da bi upoštevali voljo ljudstva. Gre za mišice in politično moč tistih, ki se imajo za »pravičnike« in »nadljudi«. Toda: biti proti redefiniciji družine nikakor ne smemo enačiti s t. i. »homofobijo«, kakor ne moremo enačiti nasprotovanja islamizmu z »islamofobijo«. Ustava res zagotavlja, da imamo vsi enake pravice, neglede na »osebne okoliščine« v kateri smo se znašli? Npr. ali imajo pripadniki manjšine slepih pravico, da postanejo piloti? Nimajo, a to še ne pomeni, da jih zaradi tega sovražimo in smo do njih nestrpni.

Ponosen sem, da sodim med tiste »nazadnjake, nestrpneže in hujskače«, ki so oddali podpis za referendum. Ponosen sem na slovenske škofe, ki so z jasno in odločno besedo kristjane pozvali na referendum. Ko sem bil pri stojnici civilne iniciative pred UE Koper, sem na lastne oči videl, kako je svoj podpis za referendum oddala tudi skupina muslimanov. Prvo vprašanje: zakaj taki napadi na RKC, če ustava zagotavlja svobodo govora? Zakaj taki napadi na RKC, če zakonu o zakonski zvezi nasprotujejo tudi muslimani, pravoslavni, levičarji in celo nekateri geji (npr. Domenico Dolce in Stefano Gabbana)? Diskriminacije Cerkve, sovražnega razpoloženja do kristjanov, ki povemo svoje mnenje in medijske diskriminacije kristjanov si ne morem razlagati drugače kot »kristjanofobijo«. Prav je imel papež Benedikt XVI, ko je govoril o »agresivnem in netolerantnem sekularizmu«, ki nima nič skupnega z laično državo, temveč pomeni njeno zanikanje.

Dragi kristjani, dajte si že enkrat dopovedati, da Evropa v tem trenutku noče biti krščanska, četudi so njeni začetniki Konrad Adenauer, Alcide De Gasperi in Robert Schuman bili kristjani in so zastopali idejo t. i. »laične države«. Kaj se v Bruslju in Strasbourgu dogaja danes? Smo še EZ, ki temelji na politični in etični povezanosti? Danes je prepovedano, da bi bilo krščanstvo duša Evrope, neokusno je razlagati, da je deset Božjih zapovedi oblikovalo evropsko civilizacijo in so slikarji uprizarjali biblične motive. Trenutno v EZ bolj vlada smer »naprednih« ekonomistov, managerjev, birokratov in tehnokratov, ki posnemajo avtokratskega rimskega cesarja Kaligulo, kateri je preganjal nasprotnike, plenil premoženje ljudi in v deliriju svoje vsemogočnosti za senatorja razglasil konja. Tudi ti »napredni angeli« ne prenesejo nobene kritike, temveč drugače mislečim delijo opomine (beri grožnje) in preko vzvodov svoje moči skrbijo za njihovo diskriminacijo. Zanimivo bi bilo prebrati njihove tajne dosjeje. Zanimivo je opazovati, kako se v Sloveniji za dostojanstvo oseb, ki pripadajo LGTBQ borijo poslanci, ki so odgovorni za propad podjetij, brezposelnost mladih in ne naredijo nič, da bi preprečili v nebo vpijoče suženjstvo delavcev, npr. na področju gradbeništva, kjer ima zadeve v svojih rokah mafija, kateri člani se vozijo okoli v luksuznih avtomobilih. Kje so in kaj delajo organi pregona, sodišča, varuh človekovih pravic, poslanci?

Dragi sodržavljani, tudi tisti, ki niste kristjani, dajte si že enkrat dopovedati, da poslanci ne zastopajo ljudstva! Dogovore EZ sprejemajo vlade evropskih držav brez upoštevanja volje državljanov in tradicije posameznih držav. Med to dogajanje sodi tudi uvajanje novih človekovih pravic, ki doslej niso bile zapisane v mednarodnih dokumentih in ustavah posameznih držav. Tudi poslanci, ki se ob volitvah razglašajo za kristjane, pri maši morda celo berejo berilo in pihajo na dušo »neumnim in naivnim kristjanom« oziroma »ljudstvu brez pameti«, v parlamentu hladnokrvno in preračunljivo dvigajo roko za odločitve, ki so povsem v nasprotju z naukom Cerkve oziroma zdravo pametjo. Naj se ne razglašajo za kristjane in naj se ne razglašajo za humaniste, saj to sodi na področje »post-humane« družbe. Občudujem avtoriteto sv. Ambroža, ki ni hotel obhajati krščanskega cesarja Teodozija, dokler le ta ni opravil dolgotrajne pokore zaradi pokolov, ki jih je zagrešil.

Eno so grehi, ki jih človek zagreši v svoji slabosti, drugo pa je prefinjeno in načrtno zavajanje in hujskanje množic. Kdo koga hujska? Kdo manipulira? Kdo je nestrpen? Je mogoče ob tako agresivni medijski propagandi »genderizma« in kriminalizaciji njegovih nasprotnikov očitati ljudstvu, ki v rekordnem času štirih dni zbere dovolj podpisov za referendum, da je zavedeno, neumno in nestrpno? Mar ni nestrpnost v odločitvi, da je referendum nedopusten. Iz preteklosti vemo: če referendum uspe, se volja ljudstva ne upošteva (npr. referendum o nedeljskem delu), ali pa se referendum po kakšnem letu z novim glasovanjem v parlamentu izniči (o družinski zakonodaji se je ljudstvo izreklo pred tremi leti!). Je sploh smiselno hoditi na referendum, če volja ljudstva ni upoštevana vsaj za 10, 20, 30 let?

