Brez vodilne vloge ”stroke” na RTV bi demokracija delovala
RTV Slovenija, prva med pristranskimi mediji in vodilna v stroki, razgrajuje državo, ne širi resnice, ustvarja svojo, poglablja »slovenski razkol« in neti nestrpnost med državljani. Koliko časa še?!
Spletni Časnik

Četrtek, 16. April 2020 ob 00:08

Odpri galerijo

Sašo Hribar in Marjan Šarec foto. RTV SLO

V letu 2016 sem napisal članek o razmerju med izvoljeno oblastjo in pooblaščeno stroko. To je bilo v času vlade Mira Cerarja, 2014–2018! Vsebini sem pripisal naslov Kdo razgrajuje državo, izvoljena oblast ali stroka?! Moj odgovor je bil že takrat nedvoumen: stroka, še posebej pooblaščena! Tega mnenja sem tudi danes! Trditve iz tistega prispevka bi lahko kar prepisal, veljajo še danes, so pa le še bolj očitne.

Razgradnjo države pripisujem razgradnji njenega pravnega reda

Pravni red ruši tisti, ki ga krši, ki deluje nezakonito, ne spoštuje veljavne zakonodaje, tudi odločb Ustavnega sodišča ne. Razgradnja uničuje blaginjo in vrednote državljanov te države. Proces je nepretrgan, sega v vse pore naše družbe. Vodilno vlogo v tem dogajanju ima stroka, predvsem pooblaščena in »posvečena«. Vsem na očeh, se napaja z denarjem davkoplačevalcev. Konice te razgradnje, ki štrlijo iz njene široke osnove so kraja med privatizacijo državne lastnine, Patria, TEŠ6, bančna luknja, pranje iranskega denarja.

Razdiralna ost te razgradnje je uperjena proti pravni državi, proti enakopravnosti, ki naj jo nadomesti enakost, proti ustvarjalnemu delu, proti domoljubju, proti slovenstvu, proti demokraciji.

Pritajeno nas leve vlade snubijo k anarhiji na eni strani, spogledujejo pa se prikrito z diktaturo na drugi, demokracijo, ki zahteva enakopravnost pa izigravajo in smešijo. Zakaj le? Odgovor je preprost, enakopravnost podpovprečni stroki, izbrani s socialističnim postopkom »negativne selekcije«, ne zagotavlja oblasti in ne zadovolji njene nadpovprečne lakomnosti, še posebej pa razgalja njene vrednote!

Osnovna okoliščina, ki omogoča stroki vladati je dejstvo, da se oblast menja, stroka pa ostaja ista! Njena moč v družbi  je nesporna, prevladujoča, le od sposobnosti vsakokratne vlade je odvisno, kolik delež pravic si lahko vzame,  dolžnosti in odgovornost pa mora itak prevzeti. Stroka ni nikoli kriva, tudi pri očitnih napakah ne, kvečjemu posameznik, ki za ceno te žrtve napreduje na prestižnejše delovno mesto. Nepretrgan vpliv stroki omogoča monopol oblasti, njena odgovornost, njena krivda za nazadovanje in propadanje je prevladujoča in očitna.

Kako stroka ohranja moč in vpliv

Tehnologija, ki omogoča stroki ohranjati moč in vpliv je preprosta: izbrati mora dovolj nesposobno vlado, ustvariti njeno bleščečo podobo, sestaviti koalicijo, seveda levo usmerjeno in vladati.

Taista stroka bi spregledala tudi desno vlado, vendar si tega ne more privoščiti, ker na desni prevladuje stranka SDS s svojim predsednikom Janezom Janšo! Njegova vlada hoče imeti vse pravice v skladu z ustavo, volivci so jo za to nalogo tudi izbrali. Razpoznavna grožnja  je vsekakor njegovo pričakovano in učinkovito vodenje države. Za stroko je tako le en izhod: onemogočiti Janeza Janšo. O pokvarjenosti prijemov tega ohranjanja oblasti kasneje.

