Esej o zapeljivosti in zapeljivcih
Ob vseh »aferah« in »zarotah« zagovarjamo moč argumentov proti argumentu moči, saj slednji vodi v kaos, kaos pa v nasilne revolucionarne spremembe, ki jih Sloveniji res ni treba še enkrat doživeti.
Spletni Časnik

Sobota, 16. maj 2020 ob 00:03

Odpri galerijo

Ob vseh »aferah« in »zarotah« zagovarjamo moč argumentov proti argumentu moči, saj slednji vodi v kaos, kaos pa v nasilne revolucionarne spremembe, ki jih Sloveniji res ni treba še enkrat doživeti.

Prav razum in znanje inženirjev omogoča Greti Thunberg, da se vozi po svetu z vrhunsko jadrnico in se gre podnebni aktivizem!

Pred kratkim je na moj elektronski naslov priromal zapis, da so, citiram, »pod pretvezo epidemije Covid-19 v mnogih primerih kršene neodtujljive pravice državljanov«, s pripisom mojega znanca, da pa morda je nekaj na tem. Mislim, da je že s ščepcem zdrave pameti mogoče ugotoviti, da so t. i. neodtujljive pravice državljanov v primeru pandemije omejene zaradi skrbi za življenje samo. Če smo v čolnu, v katerega prodira voda, potem pač skušamo mašiti odprtine. Zato so vse druge dejavnosti omejene in – če se že hočemo tako izražati – je »pravica do njih kršena«.

Pomislek ob pričevanju zdravnice

Morda se ne bi niti oglasil, če ne bi imel sorodnice, ki je zadnja dva meseca na infekcijski kliniki kot ena od zdravnic v živo videla in doživela posledice covida-19. Ob tem spoznanju bi ob zgoraj zapisanem citatu in ob izjavah raznih »kolesarskih protestnikov« podobno kot pri ljubiteljih »teorije o ploščati Zemlji« najraje zamahnil z roko, če ne bi bile stvari v resnici bolj zapletene in, žal, resne. Na spletu je mogoče videti ob protivladnih protestih tudi plakat z napisom »Smrt janšizmu, svoboda narodu.« O morbidnosti pozivov k usmrtitvi sem pisal že pred časom in takrat zapisanemu ni kaj novega dodati. Zato pa me te dni vznemirja vprašanje, zakaj je tako enostavno podleči vabljivosti kake utvare in kako se temu upreti.

Nacionalsocializem za ponazoritev

Naj ponazorim svojo misel na dveh primerih. Prvi, ki mi pride na misel, sega v 20. stoletje, ki si ga bo zgodovina zapomnila po treh totalitarizmih (komunizem, fašizem, nacionalsocializem). Takrat so zrasli tudi izredni moški in ženske, ki so lahko pričevalci tudi danes. Zlasti se mi zdi pomembno poudariti, da so imeli in razvili izredno sposobnost razločevanja. Eden izmed njih je gotovo nemški evangeličanski pastor Dietrich Bonhoeffer (1906–1945). Hitlerja je že leta 1933 ob prevzemu oblasti imenoval z znamenito besedno igro »zapeljivec« (nemško Verführer). Ni se bal aktivno nasprotovati Hitlerju, kar je tik pred koncem druge svetovne vojne plačal z življenjem in tako s svojim mučeništvom in s svojim celotnim življenjem jasno pokazal, da je razločevanje zla mogoče in je za kristjana celo nujna naloga.

Nacionalsocializem preveč robat, prikladnejši socializem

Najbrž je bil nacionalsocializem preveč robat, da bi mu uspelo ohraniti dolgo življenje. Zato pa je zapeljivost komunizma – oziroma socializma – ostala živa tudi po njegovem navideznem koncu pred tridesetimi leti. Da bi bolje razumeli, zakaj je tako, bom segel še malo nazaj in se bom ustavil pri pisatelju Dostojevskem, ki je že v 19. stoletju v svojih romanih, še posebej v romanih Bratje Karamazovi in Besi,  opisal bistvo zla in njegovo zapeljivost, kot jo je med drugim zaznal v komunizmu in socializmu. Pa naj govorijo kar naslednji odlomki sami:

»… kajti socializem ni samo delavsko vprašanje ali vprašanje tako imenovanega četrtega stanu, ampak največ ateistično vprašanje, vprašanje sedanjega utelešenja ateizma, vprašanje babilonskega stolpa, ki ga grade ravno brez boga …« (Bratje Karamazovi, s. 33).