Tudi za nas, ki ne gledamo skozi oči mavrične zastave, ni vse črno. Kljub vsej tragičnosti situacije v kateri smo se znašli, se smejem, sem vesel, srečen in se zabavam. Včeraj sem srečal par, ki je rekel: »Dovolj koruze, hočeva se poročiti!« Nekaj dni nazaj me je po telefonu klical deklariran ateist in mi ljubosumno očital: »kristjani si nimate pravice lastiti družine, ki temelji na očetu in materi, na to prisegam tudi jaz; krščanstvo je staro šele 2000 let, skupnost moškega in ženske pa pripada vsem civilizacijam, kulturam in religijam«. Očitno ima ofenziva LGTBQ tudi nasprotne učinke. Družina, ki temelji na odnosu med moškim in žensko, gre naprej! Kljub diktaturi homoseksualnega lobija, kljub kriminalizaciji zagovornikov zakona med moškim in žensko: ‘Družina gre naprej! Pomaga nam tudi sv. Jožef, zavetnik slovenskih dežel.’

_______________
Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj podprete z donacijo.

Sorodni Prispevki:

Bogdan Vidmar: Boj parlamenta z ljudstvom - Časnik

Sorodni prispevki: Pismo bralca: Demokracija je draga, najdražja kadar jo je premalo Skrajni čas je, da se volitve demokratizirajo in personalizirajo, kar pomeni tudi deblokado ovir in rigoroznih omejitev za kandidaturo državljanov za poslance državnega zbora. Ta... Koalicija Za otroke gre!: Upravne enote spet delajo. […]

Galerija slik

Zadnje objave

Wed, 14. Sep 2022 at 07:08

16477 ogledov

Prenos kraljičinega pogreba, če bo na nacionalni TVS, naj komentira kompetentna oseba
Če bo prenos pogreba v živo tudi prihodnji ponedeljek, bi iskreno želel od vodstva RTVS, da za komentiranje izbere najbolj kompetentne komentatorje, ki vejo, kaj je kultura, kaj slovesnost trenutka, kaj žalost ob slovesu od ljubljene osebe, in ki bodo to znali tudi primerno – zadržano, le kadar je treba in s potrebno pieteto – komentirati. The post Prenos kraljičinega pogreba, če bo na nacionalni TVS, naj komentira kompetentna oseba appeared first on Časnik.

Tue, 13. Sep 2022 at 07:00

16438 ogledov

Tina Maze je spodbudila preobrazbo tudi v ekipnih športnih panogah
Priti, zgoditi se mora voditelj, ki svoje fante vodi skozi vse faze preizkušenj. Od začetnega trpljenja na treningih do odpovedovanja družinam, zopet treningi, ki skozi tedne postajajo zahtevnejši. Vsakdo, ki se je vsaj malo bolj zares ukvarjal z športom, ve, kaj hočem povedati. The post Tina Maze je spodbudila preobrazbo tudi v ekipnih športnih panogah appeared first on Časnik.

Mon, 12. Sep 2022 at 06:26

16502 ogledov

Če napake sprejmemo kot priložnost za učenje in rast, ne bolijo več
In napake ostanejo samo napake, priložnost za učenje in rast. Ko jih sprejmemo kot take, so priložnost za rast, ne bolijo več. In si lahko oprostimo, se lahko sprejmemo. Posledično napak ne opazimo več; nismo napaka niti ni napaka drugi. Smo izjemnost, ker se lahko učimo, odpustimo, zrastemo in gremo naprej. The post Če napake sprejmemo kot priložnost za učenje in rast, ne bolijo več appeared first on Časnik.

Sun, 11. Sep 2022 at 07:29

15900 ogledov

Peš romanje ni navaden izlet, a se ga splača opraviti
Resnično se zahvaljujem vsem, ki ste bili z menoj na poti. Zahvaljujem se vsem, ki ste bili z menoj prek socialnih omrežij, tudi vaše molitve in spodbude so nas gnale naprej. Zahvaljujem se tudi tistim, za katere vem, da bi se udeležili romanja, pa je zdravje načelo telo – tudi vi ste bili z nami. The post Peš romanje ni navaden izlet, a se ga splača opraviti appeared first on Časnik.

Sun, 11. Sep 2022 at 07:08

15860 ogledov

Teden vzgoje 2022: Skupnost, ki se posluša
Za oblikovanje skupnosti je najprej pomembno, da smo pripravljeni poslušati drugega in stopiti z njim v dialog. Vemo, kako težko otroci počakajo, da nekdo v skupini konča svojo misel, saj bi radi takoj povedali svoj pogled. The post Teden vzgoje 2022: Skupnost, ki se posluša appeared first on Časnik.

Sat, 10. Sep 2022 at 10:13

15805 ogledov

Spomini na obiska kraljice Elizabete II. in princa Charlesa v Sloveniji
Kar nekaj Slovencev je, ki imajo še danes več kot odlične spomine tako na sedanjega kralja Karla III. kot na njegovo pravkar umrlo mamo, kraljico Elizabeto II. Naj počiva v miru! The post Spomini na obiska kraljice Elizabete II. in princa Charlesa v Sloveniji appeared first on Časnik.

Prijatelji

Bojan  AhlinRoža Karan (Astrologinja)Branko GaberAleš ČerinMatija Gabrovšek

NAJBOLJ OBISKANO

Bogdan Vidmar: Boj parlamenta z ljudstvom