Ta, oblasti prisojena stroka domuje v javnem sektorju, ne menja se, na videz se prilagodi novi oblasti, svojo moč in usmeritev pa ohranja z močjo, prevaro in ustrahovanjem. Levim vladam se ji sploh ni treba prilagajati, preprosto si jih podredi – Rop, Pahor, Bratušek, Cerar, Šarec! Dejavnosti ohranjanja oblasti so trajne, prikrite in nezakonite.

Večinski del te stroke je v državni upravi, državnih podjetjih, v šolstvu, kulturi, zdravstvu, nevladnih organizacijah, sindikatih, sodstvu, še posebej pa v medijih, med njimi prednjači RTV Slovenija. Je levo usmerjen, kar ni nič narobe, seveda pa ne sme biti pristranski, še manj sovražen. Tudi v drugih evropskih državah imajo leve stranke, vendar tam levo ne pomeni, da je treba svojega političnega nasprotnika sovražiti, uničiti, tudi na račun škode državi, tam na levi spoštujejo političnega nasprotnika, tudi takrat, ko je modrejši in sposobnejši.

Brez vodilne vloge RTV ne bi bilo več novih obrazov in demokracija bi delovala

Seveda nimam vpogleda v strukturo te vzporedne oblasti, v njeno piramido odločanja, jasni so mi pa njeni cilji: ohraniti zadosten del oblasti, torej izbrati vlado, ki bo delitev oblasti omogočila! To je po vojaško njena strategija! Izbrati pravi obraz, mu dodeliti svetniški sij, onemogočati in onemogočiti političnega nasprotnika, na volitvah zmagati in v senci vladati! Kdo usmerja to podtalno dejavnost? Ne obvladam veščin za natančen odgovor, mi pa zadostuje ugotovitev, da brez stroke v RTV tega cilja ni mogoče uresničiti! Ta podtalna dejavnost ima  po moje razpršeno vodstvo, zaradi spodobnosti in ohranjanja navidezne neodvisnosti dejavno najbrž ne vključuje generalnega direktorja, ta s svojo veljavo tako lahko pridiga o neodvisnem novinarstvu.

Brez vodilne vloge RTV ne bi bilo več novih obrazov in demokracija bi delovala. V tem grmu tiči zajec! Grm je na Kolodvorski!

Za nedemokratične razmere iščemo krivce pogosto v »globoki državi«, kar  je izmikanje in ni smotrno, tam spodaj ni nič, če pa je vendar kaj, nas to ne more ovirati, da se spoprimemo z dejanskim nasprotnikom, ki preprečuje, da bi izvoljeni predstavniki ljudstva vladali. Ta nasprotnik ni globoko, je na površini, je pred nami, njegovo utelešenje je RTV Slovenija. Ta združuje in usmerja celoten javni sektor, zmeraj v smer socialističnih ciljev, ne socialnih, v smer 10 krat predragih žilnih opornic, v smer novih obrazov, zanimivo, naklonjena je graditvi objektov z velikim tveganjem sredi vodovarstvenega območja glavnega mesta, hkrati je v prvih vrstah borcev proti podnebnim spremembam, prikrije državljanom nesrečo, pandemijo, ki je pred vrati, onemogoča novo vlado, da bi učinkovito to nesrečo omilila.

Prevratniki s Kolodvorske

Ne smemo spregledati še številnih zunanjih sodelavcev, stalnih in občasnih, med njimi posebno mesto zavzema Forum 21, trenutno je v ospredju skupina 75 akademikov s svojimi izključevalnimi stališči in lažnivimi obtožbami, njihova udarna pest so ulični prevratniki, tu so posamezniki, v tem trenutku najbolj izstopa novinar Blaž Zgaga, pred leti Karba, Praprotnik in številni drugi. Sem sodijo tudi časopisne hiše DELO, VEČER, DNEVNIK, MLADINA, ki se dodatno napajajo iz blagajne RTV. V ta zbor sodijo tudi »kockarji«, ti najdejo svoje mesto tudi v konferenčnih dvoranah na Kolodvorski. Denarni tok iz oglaševalske »potice« nazorno oriše meje pravoverne stroke.

