Do kdaj še financiranje za delovanje državi nepotrebnih nevladnih organizacij in kdaj prepoved delovanja naše levice
Dijaka je hotel pretepsti, ker je na vlaku bral napačno knjigo (po) mnenju tov. Kordiša. Zato bi morali Slovenci razmisliti o prepovedi delovanja naše levice, katere delovanje je podobno delovanju skrajnih levičarjev drugje po svetu
Spletni Časnik

Sreda, 29. April 2020 ob 00:05

Odpri galerijo

Miha Kordiš, zasanjani revolucionar iz Levice

Peticija 75 izbranih privilegiranih levih »akademikov je pokazala vso bedo naše akademske sredine. Namesto da pišejo takšno peticijo, naj bi se pogledali v ogledalo in javnosti sporočili, kaj so njihovi »doktorati« prispevali k povečanju slovenskega družbenega proizvoda. Vsak zase, kot posameznik, naj dokumentirano sporoči javnosti svoj realni prispevek k temu. S shodom »proti sovraštvu« so vsi udeleženci pokazali samo svojo nrav in svoj doseg akademske kulture. Vsak sodi druge po sebi, tako so tudi protestniki na shodu »proti sovraštvu« pokazali le svojo etiko. Projicirali so le svoje lastnosti na politične nasprotnike.

Privilegiranci iz »socializma z elementi komunizma za privilegirane«

Kdo pa so bili protestniki na shodu? Privilegiranci še iz obdobja »socializma z elementi komunizma za privilegirane« in novinarji iz medijev, ki širijo sovraštvo do drugače mislečih oziroma do tistih, ki si želimo pošteno in urejeno družbo, brez privilegijev, brez nepotizma, brez podkupljivosti in brez sovraštva do drugače mislečih, takšno družbo, kot jo je podal naš največji pesnik France Prešeren v Zdravljici, ki je tudi naša državna himna in edina na svetu, ki na neborben in nekrvav način nagovarja ljudi k enotnosti in spravi.

Etika protestnikov na shodu »proti sovraštvu« odseva iz puntarskih« verzov: »… grad gori, grof beži, vino teče, naj še teče kri.« Za dosego svojih ciljev bi uničili vse, kar so skozi zgodovino ustvarili in prigarali naši predniki, pa naj stane, kolikor hoče.

»Ubi Janšo! Ubi Janšo!« so vpili po ulicah glavnega mesta naše države. Pa ti »akademiki« sploh vedo, čemu in zakaj sovražijo Janeza Janšo? Predvidevam, da ne, kajti to sovraštvo se je rodilo mnogo prej, kot je Janša postal pomembna javna oseba v Sloveniji. Za odgovor na to vprašanje je treba pobarati nekdanjega prvega komunista Socialistične republike Slovenije, tovariša Milana Kučana. Bilo bi prav, da pove, zakaj in čemu je sprožil sovražno gonjo proti Janezu Janši in zakaj od tistega časa v javnosti ni bilo več slišati mnenj Kučanovega predhodnika v CK ZKS, tovariša Franca Popita-Jokla.

Marjan Šarec je odstopil kot predsednik vlade, ker je zmotno sledil »javnemu mnenju«. Verjel je, da ima med volivci največjo podporo, zato je želel na predčasne volitve s svojo stranko. Hkrati je povabil še vaške liste, naj se mu pridružijo v »veliko zmago«. Ta napaka ga je stala, da je pristal med poslanci, sicer bi se lahko vrnil na »gasilske veselice«, saj je mesto kamniškega župana že zasedeno.

Po Šarčevem odhodu nova vlada, ki jo je sestavil zmagovalec volitev 2018

Po Šarčevem odstopu s premierskega mesta in kljub protestnim shodom so se nekateri poslanci odločili, da je treba prekiniti »z zbijanjem klina s klinom«. Zato so se odločili za sodelovanje s Slovensko demokratsko stranko. Sestavili so novo koalicijo in postavili novo vlado, ki bi sicer morala delati že od leta 2018. Novinarji, ki so bili izobraženi in vzgojeni na fakulteti, ki deluje neprekinjeno še iz časa »komunizma« (nekdaj je imela ta fakulteta med Slovenci ime »Dolančeva fakulteta«, kdo in kaj je bil tovariš Stane Dolanc, pa tisti, ki smo preživeli enopartijski sistem, še nismo pozabili), so zagnali vik in krik in začeli napadati novo koalicijo in vlado. S svojim delovanjem so začeli delati zgago tako doma kot v tujini. Nekaterim se Janez Janša prikazuje že v sanjah. Ko želijo skozi vrata, pa jim jih mora odpreti nekdo drug, kajti bojijo se, da za vrati stoji sam Janez Janša.

Kakšni »lisjaki« so med novinarji v večinskih medijih v rokah kontinuitete, je razvidno iz zadnjih pisem. Objavljajo jih v nekaterih tujih medijih, kjer razne zgage pišejo laži o naši domovini.

Proti trenutni vladi, ki je ni sestavila kontinuiteta, uporabljajo vse mogoče »topove«. Je pa zanimivo, da se je njihov »boter« umaknil v ilegalo. Tako ga novinarji kontinuitete ne hodijo več spraševat za nasvete, kaj naj objavijo. Vsekakor pa njihova samocenzura dela svoje in se je zgodilo, da so nagovor predsednika vlade Slovencem na RTV Slovenije prekinili. S tem so pokazali, koliko spoštujejo Slovence in vlado, ki je sestavljena iz večinske volje volivcev, ki to isto vlado tudi podpirajo. Spet jih je izdala komunistična nrav, ki jo želijo skriti z lažno socialno demokracijo.

