Dejan Židan, zdaj že bivši predsednik Socialnih demokratov, in njegova Vzhodna Evropa
Morda pa bo omenjanje Vzhodne Evrope, kar te dni počne Dejan Židan, koristno vsaj za to, da se v Sloveniji bolj zavemo nujnosti jasnejše geopolitične usmeritve, stran tako od Putina (in Kitajske) kot od Balkana.
Spletni Časnik

Sobota, 30. maj 2020 ob 00:05

Odpri galerijo

Dejan Židan

»Kaj počne trenutna vlada? Odmika nas od držav, kjer je vladavina prava na prvem mestu, od držav, ki so demokratične in tvorijo ogrodje Evrope. Peljejo nas nekam drugam, kjer hočemo biti. Mi nočemo biti del Vzhodne Evrope,« je te dni že vsaj drugič v zadnjem času dejal Dejan Židan, zdaj že bivši predsednik Socialnih demokratov.

Asociacije, ki jih vzbuja Dejan Židan s svojo izjavo

Izjava je zelo zanimiva, ker v vseh minulih desetletjih Socialnih demokratov ni prav nič motilo, da je zunanja politika (z nekaj kratkimi izjemami) Slovenijo vodila prav tja – v pravo Vzhodno Evropo – veliko vzhodneje od Poljske in Madžarske, nevarno blizu Putinovi Rusiji, kjer vladavina prava in demokracija nikakor nista na prvem mestu. Poleg tega pa tudi ni problematizirala kontinuirane prezaposlenosti slovenske zunanje politike z zahodnim Balkanom niti dvigovala glasu zoper to isto Orbanovo Madžarsko. Še več: prav Dejan Židan, nekdaj v vlogi kmetijskega ministra, je bil eden slovenskih motorjev v pobudi 17 + 1 držav srednje, vzhodne in jugovzhodne Evrope s Kitajsko, kjer se stopnjevanju totalitarnega pristopa doma pridružuje vse bolj agresivno nastopanje te države tudi v mednarodni areni.

The post Dejan Židan, zdaj že bivši predsednik Socialnih demokratov, in njegova Vzhodna Evropa appeared first on Časnik.

Galerija slik

Zadnje objave

Mon, 8. Mar 2021 at 00:04

22 ogledov

Več ko je okrog oltarja žensk, manj je tudi moških v cerkvi pod korom
Ženska, ki je samozavestna, ne bo tekmovala niti iskala enakosti z moškim za vsako ceno, ampak bo izpolnjena v tem, kar je. The post Več ko je okrog oltarja žensk, manj je tudi moških v cerkvi pod korom appeared first on Časnik.

Sun, 7. Mar 2021 at 07:01

8 ogledov

Naša kultura je utemeljena na desetih božjih zapovedih
Kaj imajo skupnega narodi in kulture od Vladivostoka do Moskve, od Berlina do Pariza, od New Yorka do San Francisca, od Buenos Airesa do Ciudad de Mexica, od Avstralije do Filipinov? V njihove temelje je vgrajen dekalog. The post Naša kultura je utemeljena na desetih božjih zapovedih appeared first on Časnik.

Sun, 7. Mar 2021 at 00:03

103 ogledov

Gospa Erika Žnidaršič, ali še niste opazili, da smo v vojni?
Erika Žnidaršič smo v vojni, v kateri na osvojenih položajih naropanih in nakradenih milijard evrov in dolarjev in zlata ter srebra in draguljev v kleteh slovenskih inštitucij, bančnih ustanov in gospodarskih družb čepi zmagovita elita proslulega komunizma? The post Gospa Erika Žnidaršič, ali še niste opazili, da smo v vojni? appeared first on Časnik.

Sat, 6. Mar 2021 at 00:05

146 ogledov

Reševanje problemov pri sosedih ni najbolj običajna stvar
Na presenečenje evropske (leve javnosti), ki je dodatno kurila lažnivo obtoževanje s strani levice, sta se vlada in ves desni pol z navdušenjem odzvala na možno preverjanje stanja s strani Evropske komisije.  The post Reševanje problemov pri sosedih ni najbolj običajna stvar appeared first on Časnik.

Sat, 6. Mar 2021 at 00:03

150 ogledov

Tožarjenje in širjenje lažnih novic po Bruslju v polnem teku
Nekateri novinarji bi lažje poročali o Sloveniji, če bi bila na oblasti še Tito in partija, saj bi bilo potem poročanje zelo enostavno in se ne bi bilo treba truditi, kako priti resnici do dna. The post Tožarjenje in širjenje lažnih novic po Bruslju v polnem teku appeared first on Časnik.

Sat, 6. Mar 2021 at 00:02

73 ogledov

Nedeljski pogovor z Matejem Šarcem, novim direktorjem Slovenske filharmonije
Matej Šarc vodi Slovensko filharmonijo, ki se čuti služabnika glasbenikov, saj jim hoče zagotoviti ustrezne razmere za ustvarjanje. The post Nedeljski pogovor z Matejem Šarcem, novim direktorjem Slovenske filharmonije appeared first on Časnik.
Teme
slovenija in rusija vzhodna evropa zunanja politika

Zadnji komentarji

Prijatelji

Bojan  AhlinRoža Karan (Astrologinja)Branko GaberAleš ČerinMatija Gabrovšek

NAJBOLJ OBISKANO

Dejan Židan, zdaj že bivši predsednik Socialnih demokratov, in njegova Vzhodna Evropa