Preblisk s podobo s tiskovnih konferenc z gospodom Šarcem in direktorico NIJZ tik pred razglasitvijo pandemije in sporočilom »ni panike«, ki ga je goreče zagovarjala RTV, mi je vsiljuje zanimivo primerjavo: pandemija : 2. svetovna vojna.

Šarčeva vlada ni prepoznala sovražnika, covid 19, podobno kot Osvoboditelji ne, ustanovili so protiimperialistično fronto!

Naj se vrnem k nekaterim posameznim, izprijenim prijemom, ki jih je uporabila stroka z namenom onemogočiti stranki SDS sestaviti vlado. Najbolj odmevna, groba, je AFERA PATRIA, v njej je sodišče odigralo svojo nizkotno vlogo in po nedolžnem obsodilo Janeza Janšo na zaporno kazen. Sodba je bila sicer razveljavljena, škoda pa je bila narejena in stroka je uspela.

Prava nizkotna spletka je bil poskus stroke sestaviti desno vlado, vendar brez Janeza Janše kot predsednikom. To je bil poskus izigrati desnico, pristen »kardeljanski« prijem!

Z ukradenimi volitvami 2014 nam je stroka za predsednika vlade podtaknila Mira Cerarja, ustavnega sodnika, ki ni poznal Ustave, še več, kršil jo je. Škoda, ki jo je povzročila ta vlada je velika, morda največja! Bil je predsednik, ki NI jamral, ko JE jamral!

RTV osmešila Šarca, sama sebe in oškodovala državljane

Še posebej poniglav pristop je stroka ubrala med volitvami 2018 z geslom: »z Janšo pa ne«! Pred volitvami je z njim nagovarjala volivce, da naj volijo stranke, ki so odklanjale sodelovanje z SDS, po volitvah pa je te stranke izsiljevala, da morajo držati besedo. Stranko z največjo podporo volivcev je v tem primeru izključila iz demokratičnega postopka.

Posebej neprimerna je tragikomedija z Marjanom Šarcem, ki ga je RTV »nabildala« do te mere, da se ni mogel več ubraniti vizionarski vlogi, ki mu jo je namenila stroka. Vendar je spregledal in odstopil, stroka ga je podcenjevala. RTV je osmešila volivce, Marjana Šarca, sama sebe in oškodovala državljane.

Še nekaj cvetk! RTV je skušala tudi preprečiti sestavo sedanje koalicije z vsiljevanjem novih volitev. Ni mogoče pozabiti novinark in novinarjev, ki so predstavnike strank posiljevali z gesli: ali ste za nove volitve, ste pa izjavili, da z Janezom Janšo ne boste sodelovali! Odvratno! Ni panike so nas opogumljali, prejšnja vlada, pooblaščena stroka NIJZ in RTV. V sosednji Italiji pa smo na televizijskih zaslonih videli vojaške tovornjake, ki so vozili krste, v nebo vpijoče! Pa še: novinarka RTV prekine nagovor predsednika vlade, ki pomirja državljane zaradi bojazni pred pandemijo in mu prepreči izreči voščilo državljanom za Veliko noč! Objestno in poniževalno! Tam zunaj pa razsaja pandemija.

Naj zaključim svoj »koronarski« spis:

RTV, prva med pristranskimi mediji in vodilna v stroki, razgrajuje državo, ne širi resnice, ustvarja svojo, poglablja »slovenski razkol« in neti nestrpnost med državljani. Koliko časa še?!

