Prejeli smo: DKPS o predlagani noveli Zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerij
Spletni Časnik
1. volilna enota

Sreda, 25. Februar 2015 ob 09:34

Odpri galerijo

V Društvu katoliških pedagogov Slovenije (DKPS) zaskrbljeno spremljamo informacije o hitrem postopku spreminjanja Zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih.

Na predlog sprememb se je v minulih dneh že odzval Svet katoliških laikov Slovenije (SKLS), v katerem je DKPS eno od civilnih združenj. Z izjavo SKLS se strinjamo in jo v celoti podpiramo. Ker v okviru našega društva delujemo učitelji, vzgojitelji in kateheti, pretežno zaposleni v državnih vrtcih, šolah in na župnijah, želimo s svojega vidika podkrepiti nasprotovanje načrtovanim in predlaganim spremembam.

Naše vsakodnevno delo z otroki nas potrjuje v prepričanju, da je za zdrav, miren in uspešen otrokov razvoj nujna mirna in ustaljena družina. Družba, v kateri živimo, v družine vnaša veliko nemira, kar se odraža na otrocih in mladostnikih kot nesposobnost koncentracije in zbranega dela. Pri mladih iz drugače urejenih ali neurejenih družin je teh pojavov še več. Če kot družba želimo izobraževati in vzgajati mlade v zdrave, kritične in svobodno misleče osebnosti, jim moramo to omogočiti najprej v osnovni celici – družini. Šole postajajo tudi izobraževalno nemočne, kadar se prvenstveno ukvarjajo s problemi, ki jih mladi vsakodnevno prinašajo v šolo iz slabo urejenih družinskih odnosov.

Redefinicija zakonske zveze, teorija spola in vse predvidljive in nepredvidljive posledice sprememb, ki bi jih vpeljala predlagana novela zakona, bosta sedanjo negotovost mladih na tem področju tako povečala, da se bomo še bolj oddaljili od osnovnega cilja družbe: omogočiti mladim zdrav psihosocialni in intelektualni razvoj in si zagotoviti odgovorne, v blaginjo celotne slovenske družbe usmerjene osebnosti odraslih ljudi.

Od predlagatelja sprememb, Združene levice, od Odbora državnega zbora za delo, družino, socialne zadeve in invalide in tudi od predsednika vlade, g. Mira Cerarja, pričakujemo, da se v tem kritičnem času posvetijo resnično pomembnim dejavnostim za kvaliteten razvoj naše družbe, da spoštujejo voljo volivk in volivcev, ki smo že v letu 2012 jasno zavrnili sporni Družinski zakonik ter da s hitrimi in nedomišljenimi spremembami ne vnašajo novih delitev v že tako razdvojeno slovensko družbo. Vse, kar se dobrega ali slabega dogaja v družbi, se namreč odraža v življenju in delu mladih v šoli.

Zato predlagane spremembe Zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih v DKPS odločno zavračamo.

_______________
Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj podprete z donacijo.

Sorodni Prispevki:

Prejeli smo: DKPS o predlagani noveli Zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerij - Časnik

Sorodni prispevki: Vabilo: Pogovor z dr. Katarino Kompan Erzar Pri založbi Družina je izšla knjiga Jasona in Crystaline Evert z naslovom Kako najti pravo ljubezen; 21 skrivnosti za ženske. O tem, kako najti pravo... Vabilo: Slovo od Bogdana Žorža “Dobri Oče, hvala za Bogdana, za […]

Galerija slik

Zadnje objave

Wed, 14. Sep 2022 at 07:08

13661 ogledov

Prenos kraljičinega pogreba, če bo na nacionalni TVS, naj komentira kompetentna oseba
Če bo prenos pogreba v živo tudi prihodnji ponedeljek, bi iskreno želel od vodstva RTVS, da za komentiranje izbere najbolj kompetentne komentatorje, ki vejo, kaj je kultura, kaj slovesnost trenutka, kaj žalost ob slovesu od ljubljene osebe, in ki bodo to znali tudi primerno – zadržano, le kadar je treba in s potrebno pieteto – komentirati. The post Prenos kraljičinega pogreba, če bo na nacionalni TVS, naj komentira kompetentna oseba appeared first on Časnik.

Tue, 13. Sep 2022 at 07:00

13625 ogledov

Tina Maze je spodbudila preobrazbo tudi v ekipnih športnih panogah
Priti, zgoditi se mora voditelj, ki svoje fante vodi skozi vse faze preizkušenj. Od začetnega trpljenja na treningih do odpovedovanja družinam, zopet treningi, ki skozi tedne postajajo zahtevnejši. Vsakdo, ki se je vsaj malo bolj zares ukvarjal z športom, ve, kaj hočem povedati. The post Tina Maze je spodbudila preobrazbo tudi v ekipnih športnih panogah appeared first on Časnik.

Mon, 12. Sep 2022 at 06:26

13704 ogledov

Če napake sprejmemo kot priložnost za učenje in rast, ne bolijo več
In napake ostanejo samo napake, priložnost za učenje in rast. Ko jih sprejmemo kot take, so priložnost za rast, ne bolijo več. In si lahko oprostimo, se lahko sprejmemo. Posledično napak ne opazimo več; nismo napaka niti ni napaka drugi. Smo izjemnost, ker se lahko učimo, odpustimo, zrastemo in gremo naprej. The post Če napake sprejmemo kot priložnost za učenje in rast, ne bolijo več appeared first on Časnik.

Sun, 11. Sep 2022 at 07:29

13200 ogledov

Peš romanje ni navaden izlet, a se ga splača opraviti
Resnično se zahvaljujem vsem, ki ste bili z menoj na poti. Zahvaljujem se vsem, ki ste bili z menoj prek socialnih omrežij, tudi vaše molitve in spodbude so nas gnale naprej. Zahvaljujem se tudi tistim, za katere vem, da bi se udeležili romanja, pa je zdravje načelo telo – tudi vi ste bili z nami. The post Peš romanje ni navaden izlet, a se ga splača opraviti appeared first on Časnik.

Sun, 11. Sep 2022 at 07:08

13160 ogledov

Teden vzgoje 2022: Skupnost, ki se posluša
Za oblikovanje skupnosti je najprej pomembno, da smo pripravljeni poslušati drugega in stopiti z njim v dialog. Vemo, kako težko otroci počakajo, da nekdo v skupini konča svojo misel, saj bi radi takoj povedali svoj pogled. The post Teden vzgoje 2022: Skupnost, ki se posluša appeared first on Časnik.

Sat, 10. Sep 2022 at 10:13

13123 ogledov

Spomini na obiska kraljice Elizabete II. in princa Charlesa v Sloveniji
Kar nekaj Slovencev je, ki imajo še danes več kot odlične spomine tako na sedanjega kralja Karla III. kot na njegovo pravkar umrlo mamo, kraljico Elizabeto II. Naj počiva v miru! The post Spomini na obiska kraljice Elizabete II. in princa Charlesa v Sloveniji appeared first on Časnik.

Prijatelji

Bojan  AhlinRoža Karan (Astrologinja)Branko GaberAleš ČerinMatija Gabrovšek

NAJBOLJ OBISKANO

Prejeli smo: DKPS o predlagani noveli Zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerij