Prejeli smo: Dražba za 20 let Slovenskega društva hospic
Spletni Časnik

Četrtek, 1. oktober 2015 ob 10:46

Odpri galerijo

Leto 2015 je za Slovensko društvo hospic pomembno leto, saj praznuje 20. rojstni dan. »Dve desetletji spremljanja umirajočih na domu, druženja z žalujočimi, pomoč otrokom, ki so izgubili najbližje, odprtje prve Hiše hospic na Slovenskem so dragocenosti, ki jih je vredno slaviti in žareti med ljudmi,« je zapisala dolgoletna prostovoljka hospic Manca Košir.

Praznovanje se bo odvijalo na svetovni dan paliativne in hospic oskrbe, 10.oktobra, z dražbo zbranih likovnih del, ki so jih društvu podarili številni priznani avtorji. Mednje sodi tudi Jože Ciuha, ki je zadnje dni življenja preživel prav s prostovoljci hospica. Zbrana sredstva od prodaje bodo namenjena nadaljnjemu delovanju društva. Z nami bodo tudi Bopris Cavazza, Igor Leonardi pa tudi otroški pevski zbor Waldorfske šole in mlada glasbenica Ula Ložar.

Vabimo tudi Vas, da se nam pridružite na dražbi v soboto, 10. oktobra 2015, ob 18. uri v Hribarjevi dvorani Ljubljanskega gradu. Vašo prisotnost potrdite najkasneje do srede, 7. oktobra 2015 do 15. ure pri ga. Ani Zupan na
tel. št. 031/614 925 ali na info@hospic.si, kjer najdete tudi dodatne informacije. Katalog likovnih del boste našli teden dni pred dražbo na spletni strani www.hospic.si.

Poleg dražbe lahko društvo podprete tudi z SMS-om na 1919 in ključno besedo HOSPIC5, donacijo na naš TRR ali prispevate 0,5% dohodninskega davka.

Prejeli smo: Dražba za 20 let Slovenskega društva hospic - Časnik

Doniraj! Natisni Sorodni prispevki: Prejeli smo: Odprto pismo hospica Spoštovani/-a! V novinarskem prispevku z naslovom »Ministrstvo za zdravje s proračunsko telovadbo odtegnilo denar umirajočim«, objavljenim 25. julija 2013 v časniku Dnevnik, avtorica navaja na... Utrinek: Janša; »Slovenija naj čim prej zaprosi za tujo pomoč« Na […]

Galerija slik

Zadnje objave

Sun, 12. Jul 2020 at 00:05

25 ogledov

Jože Pirjevec in hudičeve podrobnosti njegovih partizanskih fantazij
Ob vsem upoštevanju velikih naporov, ki jih je imel Jože Pirjevec pri pisanju Partizanov, lahko sklenemo, da bo zaradi zastarelosti koncepta, ideološke pristranosti, raznovrstnih pomanjkljivosti in številnih dejstvenih napak v Partizanih bolela glava marsikoga. Zato o vsem tem predlagam nadaljnje strokovne pa tudi vsakršne druge razprave. Tudi o tem, ali so Pirjevčevi Partizani v čast […] The post Jože Pirjevec in hudičeve podrobnosti njegovih partizanskih fantazij appeared first on Časnik.

Sun, 12. Jul 2020 at 00:01

23 ogledov

Slovenski razkol je resnična podoba NOB
Ko dr. Možina, avtor monografije Slovenski razkol, govori, kako so slovenski komunisti že pred drugo svetovno vojno, predvsem pa med njo zvesto ravnali po navodilih iz Moskve, izkoriščali vojno predvsem za obračunavanje z vernimi, Bogu, narodu in pravim slovenskim izročilom zvestimi uglednimi in poštenimi Slovenci, nam postane jasno, kaj vse hudega lahko naredi revolucija, najprej pa propaganda, v kateri so bili po Možinovih besedah komunisti neprekosljivi. Kako se lahko nekaj pozitivnega, kar je vsekakor v jedru bil narodnoosvobodilni boj, izrodi in sprevrže v boj brata zoper brata. The post Slovenski razkol je resnična podoba NOB appeared first on Časnik.

Sat, 11. Jul 2020 at 13:15

37 ogledov

Na obletnico Srebrenice našli še eno od neodkritih morišč v Kočevskem Rogu
Če obsojamo zločine nad vojnimi ujetniki in civilisti v Srebrenici, potem obsojamo tudi zločine nad vojnimi ujetniki in civilisti. Sledove zločinov odkrivamo v Kočevskem Rogu ter drugod po Sloveniji. Republika Slovenija naj v tem globalnem procesu tranzicijske pravičnosti še naprej aktivno sodeluje. The post Na obletnico Srebrenice našli še eno od neodkritih morišč v Kočevskem Rogu appeared first on Časnik.

Sat, 11. Jul 2020 at 07:42

56 ogledov

Pahor z Matarello na Bazovico po politično rehabilitacijo tigrovcev in antifašističnih borcev
Gre tudi za legalistično vprašanje, saj obstoječi in veljavni italijanski zakoni te štiri bazoviške žrtve jemljejo kot teroriste. To se ni formalno pravno spremenilo. To dejanje moramo razumeti kot neko tiho dejanje politične rehabilitacije tigrovcev in antifašističnih borcev še pred začetkom 2. svetovne vojne.« The post Pahor z Matarello na Bazovico po politično rehabilitacijo tigrovcev in antifašističnih borcev appeared first on Časnik.

Sat, 11. Jul 2020 at 06:56

54 ogledov

Črna življenja štejejo, gospod Batagelj, odpravite diskriminacijo črne človeške ribice!
Spoštovani gospod Batagelj, svetujem vam, da razmere v Postojnski jami nemudoma uravnate po smernicah svetovne levice, ne pa da čakate na dekret vzhajajoče leve zvezde Tanje Fajon. Ko bo ona, ki je sicer na plačilnem seznamu v Bruslju, politično pa mešetari v Sloveniji in proti Sloveniji, na sončni strani Alp kričala med drugim tudi »black lives matter«, utegne biti prepozno. The post Črna življenja štejejo, gospod Batagelj, odpravite diskriminacijo črne človeške ribice! appeared first on Časnik.

Sat, 11. Jul 2020 at 00:03

72 ogledov

Italijanski neofašisti in slovenski neokomunisti se niso sposobni soočiti z resnico lastne preteklosti
Upamo, da tako italijanska neofašistična kot slovenska neokomunistična ideologija nimata več toliko moči, da bi preprečili spravno slovesnost. Da 13.julij ne bo več le dan spomina na neki barbarski požig, ampak tudi dan veselja, dan sprave med dvema narodoma, ki se jima je uspelo otresti mračnih ideologij. The post Italijanski neofašisti in slovenski neokomunisti se niso sposobni soočiti z resnico lastne preteklosti appeared first on Časnik.

Zadnji komentarji

nagajivček :

30.06.2020 12:10

pobit komuniste

Prijatelji

Bojan  AhlinRoža Karan (Astrologinja)Branko GaberAleš ČerinMatija Gabrovšek

NAJBOLJ OBISKANO

Prejeli smo: Dražba za 20 let Slovenskega društva hospic