Galerija slik

Zadnje objave

Wed, 14. Sep 2022 at 07:08

16269 ogledov

Prenos kraljičinega pogreba, če bo na nacionalni TVS, naj komentira kompetentna oseba
Če bo prenos pogreba v živo tudi prihodnji ponedeljek, bi iskreno želel od vodstva RTVS, da za komentiranje izbere najbolj kompetentne komentatorje, ki vejo, kaj je kultura, kaj slovesnost trenutka, kaj žalost ob slovesu od ljubljene osebe, in ki bodo to znali tudi primerno – zadržano, le kadar je treba in s potrebno pieteto – komentirati. The post Prenos kraljičinega pogreba, če bo na nacionalni TVS, naj komentira kompetentna oseba appeared first on Časnik.

Tue, 13. Sep 2022 at 07:00

16227 ogledov

Tina Maze je spodbudila preobrazbo tudi v ekipnih športnih panogah
Priti, zgoditi se mora voditelj, ki svoje fante vodi skozi vse faze preizkušenj. Od začetnega trpljenja na treningih do odpovedovanja družinam, zopet treningi, ki skozi tedne postajajo zahtevnejši. Vsakdo, ki se je vsaj malo bolj zares ukvarjal z športom, ve, kaj hočem povedati. The post Tina Maze je spodbudila preobrazbo tudi v ekipnih športnih panogah appeared first on Časnik.

Mon, 12. Sep 2022 at 06:26

16295 ogledov

Če napake sprejmemo kot priložnost za učenje in rast, ne bolijo več
In napake ostanejo samo napake, priložnost za učenje in rast. Ko jih sprejmemo kot take, so priložnost za rast, ne bolijo več. In si lahko oprostimo, se lahko sprejmemo. Posledično napak ne opazimo več; nismo napaka niti ni napaka drugi. Smo izjemnost, ker se lahko učimo, odpustimo, zrastemo in gremo naprej. The post Če napake sprejmemo kot priložnost za učenje in rast, ne bolijo več appeared first on Časnik.

Sun, 11. Sep 2022 at 07:29

15700 ogledov

Peš romanje ni navaden izlet, a se ga splača opraviti
Resnično se zahvaljujem vsem, ki ste bili z menoj na poti. Zahvaljujem se vsem, ki ste bili z menoj prek socialnih omrežij, tudi vaše molitve in spodbude so nas gnale naprej. Zahvaljujem se tudi tistim, za katere vem, da bi se udeležili romanja, pa je zdravje načelo telo – tudi vi ste bili z nami. The post Peš romanje ni navaden izlet, a se ga splača opraviti appeared first on Časnik.

Sun, 11. Sep 2022 at 07:08

15661 ogledov

Teden vzgoje 2022: Skupnost, ki se posluša
Za oblikovanje skupnosti je najprej pomembno, da smo pripravljeni poslušati drugega in stopiti z njim v dialog. Vemo, kako težko otroci počakajo, da nekdo v skupini konča svojo misel, saj bi radi takoj povedali svoj pogled. The post Teden vzgoje 2022: Skupnost, ki se posluša appeared first on Časnik.

Sat, 10. Sep 2022 at 10:13

15606 ogledov

Spomini na obiska kraljice Elizabete II. in princa Charlesa v Sloveniji
Kar nekaj Slovencev je, ki imajo še danes več kot odlične spomine tako na sedanjega kralja Karla III. kot na njegovo pravkar umrlo mamo, kraljico Elizabeto II. Naj počiva v miru! The post Spomini na obiska kraljice Elizabete II. in princa Charlesa v Sloveniji appeared first on Časnik.
Teme
aktualno v družbi mnenja z mero rtv slovenija Sašo Hribar slovenski razkol

Prijatelji

Bojan  AhlinRoža Karan (Astrologinja)Branko GaberAleš ČerinMatija Gabrovšek

NAJBOLJ OBISKANO

Brez vodilne vloge ”stroke” na RTV bi demokracija delovala