Narava in pokrajina (foto): Črna prst
Spletni Časnik

Četrtek, 3. september 2020 ob 19:03

Janez Mihovec – Crna prst Južno od Bohinjskega jezera se vleče veriga Spodnjih bohinjskih gora. Začnejo se na Bogatinskem sedlu in se nato vlečejo vse tja do Ratitovca, ki velja za zadnjo goro v Julijskih Alpah. Na Črno prst vodi vrsta poti. Tista s severne strani pa je Bohinjske bistrice. Morda je najbolje začeti na […]

The post Narava in pokrajina (foto): Črna prst appeared first on Časnik.

undefined

Zadnje objave

Tue, 25. Jan 2022 at 20:54

17 ogledov

Udbomafija svojega dolžnika postavlja na čelo KUL
Udbomafija drži v šahu celoten četverček KUL in jim za prvega moža postavlja nekoga, ki je vse dolžan prav njej: svoje tajkunsko premoženje, vstop v politiko, veliko reklamo, ki jo te dni doživlja. The post Udbomafija svojega dolžnika postavlja na čelo KUL appeared first on Časnik.

Tue, 25. Jan 2022 at 00:20

78 ogledov

Prihaja katoliški trenutek?
V Slovenji in Evropi je prostor za zmerno stranko klasičnih in krščanskih vrednot. To je pot  zlasti za NSi: torej ne proč od krščanskih vrednot v brezbarvno sredino. To pa nikakor ne pomeni odpovedi zmernosti, umirjenosti, odprtosti za dialog – v tem smislu je sredinskost zaželena in potrebna. The post Prihaja katoliški trenutek? appeared first on Časnik.

Tue, 25. Jan 2022 at 00:15

76 ogledov

Kako bo, če Rusija in Kitajska skleneta pakt proti Evropi?
Obnašanje Ruske federacije in interesi Kitajske so kot skupen problem Zahoda, ki mora preprečiti pakt proti Evropi The post Kako bo, če Rusija in Kitajska skleneta pakt proti Evropi? appeared first on Časnik.

Sun, 23. Jan 2022 at 14:15

117 ogledov

Simptom pomanjkanja perspektive je pomanjkanje identitete
Vedno bolj je akutna bolezen naše dobe: pomanjkanje perspektive. Pandemične razmere jo še stopnjujejo. Zdi se mi, da mnogi ne vedo, kaj zares hočejo. Kopni število stvari, v katere bi zlasti mladi verjeli. Simptom te bolezni je pomanjkanje identitete. Vedno več ljudi srečujem, ki ne znajo odgovoriti na vprašanje: kdo sem? The post Simptom pomanjkanja perspektive je pomanjkanje identitete appeared first on Časnik.

Sun, 23. Jan 2022 at 09:30

106 ogledov

Lustracija ni bila možna, ker ni imela vrednostne podpore večine
V spreobrnjenje kameleonov nisem verjel, ker je to redka izjema. Če pa se je kdo poskušal spreobrniti, je postal smrtni sovražnik prejšnjih struktur, katerim je pripadal. Takšen primer izključevanja je živ še danes. Za primer: odpor do sodelovanja z Janšo, ne pa tudi do Pučnika, ki ni bil konvertit, ampak iluzionistični socialist komunističnega tipa. Iz tega razloga tudi lustracija ni bila možna, ker ni imela vrednostne podpore večine, ampak se je takoj začel boj za oblast in razpust zakonito izvoljene heterogene Skupščine. The post Lustracija ni bila možna, ker ni imela vrednostne podpore večine appeared first on Časnik.

Sun, 23. Jan 2022 at 09:05

111 ogledov

Dražgošani so se zahvalili avtorju Utripa za strokovno podkrepljeno oddajo
Zveza borcev nima moralne avtoritete, da bi opozarjala na potvarjanje zgodovine na TV Slovenija, saj dejansko že desetletja njim neugodno resnico o zgodovinskem dogajanju med 2. svetovno vojno in po njej prikriva in pogosto ščiti potvorjeno zgodovino, ne glede na neizpodbitna dejstva. The post Dražgošani so se zahvalili avtorju Utripa za strokovno podkrepljeno oddajo appeared first on Časnik.
Teme
izpostavljeno - desno narava in pokrajina v objektivu

Zadnji komentarji

haapy yack :

20.10.2021 14:09

Svetovne novice UK News Novice ZDA Novice EU Narava resničnosti Splošno pravo Objavil Richard Willet Objavljeno 20. oktobra 2021 Tako zevajoče predvidljivo ... Opozorilo "Covid", ko "Delta plus" preplavi Veliko Britanijo - Boris v pripravljenosti in "ne bo okleval ukrepati" (storiti vse, kar mu Kult pove) BORIS JOHNSON "ne bo okleval z ukrepanjem", če bo nova različica "Delta plus", ki se razširi po Veliki Britaniji, povzročila nov porast hospitalizacij in smrti. Nova različica, uradno imenovana AY4.2, je po vsem svetu sprožila alarm, znanstveniki pa pozivajo Združeno kraljestvo, naj izvede več o novem sevu in njegovem možnem vplivu na cepljenje. Okužbe mutacije so se povečale od julija in zdaj predstavljajo osem odstotkov vseh zaporednih primerov Covida v Združenem kraljestvu. To pomeni, da je bilo v državi doslej odkritih 14.385 primerov Delta Plus. Uradni predstavnik predsednika vlade je dejal: "To je nekaj, kar zelo pozorno spremljamo. "Ni dokazov, ki bi nakazovali, da se ta varianta, AY4.2, lažje širi. "Za to ni dokazov, vendar kot bi pričakovali, jih pozorno spremljamo in ne bomo obotavljali, če bomo ukrepali." Vsaka mutacija, za katero se izkaže, da je manj dovzetna za udarce, ki so jih dali milijonom Britancev, bi lahko ogrozila pot Združenega kraljestva k okrevanju od pandemije. Znanstveniki se bojijo, da je novi sev 10 do 15 odstotkov bolj prenosljiv kot prvotna Delta mutacija. Ugotovitve so le iz predhodne analize z raziskavami nove variante. Vladni vir je priznal, da je o varianti do zdaj malo znanega, ministri pa upajo, da se to ne bo spremenilo v širši problem.

Prijatelji

Bojan  AhlinRoža Karan (Astrologinja)Branko GaberAleš ČerinMatija Gabrovšek

NAJBOLJ OBISKANO

Narava in pokrajina (foto): Črna prst