»… pravzaprav se vseh teh socialistov-anarhistov, brezbožnikov in revolucionarjev ne bojimo posebno … Je pa med njimi nekaj posebnih ljudi, čeprav ne mnogo, to so tisti, ki verujejo v boga in so kristjani, obenem pa socialisti. Prav teh se najbolj bojimo, to so vam strašni ljudje! Socialist-kristjan je strašnejši od socialista-brezbožca …« (Bratje Karamazovi, s. 80).

»… sam ne vem, zakaj so vsi ti zakrknjeni socialisti in komunisti obenem tudi tako nezaslišani stiskači, pridobitniki, lastniki, in še celo tako je, da je človek tem hujši lastnik, čim večji socialist je …« (Besi, s. 78).

»… pri tem pa je tudi nekaj sovraštva … Ti bi bili prvi strašno nesrečni, če bi se Rusija kaj vem kako na lepem predrugačila, pa čeprav tako, kakor si sami želijo, in bi kaj vem kako na vsem lepem postala neskončno bogata in srečna. Potlej bi ne imeli nikogar več, da bi ga sovražili, nikogar več, da bi pljuvali nanj, nikogar več, da bi se norčevali iz njega. V vsem tem je samo ljubo živalsko, brezmejno sovraštvo do Rusije, ki se jim je zažrlo v organizem …« (Besi, s. 139)

»… če hočeš dati resnici nekaj videza resnice, ji je treba primešati malo laži …« (Besi, s. 218).

»… da je v bistvu naš nauk zanikanje časti in da je z odkritosrčno pravico do brezčastnosti najlaže potegniti za seboj Rusa …« (Besi, s. 389).

Kdor mi bo sedaj očital, da sem iztrgal odlomke iz konteksta, si lahko prebere oba romana tudi v celoti. Ob zapisanem ne morem spregledati vzporednic z današnjo Slovenijo niti ne s tisto polpreteklo; bralec naj besedo Rusija v ustreznem sklonu nadomesti s Slovenijo in bo zlahka prepoznal aktualnost besedila.

Civilizacijo je ustvaril razum

Kaj ob tem sploh še zapisati za konec? Verjamem v moč razuma, kajti razum je ustvaril našo civilizacijo. Bralcem priporočam odlično knjigo Rodneyja Starka ter nič manj dobro knjigo, ki jo je napisal David Bentley Hart, in ju navajam med viri. Uporaba razuma je pripeljala do silovitega napredka od industrijske revolucije dalje. Prav razumsko znanje inženirjev omogoča Greti, da se vozi po svetu z vrhunsko jadrnico in se gre podnebni aktivizem; in če bomo iznašli cepivo, ga bomo s pomočjo znanja!

Prav razum – tokrat naše JJ-vlade – je omogočil levičarskim aktivistom in drugim, da se vozijo po nekaterih slovenskih mestih, kar se zdi površnemu opazovalcu lahko nedolžna reč, češ naj se tam izpostavljajo, lahko se kdo tudi smeši s svojim protestom. Žal pa je treba opozoriti, da s svojim vedenjem kršijo odlok vlade in ogrožajo zdravje nas vseh.

Še bolj pa je treba opozoriti, da tisti, ki nosijo plakate s pozivi na usmrtitev, odpirajo vrata zlu. Vsi ga poznamo iz znanega pregovora, da kdor seje veter, žanje vihar. Temu zakonu ulice pa se je treba upreti. Predvsem z zavedanjem zla, ki lahko tako vstopa v našo družbo. Upreti se je treba z združenim znanjem, ki naj služi blaginji vseh nas, z znanjem, ki bo ZA, ne PROTI.

