Super živila za super počutje in super zaslužke
Spletni Časnik
1. volilna enota

Torek, 17. Februar 2015 ob 12:55

Odpri galerijo

Nekaj primerov superživil

Ste že dodali v svoj prehranjevalni režim klorela alge, na primer v obliki temnozelenih tablet s pridevnikom »bio«? A zakaj bi jih, se sprašujete? Zato, ker vam pomagajo pri razstrupljanju telesa, pa naj to pomeni karkoli. Sliši se dobro, saj nas industrija in življenjski slog obilo zastrupljata in tako se je pač treba razstupiti. Aha, če še niste vnesli v prehrano klorela alg, potem ste pa morda spirulina alge, gojene v zunanjih bazenih na Kitajskem. Ker Slovenci smo že od nekdaj nori na alge, to tako z »vsem živim« bogato hrano, ki niti ni tako draga. Za 45 € dobite zalogo 550 tablet po pol grama, kar imate za cele tri mesece eksotičnega razstrupljevanja – pa karkoli že to pomeni.

Kaj pa čia semena iz Paragvaja, polna topnih vlaknin (torej nekaj praznega, kar povečuje volumen vašega blata)? Ste jih že začeli dodajati vašemu kruhu? In, ali že uživate prah iz camu camu sadeža iz deževnega južnoameriškega pragozda, tega tako cenjenega vira C vitamina, ki vam kot izvrsten antioksidant v trenutku zavre oksidacijo in polovi prav vse proste radikale v telesu? Kar je seveda dobro, pa karkoli že to pomeni. Sliši se strokovno. Z majhno investicijo 17 evrov za manj kot 100 g vam je na voljo to neverjetno vitaminsko bogastvo. Ker C vitamina nam v teh krajih tako strašno primanjkuje, da ljudje množično obolevajo za skorbutom, znano boleznijo mornarjev, ki po mesece niso uživali sadja in zelenjave. Kislo zelje od kmeta, ki živi 100 m stran od nas, naj se skrije v najgloblji kot pred tem superživilom iz perujskega deževnega pragozda, pridelanega na najbolj bio način. To, da se precej C vitamina uniči s sušenjem, tu pač zanemarimo …

Kaj pa mlada pšenična trava v prahu, ki vam prinese obilico klorofila, zelenega rastlinskega barvila, ki ga ne najdete nikjer drugje? Rastline v Sloveniji ga namreč ne vsebujejo toliko in takega, kot ga je najti v čudežni posušeni pšenični travi s Kitajske? In zakaj bi človek jedel zeleni prah s Kitajske? Za krepitev imunskega sistema vendar, pa naj to pomeni karkoli. Sliši se dobro.

Ljudje, pamet v roke!

Saj je morda razumljivo, da ljudje v eksotičnih živilih, ki jim morda prav zaradi eksotičnosti hitro dodamo pridevnik super, iščejo to česar ne najdejo doma. Vse kar od nekje prihaja, je boljše, bolj zdravo. V domači hrani, ki je zrasla na primer v Prekmurju ali v Slovenski Istri ali pa celo na domači njivi, gotovo ne more biti snovi, ki jih tako nujno potrebujemo. Če bi bile, se ne bi tako slabo počutili, saj tako hrano pač uživamo že od nekdaj, pa nam ni pomagala k boljšemu počutju ali k ohranitvi zdravja. Zato pač iščemo eksotično.

Če namreč nek posušen, tabletiran, zelen prah prepotuje na tisoče kilometrov, da pride na našo mizo, če je to na najbolj bio način pridelal kmet na Kitajskem, ki kot država slovi po prispevku k tradicionalni medicini ter po svojem ekološko zavednem obnašanju in če vam trgovci to prodajo pod rubriko »superživilo«, potem je to vredno suhega zlata. Vse za zdravje – denarnic v rokah posrednikov v verigi od Kitajske do vaše mize.

Ljudje, pamet v roke! Kupujete drag “top-bio-super-šit”. Zaradi zgodbe. In pričakovanja odrešenja s pomočjo hrane. Ne bo šlo.

Foto: Martina LukacovaFreeImages.com

Sorodni Prispevki:

  • Nam bo potrošništvo ukradlo božič? Agresivna komercializacija božiča v adventnem času pri vernemu kristjanu zbuja nelagodje. Ne gre le za to, da se v tranzicijskih državah šele dvajset let privajamo...
  • Ne pijte čaja iz lapuha! Čaj iz lapuha (Tussilago farfara) so včasih priporočali za zdravljenje nadležnega kašlja. Sedaj nič več, ker vsebuje mutagene učinkovine (pirolizidinske alkaloide). Več na Wikipediji (eng)....
  • Družba stranmetanja Se spomnite viharja iz oktobra 2007 zaradi zaletavih besed Janeza Janše v smeri, da "dokler iz smetnjakov gledajo štruce kruha, smo bogata družba"? Še huje...
  • Kriza, brezposelnost in priložnost za nekaj novega Kaj bo prinesel čas, ne vemo natančno. Kaj lahko storite sami, pa bi lahko bilo po petih letih krize bolj jasno. Lahko verjamete v zdajšnji...