Konec financiranja za delovanje državi nepotrebnih nevladnih organizacij in prepoved delovanja ekstremne levice

Upam, da bo vlada toliko modra, da bo iz protikoronavirusnega sklada umaknila financiranje za delovanje državi nepotrebnih nevladnih organizacij in sindikatov. Tudi se trudijo pristaviti svoj lonček neupravičenih zahtev. Razmisliti pa bo treba tudi prepovedi delovanja naše levice, katere delovanje je v marsičem podobno delovanju nemških skrajnih levičarjev.

Starejši se bodo še spomnili nemških levičarjev, združenih pod imenom Frakcija rdeče armade (tudi Baader-Meinhof). Samo za razmislek o podobnosti: »Študentsko uporništvo kot pogoj kulture« diplomsko dela Mihe Kordiša na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani (2016). Izjava o zlobnih kapitalistih, »ki jih je potrebno obrat do zadnjega beliča nato pa z bajoneti sterat v morje …« (tov. Kordiš, avgusta 2018). »

Ubi Janšo! Ubi janšo!« (februarja 2020 na shodu »proti sovraštvu«).

Dijaka je hotel pretepsti, ker je na vlaku bral napačno knjigo (po) mnenju tov. Kordiša). Zato bi morali Slovenci razmisliti o prepovedi delovanja naše levice, katere delovanje je podobno prej omenjeni frakciji. (več ...)

The post Razmisliti o prepovedi delovanja skrajne levice appeared first on Časnik.

Galerija slik

Zadnje objave

Wed, 14. Sep 2022 at 07:08

16269 ogledov

Prenos kraljičinega pogreba, če bo na nacionalni TVS, naj komentira kompetentna oseba
Če bo prenos pogreba v živo tudi prihodnji ponedeljek, bi iskreno želel od vodstva RTVS, da za komentiranje izbere najbolj kompetentne komentatorje, ki vejo, kaj je kultura, kaj slovesnost trenutka, kaj žalost ob slovesu od ljubljene osebe, in ki bodo to znali tudi primerno – zadržano, le kadar je treba in s potrebno pieteto – komentirati. The post Prenos kraljičinega pogreba, če bo na nacionalni TVS, naj komentira kompetentna oseba appeared first on Časnik.

Tue, 13. Sep 2022 at 07:00

16227 ogledov

Tina Maze je spodbudila preobrazbo tudi v ekipnih športnih panogah
Priti, zgoditi se mora voditelj, ki svoje fante vodi skozi vse faze preizkušenj. Od začetnega trpljenja na treningih do odpovedovanja družinam, zopet treningi, ki skozi tedne postajajo zahtevnejši. Vsakdo, ki se je vsaj malo bolj zares ukvarjal z športom, ve, kaj hočem povedati. The post Tina Maze je spodbudila preobrazbo tudi v ekipnih športnih panogah appeared first on Časnik.

Mon, 12. Sep 2022 at 06:26

16295 ogledov

Če napake sprejmemo kot priložnost za učenje in rast, ne bolijo več
In napake ostanejo samo napake, priložnost za učenje in rast. Ko jih sprejmemo kot take, so priložnost za rast, ne bolijo več. In si lahko oprostimo, se lahko sprejmemo. Posledično napak ne opazimo več; nismo napaka niti ni napaka drugi. Smo izjemnost, ker se lahko učimo, odpustimo, zrastemo in gremo naprej. The post Če napake sprejmemo kot priložnost za učenje in rast, ne bolijo več appeared first on Časnik.

Sun, 11. Sep 2022 at 07:29

15700 ogledov

Peš romanje ni navaden izlet, a se ga splača opraviti
Resnično se zahvaljujem vsem, ki ste bili z menoj na poti. Zahvaljujem se vsem, ki ste bili z menoj prek socialnih omrežij, tudi vaše molitve in spodbude so nas gnale naprej. Zahvaljujem se tudi tistim, za katere vem, da bi se udeležili romanja, pa je zdravje načelo telo – tudi vi ste bili z nami. The post Peš romanje ni navaden izlet, a se ga splača opraviti appeared first on Časnik.

Sun, 11. Sep 2022 at 07:08

15661 ogledov

Teden vzgoje 2022: Skupnost, ki se posluša
Za oblikovanje skupnosti je najprej pomembno, da smo pripravljeni poslušati drugega in stopiti z njim v dialog. Vemo, kako težko otroci počakajo, da nekdo v skupini konča svojo misel, saj bi radi takoj povedali svoj pogled. The post Teden vzgoje 2022: Skupnost, ki se posluša appeared first on Časnik.

Sat, 10. Sep 2022 at 10:13

15606 ogledov

Spomini na obiska kraljice Elizabete II. in princa Charlesa v Sloveniji
Kar nekaj Slovencev je, ki imajo še danes več kot odlične spomine tako na sedanjega kralja Karla III. kot na njegovo pravkar umrlo mamo, kraljico Elizabeto II. Naj počiva v miru! The post Spomini na obiska kraljice Elizabete II. in princa Charlesa v Sloveniji appeared first on Časnik.
Teme
Rajko Modic Združena levica financiranje NVO

Prijatelji

Bojan  AhlinRoža Karan (Astrologinja)Branko GaberAleš ČerinMatija Gabrovšek

NAJBOLJ OBISKANO

Do kdaj še financiranje za delovanje državi nepotrebnih nevladnih organizacij in kdaj prepoved delovanja naše levice