Rešila jo bo razumu pridružena molitev

Seveda vem, da spremlja vsak razvoj tudi senčna plat. Zavedam se, da je ta »inženirska« civilizacija zašla tudi na stranpoti in zakrivila vsem znano onesnaženje planeta ter še marsikaj hujšega, ampak prav razum in vrhunsko znanje lahko to tudi popravita, če ju cepimo na mladiko etičnosti, kot je nekoč na Višarjah povedal pokojni akademik dr. Jože Trontelj!

Zaradi tega ob vseh »aferah« in »zarotah« zagovarjam moč argumentov proti argumentu moči, saj slednji vodi v kaos, kaos pa v nasilne revolucionarne spremembe, ki jih Sloveniji res ni treba še enkrat doživeti.

Še predobro pa se zavedam tudi tega, da razum sam ni dovolj. Napuh ali kak drug Zapeljivec lahko napade tudi razum. Tu pa najde ob sprotnem izobraževanju in resnični nujnosti vgrajene etike mesto tudi molitev za dar razločevanja, kot je lepo zapisal pater Tomaš Špidlik v knjigi Umetnost očiščevanja srca.

The post Esej o zapeljivosti in zapeljivcih appeared first on Časnik.

Galerija slik

Zadnje objave

Tue, 2. Jun 2020 at 00:05

71 ogledov

Slovenija pod skupnim nebom
Ta zapis naj navduši bralce, da se ozrejo v nebo in opazujejo ozvezdja in planete, pa ne samo velikanov, temveč tudi planete Venero, ki se bo iz večernega neba preselila na jutranje nebo in bo svetila pod imenom Danica, Merkur, ki je viden na večernem nebu do začetka poletja, Mars je viden v drugi polovici noči, a ni v najboljši legi, planeta Jupiter in Saturn pa sta vidna že na začetku noči. The post Slovenija pod skupnim nebom appeared first on Časnik.

