Bo predsednik vlade spregledal?
Spletni Časnik
1. volilna enota

Četrtek, 19. Februar 2015 ob 10:17

Odpri galerijo

Ne vem, zakaj se sedanja vlada boji v zakon o fiskalnem pravilu zapisati limit, do kam in za koliko bi se smela katerakoli vlada, danes in v prihodnje, nekontrolirano zadolževati? To bi koristilo vsem vladam, da bi se lahko pred izsiljevalci in trgovci z ‘novci’ zavarovala in se sklicevala na zakon. In končno tudi na nas državljane in državljanke, da nas ščitita zakon in ustava. Pa še nekaj. Tega tudi sedanja ustava ne dovoljuje, tako kot noben zakon ne. Vprašam se le, kdo je potem kriv, da nam izginjajo milijarde evrov? Morda so to tisti, ki jim za slovensko državo ni mar?

Po vzoru dosedanjih vlad, razen tiste od maja leta 1990 in do aprila leta 1992, ko smo poslanci in vladni uslužbenci dihali na ‘škrge’, ker je bil pred nami cilj osamosvojitev Slovenije, bi težko govorili o varčevanju. Še manj pa tako, da bodo številni politiki in javnost, z močno podporo medijev, po sedmih letih, za vse današnje težave krivili zgolj eno vlado. In s prstom kazali na vlado, ki je do sedaj edina preživela celoten mandat in nas zadolžila za nekaj sto tisoč evrov in ne za 28 milijard, kot se mnogim, ki so zato res krivi, lepo sliši. Ali bomo še naprej namenoma preslišali resnico, da so v tistem času državne banke, zaradi ugodnega gospodarskega stanja, dajale (ponujale) visoke bančne kredite brez garanciji, tako privatnim in državnim podjetnikom, kot tudi fizičnim osebam.

Direktor ene od teh istih bank pa je bil ob odhodu nagrajen z milijon evri. Po mojem prepričanju ta nagrada ni bila slučajna. In kaj počnejo zato postavljeni in plačani organi pregona?

Seveda je resnica o tem očem in ušesom skrita. Resnica je v še vedno prevelikem in razbohotenem državnem aparatu in političnih povezavah do številnih, ki brez usmiljenja molzejo državne finance. V vladnih vrstah pa ni nikogar z »j…ci«, ki bi si upal ta politični gordijski vozel prerezati. Kako pa naj, če tudi ta vlada dela finančne viharje? Izza tesno zaprtih vrat le s težavo pricurljajo na dan vesti o nerazumljivem zapravljanju vodilnih iz vladnih vrst, kot tudi iz vrst vodilnih v državnih službah.

Na tak razvrat so se vodilni v državnih podjetjih naučili že pred desetletji. Danes se mentorji svojim podmladkom, katerim govorijo o (komunističnem) raju nekdanjega samoupravljanja, s katerim so si tudi takrat ustvarili svoj raj. Bil je revnejši, ker smo bili vsi, a vendar za tiste čase je to bil raj.

Bo vlada dr. Mira Cerarja upala in zmogla preseči gordijski vozel še vedno nebrzdane korupcije? Ali bo še naprej z rebalansi državnega proračuna in novimi posojili podpirala apetite tistih, ki državo porivajo v kaotično stanje nemoralnih in nesocialnih vrednot, torej snobizma?

_______________
Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj podprete z donacijo.

Sorodni Prispevki:

  • Oblastniški sen kresne noči Kljub premirju, ki ga je po “viteških pravilih bojevanja” treba pustiti novi vladi, pa je le potrebno povleči nekaj zaključkov. In izhodišče za te zaključke...
  • Zgubljeno s prevodom Poraz. Katastrofa. Vladna pogajalska nesposobnost na ento potenco. To je samo nekaj od (morda) bolj prijaznih komentarjev, ki so pospremili sklep pogajanj med vlado in...
  • Gospodarska rast je fetiš Tomaš Sedlaček je bil pri štirindvajsetih letih že svetovalec češkega predsednika Vaclava Havla, kasneje je še sodeloval s češko vlado ter postal uveljavljen mednarodni ekonomist...
  • Ko učinki dopinga ponehajo … Zgodovinska odločitev ECB in posledice za Slovenijo Iščete primerno prispodobo za Evropsko unijo v današnjem času? Lance Armstrong. Da, prav ste razumeli, EU kot Lance...

