Resnica in sočutje: Okrogle mize v marcu
Spletni Časnik
1. volilna enota

Sreda, 25. Februar 2015 ob 09:14

Odpri galerijo

Teološka fakulteta Univerze v Ljubljani, civilna pobuda Resnica in sočutje 1945 – 2015 in Radio Ognjišče pripravljajo v marcu niz javnih radijskih oddaj na temo Resnica in sočutje. Ob obletnici konca druge svetovne morije želimo z različni sogovorniki osvetliti slovensko plat te tragedije. Naš namen je z uvidom v tragične usode človeka v preteklost odpirati pota sprave za našo skupno prihodnost.

Gostje se bodo dotaknili montiranih sodnih procesov; množičnih grobišč; posledic, ki so jih za seboj pustili komunizem, nacizem in fašizem; množičnega izseljevanja Slovencev; in možnosti očiščevanja travm osebnih in skupinske zavesti.

1. sreda, 4. 3. 2015 ob 19.00: Celje – Dom sv. Jožefa

NASLOV: Osebe oropane človekovih pravic: brez imena, družbenega statusa, lastnine – totalitarni nadzor, montirani sodni procesi

GOSTJE: mag. Helena Jaklitsch, prof. dr Jožef Muhovič, prof. dr. Robert Petkovšek, doc. dr. Vojko Strahovnik, prof. dr. Branko Klun.

2. četrtek, 5. 3. 2015 ob 19.00: Novo mesto – Dvorana Zavoda F. I. Barage

NASLOV: Kočevski rog – Slovenija kot neurejena grobnica: pokopati mrtve in urediti grobove

GOSTJE: prof. dr. Janez Juhant, ga. Romana Bider, prof. dr. Tomaž Erzar, doc. dr. Brane Senegačnik, dr. Jože Dežman.

3. torek, 10. 3. 2015 ob 19.00: Ljubljana – Zavod sv. Stanislava Šentvid

NASLOV: Slovenci – žrtev treh totalitarizmov: narodna tragedija in posledice

GOSTJE: prof. dr. Janez Juhant, ga. Judita Treven, doc. dr. Katarina Kompan Erzar, doc. dr. Tamara Grieser Pečar, prof. Justin Stanovnik.

4. četrtek, 12. 3. 2015 ob 19.00: Nova gorica – Dvorana župnije Kristusa Odrešenika

NASLOV: Meja, kot rešitev ali smrt- Veliki eksodus Slovencev: Izseljevanje; najboljši so šli v tujino, streljanje na mejah.

GOSTJE: g. Marko Fink, mag. Renato Podberšič, ml., Ana Martinjak Ratej, prof. dr. Mitja Ferenc, doc. dr. Tadej Strehovec.

5. torek, 17. 3. 2015 ob 19.00: Veržej, Zavod Marianum

NASLOV: Žrtvovani narodi: Slovenci, Nemci, Madžari in Judje

GOSTJE: prof. dr. Bojan Žalec, prof. dr. Anton Jamnik, g. Lenart Rihar, dr. Jože Dežman

6. četrtek 19. 3. 2015 ob 19.00: Maribor – Škofijska avla

NASLOV: Resnica, sočutje in sprava: očiščenje od osebnih in skupinskih travm

GOSTJE: dramski igralec g. Ivo Ban, doc. dr. Katarina Kompan Erzar, ga. Mateja Centa, prof. dr. Stanko Gerjolj, prof. dr. Janez Juhant, doc. dr. Stanislav Slatinek.