Tue, 2. Jun 2020 at 00:01

121 ogledov

Ne nedelja, petek naj bo poseben dan v tednu, dela prost dan
Petek naj bo poseben dan v tednu, dela prost dan; dan, rezerviran za kolesarjenje, dan za spodbujanje sovraštva, dan za smrtne obsodbe, dan za izliv nostalgičnih čustev do SFRJ, dan za slavljenje totalitarnih simbolov, dan za prerivanje ob državnem koritu, dan za orgazmična poročila v neodvisnih medijih ter dan za vsesplošno prevzemanje verskih in drugih navad prišlekov. Ne samo davna in polpretekla zgodovina, tudi dogodki izpred nekaj let se ponavljajo kot farsa. Eno takih dogajanj je prizadevanje za to, da bi bile trgovine ob nedeljah zaprte. Udeležba na referendumu leta 2003, ki ga je »izsilila« politična desnica, je bila sicer skromna, ampak po črki zakona je referendum uspel. Kljub izidu referenduma so trgovine ob nedeljah ostale odprte do letošnje pandemije, kajti velika trgovska podjetja so s pomočjo sindikata podkupila zaposlene s pičlim dodatkom za nedeljsko delo. Po dvestotih (200!) mesecih od izigranega izida referenduma je nadvse socialno čuteča Mesečeva Levica vložila v parlamentarno odločanje predlog zakona, ki naj bi odpravil nedeljsko delo zaposlenih v trgovinah. Politika ali politikantstvo? Oboje. Po prvem branju zakona v Državnem zboru kaže, da bo vendarle prišlo do spremembe pri obratovanju prodajaln in bodo ob nedeljah odprte kot izjeme le majhne prodajalne. Amandma k zakonu o delovnem času trgovin Od Levice, »progresivne stranke«, bi človek pričakoval več izvirnosti ter naprednosti, ne samo ponaredka pobudnikov uspelega in neupoštevanega referenduma. Za božjo voljo, kaj pa naj prodajalke in prodajalci delajo ob nedeljah, saj je v Sloveniji večina izgubila občutek (ali ga pač nikoli ni imela) za to, kaj so Gospodov dan in z njim povezani pravica in dolžnost katoličana? Predlog Levice bi bilo nujno treba v drugi obravnavi zakona z amandmajem spremeniti, in sicer tako, da bi se trgovska podjetja sama odločala o tem, kateri dan v tednu bodo imela zaprte prodajalne. Če res ni tehtnih ovir, naj bi se odločala za najprikladnejši dan, to je petek. Večinski (neodvisni) mediji jih bodo brez dvoma zlahka prepričali za petek. Ker nisem član nobene stranke in osebno ne poznam nobenega poslanca ali poslanke, mi kot edina pot za izvirno pobudo ter hudomušno odslikavo stanja v Sloveniji preostajajo strani Časnika. Danes je petek, zaprto zaradi kolesarjenja Zakaj ravno petek? Dve okoliščini kažeta na to, da bi bil petek daleč najprimernejši. Prvič, zaposlenim v trgovini je treba omogočiti uresničevanje njihove ustavne pravice do združevanja, natančneje do kolesarjenja. Kolesarjenje in demonstriranje s politkolesarji in njihovimi zaslepljenimi občudovalci in somišljeniki jim enostavno pripada in nihče jim ne sme kratiti te pravice zaradi službe ali drugih nepomembnih opravkov. Če je verjeti medijem, so med množičnim vseslovenskim kolesarjenjem trgovine tako in tako prazne in naj bodo zato zaprte. Kdaj naj bodo odprti gostinski lokali? Nerešljiv problem pa ostaja urnik v gostinstvu – od restavracij s skorajšnjimi Michelinovimi (rdečimi?) zvezdicami do barov, kot je na primer Opera bar. Če bi bil slednji ob petkih zaprt, v njem ne bi prišlo do kravala v zvezi s prvokategornico iz javne hiše na Kolodvorski. Po drugi plati pa v primeru, da bi med pandemijo restavracije poslovale nemoteno, njihovi lastniki ne bi imeli časa ne za vojno na Twiterju ne za intervjuje v časopisih vseh odtenkov rumene barve ne za »plezanje« na kar 1642 metrov visok in s travo porasel vrh na slovensko-italijanski meji. Kakorkoli že obračamo, tudi gostincem bi morali omogočiti, da kolesarijo vsaj vsak drugi petek, in to še zlasti tistim, ki jih vleče na levo, čeprav to zanikajo, ker na kolesu brcajo z desno in levo nogo. Naj nacionalni radio spet obuja spomine … Kako naj bi bilo ob petkih poskrbljeno za ostarele in druge ranljive skupine državljanov? Vse profesionalne in neodvisne TV hiše bodo imele celodnevne neposredne prenose politkolesarskih zgod in nezgod. Ne smemo zanemariti vloge nacionalnega radia. Končno je napočil čas, da prvi program po desetletjih nerazumnega in nepojasnjenega molka ob petkih dopoldne dragim poslušalcem in cenjenim poslušalkam znova podarja oddaji Še pomnite tovariši in Pesmi borbe in dela. Vsekakor bi morali tudi kolesarski maraton Franja in podobne rituale, s katerimi ohranjamo živ spomin na NOB in revolucijo, prestaviti z nedelje na petek. Naj bo v petek zaprto zaradi novih državljanov Drugi razlog za zaprte trgovine ob petkih je v spreminjanju slovenskega narodnega značaja, ki je že zdavnaj ušlo izpod nadzora blagopokojnega Kocbeka. Prišlo je do spremembe do te mere, da smo tako rekoč pred kolektivno evtanazijo, spodbujano z levega političnega pola. Luku Mescu, ki je pregovorno občutljiv za pravice raznoraznih manjšin, ministrira ministrant Marjan Šarec in v teh dneh se jima pridružuje v beli obleki (simbolu čistosti v politiki) še Tanja Fajon. Vsi: Levica, LMŠ in SD imajo izostren občutek za (nad)pravice ljudi, ki so nekoč v Slovenijo prihajali legalno, danes pa predvsem ilegalno iz nekega drugega kulturnega okolja, kjer je petek dela prost dan. Le zakaj se ne bi večina prebivalstva naše države prilagodila manjšini in ji s tem izkazala posebno pozornost in dobrodošlico? Menda smo Slovenci v Evropi nekaj posebnega … Slovenci se radi hvalimo, da smo v Evropi nekaj posebnega, da je čudež, da smo preživeli na prepihu med Romani in Germani, da pogojno pripadamo srednji, nikakor pa ne vzhodni Evropi, ter s tem, kaj vse da znamo in zmoremo. Bodimo nekaj posebnega tudi pri dela prostem dnevu, zato ob sprejemanju zakona o obratovalnem času v trgovini ne kaže izgubiti priložnosti, da bi postali prva evropska država, kjer bo petek dela prost dan, pa ne samo v trgovinah, ampak tudi v vseh drugih gospodarskih in negospodarskih dejavnostih. Tako bi vsak petek lahko začeli kolesariti že zjutraj in med razgrajanjem, popivanjem in/ali zakajanjem odpeljali nekaj etap po središču Ljubljane, zvečer pa bi se zbrali pred javno hišo, da bi tam bivajočim družbenopolitičnim delavcem in še zlasti delavkam olajšali terensko delo. Celodnevno kolesarjenje ob petkih bi trikrat prekinjali, vendar ne na policijsko komando, ampak na pozive z vitkega stolpa ob nekdanji Kurilniški ulici za Bežigradom. Petkov manifest Petek naj bo poseben dan v tednu, dela prost dan; dan, rezerviran za kolesarjenje, dan za spodbujanje sovraštva, dan za smrtne obsodbe, dan za izliv nostalgičnih čustev do SFRJ, dan za slavljenje totalitarnih simbolov, dan za prerivanje ob državnem koritu, dan za orgazmična poročila v neodvisnih medijih ter dan za vsesplošno prevzemanje verskih in drugih navad prišlekov. Slovenci opuščamo poskus z multikulturnim modelom družbe. Na pohodu je monokulturništvo politično močnejših in predrznejših, temu bo sledilo monokulturništvo biološko močnejših. The post Petek naj bo poseben dan v tednu, dela prost dan appeared first on Časnik.