Bo predsednik vlade spregledal? - Časnik

Ne vem, zakaj se sedanja vlada boji v zakon o fiskalnem pravilu zapisati limit, do kam in za koliko bi se smela katerakoli vlada, danes in v prihodnje, nekontrolirano zadolževati? To bi koristilo vsem vladam, da bi se lahko pred izsiljevalci in trgovci z 'novci' zavarovala. Vprašam se le, kdo je potem kriv, da nam izginjajo milijarde evrov? Morda so to tisti, ki jim za slovensko državo ni mar?

Galerija slik

Zadnje objave

Wed, 14. Sep 2022 at 07:08

17400 ogledov

Prenos kraljičinega pogreba, če bo na nacionalni TVS, naj komentira kompetentna oseba
Če bo prenos pogreba v živo tudi prihodnji ponedeljek, bi iskreno želel od vodstva RTVS, da za komentiranje izbere najbolj kompetentne komentatorje, ki vejo, kaj je kultura, kaj slovesnost trenutka, kaj žalost ob slovesu od ljubljene osebe, in ki bodo to znali tudi primerno – zadržano, le kadar je treba in s potrebno pieteto – komentirati. The post Prenos kraljičinega pogreba, če bo na nacionalni TVS, naj komentira kompetentna oseba appeared first on Časnik.

Tue, 13. Sep 2022 at 07:00

17352 ogledov

Tina Maze je spodbudila preobrazbo tudi v ekipnih športnih panogah
Priti, zgoditi se mora voditelj, ki svoje fante vodi skozi vse faze preizkušenj. Od začetnega trpljenja na treningih do odpovedovanja družinam, zopet treningi, ki skozi tedne postajajo zahtevnejši. Vsakdo, ki se je vsaj malo bolj zares ukvarjal z športom, ve, kaj hočem povedati. The post Tina Maze je spodbudila preobrazbo tudi v ekipnih športnih panogah appeared first on Časnik.

Mon, 12. Sep 2022 at 06:26

17412 ogledov

Če napake sprejmemo kot priložnost za učenje in rast, ne bolijo več
In napake ostanejo samo napake, priložnost za učenje in rast. Ko jih sprejmemo kot take, so priložnost za rast, ne bolijo več. In si lahko oprostimo, se lahko sprejmemo. Posledično napak ne opazimo več; nismo napaka niti ni napaka drugi. Smo izjemnost, ker se lahko učimo, odpustimo, zrastemo in gremo naprej. The post Če napake sprejmemo kot priložnost za učenje in rast, ne bolijo več appeared first on Časnik.

Sun, 11. Sep 2022 at 07:29

16777 ogledov

Peš romanje ni navaden izlet, a se ga splača opraviti
Resnično se zahvaljujem vsem, ki ste bili z menoj na poti. Zahvaljujem se vsem, ki ste bili z menoj prek socialnih omrežij, tudi vaše molitve in spodbude so nas gnale naprej. Zahvaljujem se tudi tistim, za katere vem, da bi se udeležili romanja, pa je zdravje načelo telo – tudi vi ste bili z nami. The post Peš romanje ni navaden izlet, a se ga splača opraviti appeared first on Časnik.

Sun, 11. Sep 2022 at 07:08

16736 ogledov

Teden vzgoje 2022: Skupnost, ki se posluša
Za oblikovanje skupnosti je najprej pomembno, da smo pripravljeni poslušati drugega in stopiti z njim v dialog. Vemo, kako težko otroci počakajo, da nekdo v skupini konča svojo misel, saj bi radi takoj povedali svoj pogled. The post Teden vzgoje 2022: Skupnost, ki se posluša appeared first on Časnik.

Sat, 10. Sep 2022 at 10:13

16674 ogledov

Spomini na obiska kraljice Elizabete II. in princa Charlesa v Sloveniji
Kar nekaj Slovencev je, ki imajo še danes več kot odlične spomine tako na sedanjega kralja Karla III. kot na njegovo pravkar umrlo mamo, kraljico Elizabeto II. Naj počiva v miru! The post Spomini na obiska kraljice Elizabete II. in princa Charlesa v Sloveniji appeared first on Časnik.

Prijatelji

Bojan  AhlinRoža Karan (Astrologinja)Branko GaberAleš ČerinMatija Gabrovšek

NAJBOLJ OBISKANO

Bo predsednik vlade spregledal?