Hvalnica življenju in ženi
Zelo cenim življenje. Sleherni dan se mu prepustim. Vsak dan ob pogledu na svoje najdražje doživim potrditev vere. Vse je možno, čisto vse, ko se spustiš z vajeti, ki te tiščijo k tlom, in začneš v polnosti živeti.
Spletni Časnik

Ponedeljek, 26. Julij 2021 ob 00:06

Odpri galerijo

Zelo cenim življenje. Sleherni dan se mu prepustim.

Mogoče kdaj naše življenje skrene s poti, kar nam ni pogodu. Vendar se vse zgodi z razlogom. Zaupanje Vanj je vedno poplačano. Tudi ko te doleti zdravstvena tegoba, ki je ne pričakuješ, na koncu, ko si že popolnoma izžet, iztegneš roke, se zazreš v nebo in prosiš.

Srkam kavo. Opazujem ženo, ki je že pričela pripravljati kosilo, medtem ko spotoma pospravlja in pripravlja zajtrk. Ja ena izmed mnogih žena, ki delajo več stvari hkrati. Opazujem njeno rahlo gibanje z boki, medtem ko je vsa v delu. Ana. Tako preprosto in lepo ime. Žena, ki mi je vrnila vero, ki mi je osmislila življenje, ki mi je s prvim dnem najinega dvorjenja pokazala ljubezen v vsej globini in polnosti.

Spomini sežejo nazaj. Je daleč, a hkrati ni. Čas je tako minljiv in se nič ne ozira nazaj; spotoma, ko se pogledaš v ogledalo, opaziš kak siv las več. A ko življenju pustiš, da se zgodi, je lepo in polno.

Težka preizkušnja ga je pripeljala do tega, da je bil sit življenja

Verjetno se meni ni edinemu zgodilo, da sem bil sit življenja. Ja, sit. Ko te preganja rutina, si je kmalu naveličan, preganja te čisto počasi, da nekaj narediš iz tega dolgčasa, ki si ga živel. Služba, obisk staršev, drugih družinskih članov ter obilica športa skozi dan. Verjetno se niti zavedal nisem, da sem bežal pred problemi, pred soočenjem z samim seboj, da moram nekaj narediti. Kaj pa?

In sem, tako iz dolgčasa, odkril v enem od verskih časopisov duhovne vaje na Kureščku. Ne vem, zakaj, toda na hitro sem se odločil in šel tja, ne vedoč, kaj me čaka tam. Zbral sem pogum in šel na srečanje za bodoče laiške misijonarje. Želel sem biti koristen. A daleč od tukaj, utapljal sem se v rutini, ki mi je predstavljala težavo. Zelo težko sem šel na to prvo srečanje. In tam, na Kureščku, sem jo zagledal … Na začetku še nisem opazil tistega, kar se je godilo naprej.

Ko ni verjel v ljubezen in sprejetost, je oboje nenadoma doživel, a je sledila kar dolga odpoved

Kdo bi po treh letih samote, čustvene izpraznjenosti, pomanjkanja ljubiti sploh lahko verjel, da se to lahko zgodi? Še verjel v poljube, objeme, da boš preprosto sprejet tak, kot si? In najina ljubezen se je začela tako močno, ognjevito, srčno, da sem verjetno na začetku preslišal stavek, da na Madagaskar gre, ker je to njena življenjska želja. Preslišal verjetno tudi to, da bo verjetno triletna fizična odsotnost predstavljala problem. Ampak ko človek ljubi, kot sem sam v tistem trenutku, verjetno preslišiš kak stavek, ane=).