Mon, 1. Jun 2020 at 00:01

125 ogledov

Odšel je Aleš Lokar, velik tržaški Slovenec, ekonomist, profesor in politik
Aleš Lokar je nekakšen predhodnik idej, ki so se čez nekaj desetletij opredmetile tako v Novi reviji kakor v politični konkretizaciji, ki jo je predstavljal poznejši Demos,« o svojem pokojnem očetu pravi intelektualec in družbeni kritik Andrej Lokar.  The post Odšel je Aleš Lokar, velik tržaški Slovenec, ekonomist, profesor in politik appeared first on Časnik.

Sun, 31. May 2020 at 00:01

160 ogledov

Vsi totalitarizmi so hoteli boljše življenje, ustvarili pa katastrofo
Človekove pravice so merilo za negativno ocenjevanje totalitarizmov 20. stoletja. Dajejo podlago za etično utemeljevanje slovenskih osamosvojitvenih prizadevanj v minulem stoletju. Pravica narodov do samoodločbe je namreč danes splošno sprejeta človekova pravica. Najprej naj ugotovim, da so se komunistični, fašistični in nacionalsocialistični (nacistični) totalitarizem pojavili ob koncu 1. svetovne vojne ali takoj po njej, kar […] The post Vsi totalitarizmi so hoteli boljše življenje, ustvarili pa katastrofo appeared first on Časnik.

Sat, 30. May 2020 at 23:59

158 ogledov

Sveti Duh človeka uvaja v resnico ter mu daje luč, motiv in moč
Sveti Duh človeka uvaja v resnico ter mu daje luč, motiv in moč.  Zanimamo se za tisto, od česar pričakujemo korist, kakršno koli že. Zamislimo si, da sedimo v krogu, voditelj skupine pa nam daje tri minute časa, da naredimo seznam stvari, ki nas ta hip najbolj zanimajo, zato jih želimo podrobneje spoznati in bolje […] The post Sveti Duh človeka uvaja v resnico ter mu daje luč, motiv in moč appeared first on Časnik.