Super živila za super počutje in super zaslužke - Časnik

Ste že dodali v svoj prehranjevalni režim klorela alge, na primer v obliki temnozelenih tablet s pridevnikom »bio«? A zakaj bi jih, se sprašujete? Zato, ker vam pomagajo pri razstrupljanju telesa, pa naj to pomeni karkoli. Sliši se dobro, saj nas industrija in življenjski slog obilo zastrupljata in tako se je pač treba razstupiti. Ljudje, pamet v roke in ne dopustite zajedalskih posegov v vaše denarnice!

Galerija slik

Zadnje objave

Wed, 14. Sep 2022 at 07:08

17400 ogledov

Prenos kraljičinega pogreba, če bo na nacionalni TVS, naj komentira kompetentna oseba
Če bo prenos pogreba v živo tudi prihodnji ponedeljek, bi iskreno želel od vodstva RTVS, da za komentiranje izbere najbolj kompetentne komentatorje, ki vejo, kaj je kultura, kaj slovesnost trenutka, kaj žalost ob slovesu od ljubljene osebe, in ki bodo to znali tudi primerno – zadržano, le kadar je treba in s potrebno pieteto – komentirati. The post Prenos kraljičinega pogreba, če bo na nacionalni TVS, naj komentira kompetentna oseba appeared first on Časnik.

Tue, 13. Sep 2022 at 07:00

17352 ogledov

Tina Maze je spodbudila preobrazbo tudi v ekipnih športnih panogah
Priti, zgoditi se mora voditelj, ki svoje fante vodi skozi vse faze preizkušenj. Od začetnega trpljenja na treningih do odpovedovanja družinam, zopet treningi, ki skozi tedne postajajo zahtevnejši. Vsakdo, ki se je vsaj malo bolj zares ukvarjal z športom, ve, kaj hočem povedati. The post Tina Maze je spodbudila preobrazbo tudi v ekipnih športnih panogah appeared first on Časnik.

Mon, 12. Sep 2022 at 06:26

17412 ogledov

Če napake sprejmemo kot priložnost za učenje in rast, ne bolijo več
In napake ostanejo samo napake, priložnost za učenje in rast. Ko jih sprejmemo kot take, so priložnost za rast, ne bolijo več. In si lahko oprostimo, se lahko sprejmemo. Posledično napak ne opazimo več; nismo napaka niti ni napaka drugi. Smo izjemnost, ker se lahko učimo, odpustimo, zrastemo in gremo naprej. The post Če napake sprejmemo kot priložnost za učenje in rast, ne bolijo več appeared first on Časnik.

Sun, 11. Sep 2022 at 07:29

16777 ogledov

Peš romanje ni navaden izlet, a se ga splača opraviti
Resnično se zahvaljujem vsem, ki ste bili z menoj na poti. Zahvaljujem se vsem, ki ste bili z menoj prek socialnih omrežij, tudi vaše molitve in spodbude so nas gnale naprej. Zahvaljujem se tudi tistim, za katere vem, da bi se udeležili romanja, pa je zdravje načelo telo – tudi vi ste bili z nami. The post Peš romanje ni navaden izlet, a se ga splača opraviti appeared first on Časnik.

Sun, 11. Sep 2022 at 07:08

16736 ogledov

Teden vzgoje 2022: Skupnost, ki se posluša
Za oblikovanje skupnosti je najprej pomembno, da smo pripravljeni poslušati drugega in stopiti z njim v dialog. Vemo, kako težko otroci počakajo, da nekdo v skupini konča svojo misel, saj bi radi takoj povedali svoj pogled. The post Teden vzgoje 2022: Skupnost, ki se posluša appeared first on Časnik.

Sat, 10. Sep 2022 at 10:13

16674 ogledov

Spomini na obiska kraljice Elizabete II. in princa Charlesa v Sloveniji
Kar nekaj Slovencev je, ki imajo še danes več kot odlične spomine tako na sedanjega kralja Karla III. kot na njegovo pravkar umrlo mamo, kraljico Elizabeto II. Naj počiva v miru! The post Spomini na obiska kraljice Elizabete II. in princa Charlesa v Sloveniji appeared first on Časnik.

Prijatelji

Bojan  AhlinRoža Karan (Astrologinja)Branko GaberAleš ČerinMatija Gabrovšek

NAJBOLJ OBISKANO

Super živila za super počutje in super zaslužke