Še dobro, da so priprave za ta njen podvig trajale dve leti, ker bi drugače teže prenesel. Vso najino ljubezen sva dnevno izročala Njemu, le bolj ko se je bližal odhod, teže je bilo. Podelitev misijonskega križa je bila ena najbolj čustvenih maš, kar sem jih doživel, saj sem skoraj celo prejokal od znotraj (preberi več)

Galerija slik

Zadnje objave

Wed, 14. Sep 2022 at 07:08

19440 ogledov

Prenos kraljičinega pogreba, če bo na nacionalni TVS, naj komentira kompetentna oseba
Če bo prenos pogreba v živo tudi prihodnji ponedeljek, bi iskreno želel od vodstva RTVS, da za komentiranje izbere najbolj kompetentne komentatorje, ki vejo, kaj je kultura, kaj slovesnost trenutka, kaj žalost ob slovesu od ljubljene osebe, in ki bodo to znali tudi primerno – zadržano, le kadar je treba in s potrebno pieteto – komentirati. The post Prenos kraljičinega pogreba, če bo na nacionalni TVS, naj komentira kompetentna oseba appeared first on Časnik.

Tue, 13. Sep 2022 at 07:00

19391 ogledov

Tina Maze je spodbudila preobrazbo tudi v ekipnih športnih panogah
Priti, zgoditi se mora voditelj, ki svoje fante vodi skozi vse faze preizkušenj. Od začetnega trpljenja na treningih do odpovedovanja družinam, zopet treningi, ki skozi tedne postajajo zahtevnejši. Vsakdo, ki se je vsaj malo bolj zares ukvarjal z športom, ve, kaj hočem povedati. The post Tina Maze je spodbudila preobrazbo tudi v ekipnih športnih panogah appeared first on Časnik.

Mon, 12. Sep 2022 at 06:26

19446 ogledov

Če napake sprejmemo kot priložnost za učenje in rast, ne bolijo več
In napake ostanejo samo napake, priložnost za učenje in rast. Ko jih sprejmemo kot take, so priložnost za rast, ne bolijo več. In si lahko oprostimo, se lahko sprejmemo. Posledično napak ne opazimo več; nismo napaka niti ni napaka drugi. Smo izjemnost, ker se lahko učimo, odpustimo, zrastemo in gremo naprej. The post Če napake sprejmemo kot priložnost za učenje in rast, ne bolijo več appeared first on Časnik.

Sun, 11. Sep 2022 at 07:29

18736 ogledov

Peš romanje ni navaden izlet, a se ga splača opraviti
Resnično se zahvaljujem vsem, ki ste bili z menoj na poti. Zahvaljujem se vsem, ki ste bili z menoj prek socialnih omrežij, tudi vaše molitve in spodbude so nas gnale naprej. Zahvaljujem se tudi tistim, za katere vem, da bi se udeležili romanja, pa je zdravje načelo telo – tudi vi ste bili z nami. The post Peš romanje ni navaden izlet, a se ga splača opraviti appeared first on Časnik.

Sun, 11. Sep 2022 at 07:08

18684 ogledov

Teden vzgoje 2022: Skupnost, ki se posluša
Za oblikovanje skupnosti je najprej pomembno, da smo pripravljeni poslušati drugega in stopiti z njim v dialog. Vemo, kako težko otroci počakajo, da nekdo v skupini konča svojo misel, saj bi radi takoj povedali svoj pogled. The post Teden vzgoje 2022: Skupnost, ki se posluša appeared first on Časnik.

Sat, 10. Sep 2022 at 10:13

18635 ogledov

Spomini na obiska kraljice Elizabete II. in princa Charlesa v Sloveniji
Kar nekaj Slovencev je, ki imajo še danes več kot odlične spomine tako na sedanjega kralja Karla III. kot na njegovo pravkar umrlo mamo, kraljico Elizabeto II. Naj počiva v miru! The post Spomini na obiska kraljice Elizabete II. in princa Charlesa v Sloveniji appeared first on Časnik.
Teme
partnerski odnosi duhovnost

Prijatelji

Bojan  AhlinRoža Karan (Astrologinja)Branko GaberAleš ČerinMatija Gabrovšek

NAJBOLJ OBISKANO

Hvalnica življenju in ženi