Sat, 30. May 2020 at 22:03

159 ogledov

Društvo za interpretacijo dediščine skrbi usoda Plečnikovega stadiona
V Društvu za interpretacijo dediščine Zlata kanglica pozivamo MOL in slovensko Vlado, da se prepreči usodne posege, ki v civilizacijskem smislu prinašajo uničenje edinstvene evropske kulturne dediščine 20. stoletja V Društvu za interpretacijo dediščine Zlata kanglica z zaskrbljenostjo spremljamo razprave o Plečnikovem stadionu in opozarjamo na manipulativno trditev, da lahko tako brutalen poseg v urbano dediščinsko tkivo pomeni edinstveno priložnost za razvoj, ki bo neznaten ohranjen delček spomenika državnega pomena (!) nadomestil nenadomestljivo kulturno izgubo slovenskemu narodu. Kot strokovnjaki za interpretacijo dediščine, ki vse svoje moči usmerjamo v vključevanje slovenske dediščine v turizem in gospodarski razvoj, opozarjamo, da je v skladu s številnimi mednarodnimi listinami in evropskimi priporočili prav kulturna dediščina temeljna nosilka trajnostnega razvoja. Govoriti o razvojnih možnostih, pomeni vse sile usmeriti v ohranjanje kulturne dediščine kot kvalitete življenja v izvirnem prostoru. Posebej Ljubljana bi si morala prizadevati za ohranitev kulturne dediščine, prvem mestu Plečnikove zapuščine, ki mestu in vsej Sloveniji prinaša velik del turističnega prihodka in kulturnega ugleda v svetu. Zato pozivamo MOL in slovensko Vlado, da se prepreči usodne posege, ki v civilizacijskem smislu prinašajo uničenje edinstvene evropske kulturne dediščine 20. stoletja, slovenskemu narodu pa v resnici jemljejo možnost trajnostnega razvoja in ga uvrščajo med barbarske skupnosti. Predsednica Društva za interpretacijo dediščine Slovenije ddr. Verena Perko The post Društvo za interpretacijo dediščine skrbi usoda Plečnikovega stadiona appeared first on Časnik.
Teme
antijanšizem greta thunberg

Zadnji komentarji

Boris Valenčič :

11.05.2020 13:51

Poleg severno Korejskega predsednika Kim Jong Un-a, še zadnje dva komunistična DIKTATORJA na svetu, Milan Kučan in Janez Janša ter njune tolpe! Resnično neverjetno, to se dogaja v središču Evrope, v Sloveniji! Oba KOMUNISTIČNA DIKTATORJA imata povsem različne strateške cilje, njuna skupna točka je le ropanje ter popolno uničenje avtohtonega prebivalstva, srednjega sloja, uničenje Slovenije in njenega gospodarstva. Komunistični DIKTATOR Milan Kučan je za Miloševičem naslednik in glavni VELIKO SRBSKI voditelj, skupaj z Dizdarevičem in Mesičem ponovno združujejo bivšo Jugoslavijo v VELIKO SRBIJO, kjer se bo Milan Kučan oklical za VELIKO SRBSKEGA KRALJA. Je Putinova in Ruska sramota. Komunistični DIKTATOR Janez Janša, NOSILEC TITOVE ŠTAFETE je pristal v Evro-Ciaških rokah, je le njihov hlapec, kateri prav tako ne deluje za interese SLOVENIJE in avtohtonega prebivalstva. Njegovo Evro-Ciaško poslanstvo je le popolna uvedba imperialističnih interesov, brez sleherne demokracije, uničevanje zasebnega in družbenega gospodarstva. Ta KOMUNISTIČNI DIKTATOR Janez Janša ima nalogo pripraviti celotno Slovenijo za izvedbo Ameriškega napada na Ruse, poleg drugih vzhodno evropskih držav. berite: www.monarh.si www.predsednica.si www.zml.si Ne ostane vam nič drugega, kot da pričnete prepevati PRAVO SLOVENSKO HIMNO: www.youtube.com/watch?v=ZplPSbaAreg Boris Valenčič, slovenski KRALJ DNAR NAZAJ: www.monarh.si/dnar-nazaj.mp3 SLOVENCI, res ste ene ŠLAPE in DUHOVNE SIROTE!
achilles arrow :