_______________
Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj podprete z donacijo.

Sorodni Prispevki:

Resnica in sočutje: Okrogle mize v marcu - Časnik

Sorodni prispevki: Vseposvojitev: Srečanje varuhov spomina na žrtve druge svetovne vojne in po njej (FOTO) V cerkvi sv. Stanislava v Zavodu sv. Stanislava so se na tretjo adventno nedeljo prvič srečali varuhi blagega spomina na žrtve druge svetovne vojne in po... Vabilo: Jože Možina o medijskem […]

Galerija slik

Zadnje objave

Wed, 14. Sep 2022 at 07:08

19440 ogledov

Prenos kraljičinega pogreba, če bo na nacionalni TVS, naj komentira kompetentna oseba
Če bo prenos pogreba v živo tudi prihodnji ponedeljek, bi iskreno želel od vodstva RTVS, da za komentiranje izbere najbolj kompetentne komentatorje, ki vejo, kaj je kultura, kaj slovesnost trenutka, kaj žalost ob slovesu od ljubljene osebe, in ki bodo to znali tudi primerno – zadržano, le kadar je treba in s potrebno pieteto – komentirati. The post Prenos kraljičinega pogreba, če bo na nacionalni TVS, naj komentira kompetentna oseba appeared first on Časnik.

Tue, 13. Sep 2022 at 07:00

19391 ogledov

Tina Maze je spodbudila preobrazbo tudi v ekipnih športnih panogah
Priti, zgoditi se mora voditelj, ki svoje fante vodi skozi vse faze preizkušenj. Od začetnega trpljenja na treningih do odpovedovanja družinam, zopet treningi, ki skozi tedne postajajo zahtevnejši. Vsakdo, ki se je vsaj malo bolj zares ukvarjal z športom, ve, kaj hočem povedati. The post Tina Maze je spodbudila preobrazbo tudi v ekipnih športnih panogah appeared first on Časnik.

Mon, 12. Sep 2022 at 06:26

19446 ogledov

Če napake sprejmemo kot priložnost za učenje in rast, ne bolijo več
In napake ostanejo samo napake, priložnost za učenje in rast. Ko jih sprejmemo kot take, so priložnost za rast, ne bolijo več. In si lahko oprostimo, se lahko sprejmemo. Posledično napak ne opazimo več; nismo napaka niti ni napaka drugi. Smo izjemnost, ker se lahko učimo, odpustimo, zrastemo in gremo naprej. The post Če napake sprejmemo kot priložnost za učenje in rast, ne bolijo več appeared first on Časnik.

Sun, 11. Sep 2022 at 07:29

18736 ogledov

Peš romanje ni navaden izlet, a se ga splača opraviti
Resnično se zahvaljujem vsem, ki ste bili z menoj na poti. Zahvaljujem se vsem, ki ste bili z menoj prek socialnih omrežij, tudi vaše molitve in spodbude so nas gnale naprej. Zahvaljujem se tudi tistim, za katere vem, da bi se udeležili romanja, pa je zdravje načelo telo – tudi vi ste bili z nami. The post Peš romanje ni navaden izlet, a se ga splača opraviti appeared first on Časnik.

Sun, 11. Sep 2022 at 07:08

18684 ogledov

Teden vzgoje 2022: Skupnost, ki se posluša
Za oblikovanje skupnosti je najprej pomembno, da smo pripravljeni poslušati drugega in stopiti z njim v dialog. Vemo, kako težko otroci počakajo, da nekdo v skupini konča svojo misel, saj bi radi takoj povedali svoj pogled. The post Teden vzgoje 2022: Skupnost, ki se posluša appeared first on Časnik.

Sat, 10. Sep 2022 at 10:13

18635 ogledov

Spomini na obiska kraljice Elizabete II. in princa Charlesa v Sloveniji
Kar nekaj Slovencev je, ki imajo še danes več kot odlične spomine tako na sedanjega kralja Karla III. kot na njegovo pravkar umrlo mamo, kraljico Elizabeto II. Naj počiva v miru! The post Spomini na obiska kraljice Elizabete II. in princa Charlesa v Sloveniji appeared first on Časnik.

Prijatelji

Bojan  AhlinRoža Karan (Astrologinja)Branko GaberAleš ČerinMatija Gabrovšek

NAJBOLJ OBISKANO

Resnica in sočutje: Okrogle mize v marcu