Slovenija maja: 1945 namesto svobode mrtvaški ples, 1989 majniška deklaracija, 1990 razorožitev TO, 2020 protesti na ulicah
Petkova ulična dogajanja s parolami levičarskih politikov, ki razdvajajo Slovence na desne in leve. imajo en sam namen: vnesti prepir v koalicijske stranke in s tem rušiti desnosredinsko vlado. Pri
Spletni Časnik

Sobota, 23. maj 2020 ob 00:01

Odpri galerijo

Slovenija maja 1945

Slovenija deveti maj, tega dne se je leta 1945 končala druga svetovna vojna, praznuje kot dan Evrope. To je bil čas, ko so si številni narodi oddahnili od nečloveške morije, ki sta jo povzročila nacizem in fašizem, v Sloveniji pa je po koncu vojne največje gorje povzročil komunizem. Ko je v zahodni Evropi kljub ruševinam […]

The post Slovenija meseca maja skozi desetletja do danes appeared first on Časnik.

Galerija slik

Zadnje objave

Thu, 25. Feb 2021 at 00:07

24 ogledov

Ples nad prepadi in stopnice v nebo
Gorništvo in alpinizem, kot ga poznamo danes, korenini torej predvsem v krščanstvu, pa tudi v tiste vrste raziskovalni radovednosti, ki je od renesanse dalje rahljala in sprevračala zahodni krščanski svet, ujet v prestroge cerkvene dogme in prepovedi. The post Ples nad prepadi in stopnice v nebo appeared first on Časnik.

Wed, 24. Feb 2021 at 22:38

24 ogledov

Jelko Kacin eden redkih politikov LDS, ki je politično preživel potop stranke
Kacin je eden redkih politikov Liberalne demokracije, ki je politično preživel potop stranke. Po treh desetletjih se je spomladi 2020 ponovno vrnil v slovensko javnost in vstopil skozi glavna vrata. Kot vladni govorec je obveščal Slovence o ukrepih v izrednih razmerah zaradi pandemije, pomaga nam pri cepljenju. Naj ne bo manj uspešen kot pred tridesetimi leti! The post Jelko Kacin eden redkih politikov LDS, ki je politično preživel potop stranke appeared first on Časnik.

Wed, 24. Feb 2021 at 00:07

88 ogledov

Poslanec Polnar sprašuje vest ne le poslancem, pač pa vsem, ki nam republika kaj pomeni
Robert Polnar sprašuje vest ne le poslancem, pač pa vsem, ki nam republika kaj pomeni in si prizadevamo, da bi naša nihilistična puščava ozelenela, Slovenija ob tridesetletnici bolj zaživela, njeni državljani pa postali smeli in odgovorni upravitelji svojih zadev. The post Poslanec Polnar sprašuje vest ne le poslancem, pač pa vsem, ki nam republika kaj pomeni appeared first on Časnik.

Wed, 24. Feb 2021 at 00:02

96 ogledov

Nazaj domov, v osrčje Evrope
Višegrajci vabijo v Ljubljano na razstavo, s katero želijo opozoriti, da mineva trideset let od nastanka višegrajske družine srednjeevropskih držav. Milan Kučan, vemo, da je bila Jugoslavija, ki z novimi generacijami tone v pozabo, vaša intimna opcija, a dovolite nam višegrajske sanje, danes je nov dan! The post Nazaj domov, v osrčje Evrope appeared first on Časnik.

Tue, 23. Feb 2021 at 00:10

154 ogledov

Sprejel sem odločitev, da se s papežem spravim
Sprejel sem odločitev, da se s papežem spravim. Marsikdo se bo vprašal, zakaj to delam javno. Toda če sem kot novinar in publicist kdaj javno objavil kakšno kritiko na račun papeža, potem je prav, da javnosti predstavim tudi svoje spravno stališče. The post Sprejel sem odločitev, da se s papežem spravim appeared first on Časnik.

Tue, 23. Feb 2021 at 00:02

147 ogledov

Koronakriza je razgalila družino
Medtem se je del šolarjev vrnil v šolo. Nekateri starši so si oddahnili ter končno zadihali. Ker so se znebili nadležnih otrok, s katerimi se je lepo postavljati, ne pa ukvarjati. A kakšno sporočilo so prestregli otroci, ko so videli in občutili starševsko olajšanje ob novici, da gredo spet v šolo? So se počutili kot sončki in carji? Ali morebiti kot …? The post Koronakriza je razgalila družino appeared first on Časnik.
Teme
aktualno v družbi mnenja z mero človekove pravice DEMOKRACIJA desnica SLOVENIJA Vlada

Zadnji komentarji

Prijatelji

Bojan  AhlinRoža Karan (Astrologinja)Branko GaberAleš ČerinMatija Gabrovšek

NAJBOLJ OBISKANO

Slovenija maja: 1945 namesto svobode mrtvaški ples, 1989 majniška deklaracija, 1990 razorožitev TO, 2020 protesti na ulicah