1.04.2020 11:43

Prvoaprilska šala - mar ne !? naprej pa brez šal ..... ostanite doma, z lizilom si perite roke, medtem ko vam perejo možgane. Corona virus je epohalna prevara. Psihološka vojna operacija proti človeštvu in njegovim svoboščinam pod taktirko mednarodnih fašistoidnih psihopatskih elit! Kar naekrat pa vlado in poslance skrbi za naše zdravje, mar ne!? Tako zelo, da so si sami povečali plače, medtem ko so strpali ljudi v njihove domove, prepovedali gibanje in druženje po pretvezo morilskega virusa - ki ne obstaja ! se zdi znano .... podobno je deloval fašizem v prejšnjem stoletju. Imamo pa res kratek spomin ! Ko se tako tolčemo po prsih o dosežkih - največji dosežek, ki bo zagotovo ostal v spominu ljudi, da so totalno sesuli gospodarstvo in pahnili pošteni delovni slovenski narod v prepad revščine. Še nasvet ljudem: na sonce v gibanje, vitamini D, C, B1-B6, A, folna kislina, cink selen, bezgov čaj ter drugi zeliščni čaji ipd. za ojačanje imunskega sistema in boste vsi zdravi - Vlada pa trdi,i da je zdravo, če trohnite v zatohlih prostorih in si perete roke z lizolom - kako zelo skrbijo za vaše zdravje mar ne. Popolno, samo še cepiti vas morajo, pa bo prevara popolna ! Ne nasedajte dezinformacijam zdravstvene statistike o žrtvah corona virusa. Lažejo vam v obraz. Živimo v medijsko propagandnem slikanju narave virusov - resnica je da virusi niso nalezljivi in niso vzrok nobene smrti, ker ne morejo obstati zunaj naših teles. Bodo pa smrtne žrtve in bolezenske posledice za obveznim ter prisilnim ceplenjem, ki nam ga bo vlada želela vsiliti ! Tam noter v covid19 patogeni vakcinaciji pa nas res čaka štetje mrtvih in resno obolelih ! Še grob podatek o smrtih v ZDA lansko leto 1. cca 700k ljudi umrlo za kardiovaskularnimi boleznimi in infarkti. 2. cca 600k za rakom 3. 440k umrlih zaradi zdravniške napake .... daleč na dnu lestvice domnevne smrti zaradi CV cca >3k cel svet na kolenih zaradi lažnega virusa, ob 440 tisoč umrlih zaradi zdravniške nesposobnosti pa nikogar v vladi ne gane - WOW ! https://www.youtube.com/watch?v=LZzIxnCHVDM&t=49s https://www.youtube.com/watch?v=nQDKKg220Zg https://www.youtube.com/watch?v=hLCvj3tRmIY https://wissenschafftplus.de/uploads/article/Dismantling-the-Virus-Theory.pdf
Franc Mihič :

