Bo Upravno sodišče prisluhnilo pritožnikom in razveljavilo ljubljanske volitve
Vili Kovačič si prizadeva, da bi postopek potekal na sodišču vsaj zunaj Ljubljane, če ne zunaj Slovenije, saj ne zaupa v sodstvo, sploh v odnosu do Zorana Jankovića. Prisluhnite pogovoru, ki ga je imel Janković za hrvaško TV, pa vam bo to jasno!
Spletni Časnik

Sreda, 7. Julij 2021 ob 00:22

Odpri galerijo

Zoran Janković

Po informacijah, ki jih je Vili Kovačič dobil, naj bi šlo za 35.000 uvoženih volivcev, ki naj bi dobili navodilo, za koga je treba voliti, in honorar 75 evrov za oddani glas.

Vili Kovačič: »Eden ključnih problemov demokracije v Sloveniji je, da se vsi pritožujejo, (skoraj) nihče pa se ne pritoži. Zato je občutek nepravne države splošen in za Slovenijo in mesto Ljubljano usodno zaviralen. Doseženi materialni napredek, ki je sicer viden, je mnogo manjši kot bi lahko bil v enakopravni tekmi konkurenčnih idej, projektov in ljudi, ki te ideje poosebljajo in ki so se pripravljeni izpostaviti za blaginjo vseh na pošten način.«

»Ko birokrati v institucijah Evropske zveze in predsednica Evropske komisije govorijo o vladavini prava v Sloveniji, se jim niti od daleč ne sanja, kaj to v Slovenji pomeni. Po sanjski noči 25. junija 1991, ko so bile dovoljene sanje, so nastopili sanjski rajski dnevi za prvorazredne, pekel za drugorazredne ter ignoranca za tretjerazredne.«

 »Po več kot dveh letih in pol se bo volilni spor zaradi goljufije na lokalnih volitvah v Ljubljani, na katerih je bil za župana demokratično izvoljen Zoran Janković s svojo listo, očitno vendarle nadaljeval. Volitve so bile 18. novembra 2018, po skoraj treh letih pa je za 18. avgust 2021 ob 10.00 Upravno sodišče v Ljubljani vendarle razpisalo narok za glavno obravnavo. Ob tem pa še do danes nisem prejel rezultata preiskave, ki naj bi potekala s strani tožilstva in policije. V priponki pošiljam odgovor tožilstva z dne 12. novembra 2020, obvestilo za narok in mojo tožbo oz. pritožbo.«

Vili Kovačič: »Želim pa še pred narokom dobiti poročilo o rezultatu policijske preiskave in vzroku za zavlačevanje.«

Navedeno je Vili Kovačič, kandidat stranke Davkočplačevalci se ne damo več za člana Mestnega sveta, zapisal v elektronsko sporočilo, ki mu je pripel besedilo pritožbe, ki sta jo skupaj z drugopodpisanim Tomažem Ogrinom, kandidatom Zelenih Slovenije za ljubljanskega župana, zaradi nepravilnosti na lokalnih volitvah v Sloveniji 18. novembra 2018 vložila na Upravno sodišče, odgovor okrožnega državnega tožilstva v zvezi z vpogledom v spis in vabilo stranki na narok. Pritožnika si tudi prizadevata, da bi postopek potekal na sodišču vsaj zunaj Ljubljane, če ne zunaj Slovenije. Kot razlog za to navajata nezaupanje v slovensko sodstvo, sploh v odnosu do Zorana Jankovića, podlaga za to pa je pogovor z Jankovićem, ki je bil objavljen na hrvaški nacionalni TV (več TUKAJ)

Galerija slik

Zadnje objave

Wed, 14. Sep 2022 at 07:08

17034 ogledov

Prenos kraljičinega pogreba, če bo na nacionalni TVS, naj komentira kompetentna oseba
Če bo prenos pogreba v živo tudi prihodnji ponedeljek, bi iskreno želel od vodstva RTVS, da za komentiranje izbere najbolj kompetentne komentatorje, ki vejo, kaj je kultura, kaj slovesnost trenutka, kaj žalost ob slovesu od ljubljene osebe, in ki bodo to znali tudi primerno – zadržano, le kadar je treba in s potrebno pieteto – komentirati. The post Prenos kraljičinega pogreba, če bo na nacionalni TVS, naj komentira kompetentna oseba appeared first on Časnik.

Tue, 13. Sep 2022 at 07:00

16987 ogledov

Tina Maze je spodbudila preobrazbo tudi v ekipnih športnih panogah
Priti, zgoditi se mora voditelj, ki svoje fante vodi skozi vse faze preizkušenj. Od začetnega trpljenja na treningih do odpovedovanja družinam, zopet treningi, ki skozi tedne postajajo zahtevnejši. Vsakdo, ki se je vsaj malo bolj zares ukvarjal z športom, ve, kaj hočem povedati. The post Tina Maze je spodbudila preobrazbo tudi v ekipnih športnih panogah appeared first on Časnik.

Mon, 12. Sep 2022 at 06:26

17048 ogledov

Če napake sprejmemo kot priložnost za učenje in rast, ne bolijo več
In napake ostanejo samo napake, priložnost za učenje in rast. Ko jih sprejmemo kot take, so priložnost za rast, ne bolijo več. In si lahko oprostimo, se lahko sprejmemo. Posledično napak ne opazimo več; nismo napaka niti ni napaka drugi. Smo izjemnost, ker se lahko učimo, odpustimo, zrastemo in gremo naprej. The post Če napake sprejmemo kot priložnost za učenje in rast, ne bolijo več appeared first on Časnik.

Sun, 11. Sep 2022 at 07:29

16425 ogledov

Peš romanje ni navaden izlet, a se ga splača opraviti
Resnično se zahvaljujem vsem, ki ste bili z menoj na poti. Zahvaljujem se vsem, ki ste bili z menoj prek socialnih omrežij, tudi vaše molitve in spodbude so nas gnale naprej. Zahvaljujem se tudi tistim, za katere vem, da bi se udeležili romanja, pa je zdravje načelo telo – tudi vi ste bili z nami. The post Peš romanje ni navaden izlet, a se ga splača opraviti appeared first on Časnik.

Sun, 11. Sep 2022 at 07:08

16384 ogledov

Teden vzgoje 2022: Skupnost, ki se posluša
Za oblikovanje skupnosti je najprej pomembno, da smo pripravljeni poslušati drugega in stopiti z njim v dialog. Vemo, kako težko otroci počakajo, da nekdo v skupini konča svojo misel, saj bi radi takoj povedali svoj pogled. The post Teden vzgoje 2022: Skupnost, ki se posluša appeared first on Časnik.

Sat, 10. Sep 2022 at 10:13

16325 ogledov

Spomini na obiska kraljice Elizabete II. in princa Charlesa v Sloveniji
Kar nekaj Slovencev je, ki imajo še danes več kot odlične spomine tako na sedanjega kralja Karla III. kot na njegovo pravkar umrlo mamo, kraljico Elizabeto II. Naj počiva v miru! The post Spomini na obiska kraljice Elizabete II. in princa Charlesa v Sloveniji appeared first on Časnik.
Teme
zoran janković

Prijatelji

Bojan  AhlinRoža Karan (Astrologinja)Branko GaberAleš ČerinMatija Gabrovšek

NAJBOLJ OBISKANO

Bo Upravno sodišče prisluhnilo pritožnikom in razveljavilo ljubljanske volitve