14.12.2019 23:31

Kardinalov govor: korak do sprave ali odmik od nje? DNEVNIK, 26. julij 2016 Moje mnenje o spravi je, da je ta potrebna in mogoča. Kardinal dr. Franc Rode je na spominski slovesnosti na medvojne dogodke v Šentjoštu povedal žalostna dejstva, a ne vsa, kar žal ne prispeva k spravi. Kdor uči odpuščanje kot bistveni temelj vere in uči spravo, naj bo spraven, ne dvoličen, ker sicer vzdržuje sovraštvo in razdvaja narod. V objavljenem govoru kardinala namreč ne zasledim niti besede o spravi. Zelo sem razočaran. Pokojni prof. dr. Aleksander Bajt, član SAZU, medvojni član kraljeve vojske v domovini, enako kot olimpionik Leon Štukelj, je v knjigi Bermanov dosje zapisal: »Partija je med NOB, med okupacijo, prevzemala oblast z lažjo in nasiljem, likvidacijami političnih nasprotnikov. S tem da je izkoristila osvobodilni boj za izvedbo revolucije... Ni pa mogoče zanikati, da je partija organizirala obsežen protiokupatorski boj in da so v njem sodelovali tisoči Slovencev.« O tem zadnjem pa kardinal in še marsikdo kar molči. Dejstvo je, da je zato padlo 7800 okupatorjev. Med vojno vihro in revolucijo pa je umrlo, tudi po njej, 97.500 Slovencev. To neizpodbitno in nazorno kaže, koliko je bilo med NOB upora zoper okupatorja, ki ga sicer cenim. Žrtve državljanske vojne, na obeh straneh, pa so ogromne. Prvi predsednik demokratično izvoljenega parlamenta, dr. France Bučar, partizan, kristjan, član Demosa, je tedaj oklical: »S konstituiranjem te skupščine lahko menimo, da se je končala državljanska vojna, ki nas je lomila in hromila skoraj pol stoletja.« Predsednik Nove slovenske zaveze, Peter Sušnik, je pred letom na javni spravni okrogli mizi v Zavodu sv. Stanislava vpričo predsednika države Boruta Pahorja jasno in glasno povedal in se strinjal, da je bil boj proti okupatorju, da se nihče ni strinjal s programom okupatorja in da sta povsem sprejemljiva NOB in celo rdeča zvezda, ko bo jasno in priznano, da je bila revolucija zgrešena. V državljanski vojni namreč nastopajo samo revolucionarji in protirevolucionarji, oboji so del naroda. Ni izdajalcev naroda. Dejstvo, ki omogoča in terja spravo. Socialni filozof Jan Philipp Reemtsma, častni konzul Slovenije v Nemčiji, na temo sprave pravi: »Treba se je tudi pogovarjati in poskusiti razumeti druge. Mogoče bi si bilo najprej dobro predstavljati, da drugi tistega, kar so delali, niso delali iz zlobe. Vsak ima svoje razloge, svoje izkušnje in te je treba jemati zares. Če bi se medsebojno vzeli zares, bi morda nekoč lahko skupaj odkrili spomenik.« Metropolit nadškof msgr. Stanislav Zore je jasen in poziva: »Kristjan mora biti prvi, ki se zaveda svoje grešnosti in človeških omejitev, ter prvi, ki bo storil korak čez strahote in odpustil neodpustljivo.« Dr. Spomenka Hribar pa pravi: »Če bi se distancirali od revolucije, če bi priznali njeno narodno razdiralno vlogo med samo vojno in po njej, če bi se Zveza združenj borcev kritično distancirala od revolucije, ki je že med vojno, še posebej pa prva leta po njej naredila ljudem toliko hudega, bi bilo prav.« Žalostno je, da sedanja oblast še vedno taji državljansko vojno oziroma revolucijo, čeprav je bila ta opevana vse do osamosvojitve, saj je bila temelj in vzrok za razpad režima SFRJ. Skrajni čas bi torej že bil, če hočemo Slovenci preživeti v globalni konkurenci, da državna politika in njene institucije, odgovorne za naš razvoj, sprejmejo objektivno zgodovinsko resnico, to je, bila je državljanska vojna in bil je upor zoper okupatorja, in prenehajo razdvajati narod »na zmagovalce in izdajalce«. Mogoče bi nam tudi kardinal dr. Rode lahko že enkrat povedal, da je bila med drugo svetovno vojno revolucija oziroma državljanska vojna, z velikanskimi žrtvami na obeh straneh, in tudi upor zoper okupatorja, kar bi zvenelo realno in spravno! To bi lahko bil korak za spravo, če kardinal resno misli, da je potrebna v državi in je korak kot vzor za oblast. Sprava je pogoj za dobro perspektivo in za kreiranje ter doseganje skupne vizije Slovenije. Franc Mihič, Ribnica https://www.dnevnik.si/1042747357/mnenja/odprta-stran/kardinalov-govor-korak-do-sprave-ali-odmik-od-nje

Prijatelji

Bojan  AhlinRoža Karan (Astrologinja)Branko GaberAleš ČerinMatija Gabrovšek

NAJBOLJ OBISKANO

Esej o zapeljivosti in zapeljivcih