Prejeli smo: Hvaležno, spoštljivo, odgovorno!
Spletni Časnik

Torek, 15. september 2015 ob 10:47

Odpri galerijo

Ko sem iz medijev izvedel za sredin protirasistični shod na Prešernovem trgu v Ljubljani, sem si dejal, da moram ta shod obiskati, hkrati pa, da bi bilo dobro pravilno v kontekstu dopolniti izjave oz. parole udeležencev. Ker sem približno sklepal, da bo to shod študentov in drugih pripadnikov levega post-socialistično-mirovniškega gibanja, sem se odločil, da bom njihovim dobronamernim, a naivnim in stvarnosti ne pravilno zavedajočim se geslom, dodal še par parol, za katere sem sklepal, da bosta uravnotežili sporočilo shoda.

Doma sem našel nekaj neuporabljenih plakatov Nove Slovenije z lanskih volitev, nanje po dvakrat napisal “Evropa je krščanski kontinent” in “Stop islamizaciji Evrope” in odšel v Ljubljano. Ker nisem ravno vajen javnega izpostavljanja, sem na pomoč poklical znanca arhitekta Klemena Zbačnika, za katerega vem, da dobro ve, kako nagovarjati javne ustanove, uradne osebe, policiste, pripadnike varnostnih služb itn. Sklenila sva, da se dobiva na stopnicah pred vežo Frančiškanskega samostana, saj je od tam najboljša možnost, da pošljeva sporočilo med ljudi.

Shod se je lepo začel z vzpodbudnimi ritmi, višek pa je doživel v prebiranju pisma, ki se je končal z besedami: “… ker nismo rasisti in ksenofobi in ker vemo, da je svet mnogoterih svetov mogoč! Niti meje nas ne bodo ustavile!” Ne dvomim v dobronamernost izrečenih besed in tudi ne v pristno podporo izrečenemu s strani publike, a vseeno menim, da ni dobro biti slep in naiven. Dogodki, ki smo jim priča v zadnjih tednih, kažejo, da doživljamo islamsko invazijo na Evropo. Ker vemo, da je islam s svojimi vrednotami oz. orientacijami, ki so radikalno nasprotne vsemu, za kar se povojna srednja in zahodna ter post-totalitarna vzhodna svobodna, demokratična, na človekovih pravicah in sekularizaciji utemeljena Evropa zavzema, že 1300 let smrtni sovražnik Evrope, velja biti še toliko bolj previden. Zato domoljubno čuteč Slovenec, ki se zaveda pomena in kvalitete slovenstva in njegove vpetosti v evropski prostor, ne more molčati ob javnem izražanju takšnih varljivih nesmislov in neresnic. Svet mnogoterih svetov v tem primeru (skoraj) ni mogoč, kar nam jasno kaže celotna zgodovina (ne nazadnje nedavna vojna v BiH), pa tudi velika večina posnetkov, ki prikazuje te “uboge”, “nemočne”, “pomoči potrebne” “begunce” po prihodu v Evropo.

Po osrednjem govoru sva s Klemenom izpostavila plakata. Odziv je bil takojšen in res buren, priznam pa, da vseeno nisem pričakoval tako primitivne in grobe reakcije. Strinjam se z glasnim vpitjem in žvižganjem, tudi nesmiselne vzklike, “Nazi raus!” bi morda prezrl, žal pa nama je množica pokradla in uničila plakata, kar od protestnikov, zavzemajočih se za “možnost sveta mnogoterih svetov”, ne bi pričakoval. Tudi nastop muslimanskih gospa in policije je le še dodatno razvnel vzdušje. Očitno je bilo, da je nastop skupine na vsakršno (A)avtoriteto (Bog, Kristus, Cerkev, …) preobčutljivih študentovskih preedipalnih narcisov ter ostarelih fdv-jevskih jugonostalgičnih feministk za našo javnost in siceršnjo družbo sicer ne samo popolnoma nepotreben, a žal. tudi zelo škodljiv in razdiralen, še posebej, ker o teh “seansah” senzacionalistično in nekritično poročajo vsi levi mediji v državi.

Najino osebno izpostavljanje v javnosti in osebna diskriminacija levih medijev ter celo omejitev svobode izražanja s strani državnih organov pa sodeč po burnih javnih odzivih na socialnih omrežjih vendarle ni bila zaman. Danes že večina ljudi v Sloveniji in Evropi razmišlja o problemih migrantov in tudi o pripravljenosti naše države na ta problem tudi zaradi t. i. “incidenta na frančiškanskih stopnicah”, še posebno iz vidika varnosti in ohranitve demokratičnih vrednot in zakonov z ustavo, ki temeljijo na človekovih pravicah. Te so po najinem mnenju zgodovinsko oblikovale Evropo in so v naši današnji družbi možne prav zaradi poglavitnega krščanskega načela “Storite svojemu bližnjemu to, kar vi pričakujete, da drugi vam storijo”. To načelo je prišlo v Evropo in povzročilo razmah šolstva, pismenosti in razvoja znanosti, ki si je skozi zgodovinski razvoj lahko utrla pot skozi vse vrste verskega fanatizma ter razvila idejo o humanizmu razsvetljenstva, ki daje svobodo oz. “liberalnost” človeku zahodne civilizacije v okviru omenjenega krščanskega načela. Kot rečeno, je vse našteto islamu tuje.

Naj zaključim. Seveda sem toliko človeški, da vem, da je potrebno pomagati ljudem v stiski in da je med migranti nekaj takih, ki to pomoč potrebujejo. Vseeno pa menim, da moramo kot narod in država tem ljudem postaviti nekaj zavezujočih zahtev. Povzel bi jih recimo takole: Začasni prišleki morajo a) izkazati hvaležnost za našo pomoč, b) spoštovati vse vrednote naše družbe, začenši s krščansko tradicijo, c) odgovorno ravnati: to pomeni nobenega kaljenja javnega reda in miru, nadlegovanja žensk, uničevanja javne in zasebne lastnine, vlomov, ropov, posilstev itn.

Srčno upam, da nisem prevelik optimist, čeprav mi posnetki iz sosednjih držav zbujajo resen dvom. Upam, da se bomo domoljubni Slovenci zbudili, stopili skupaj ter javnosti večkrat in vztrajno predstavljali naše zahteve za ohranjanje slovenstva in evropejstva. Pri tem lahko zagotovimo, da ne bosta trpeli ne solidarnost in ne strpnost do drugih. Menim, da trenutna situacija to od nas terja.

Andrej Štrus
Grosuplje

Prejeli smo: Hvaležno, spoštljivo, odgovorno! - Časnik

Doniraj! Natisni Sorodni prispevki: Prejeli smo: Izjave ob odstopu nadškofov Po odstopu nadškofov in metropolitov Antona Stresa in Marjan Turnška se je sestala Slovenska škofovska konferenca, ki je tudi izvolila novo vodstvo.  Danes so se... Prejeli smo: Ni Pirjevca, Hanžka, Lukšiča, ki bi nam preprečili, […]

Galerija slik

Zadnje objave

Tue, 1. Dec 2020 at 00:01

23 ogledov

Janšev odločen in pogumen vstop na evropski politični parket
Janša je skozi svoje bogate in bridke izkušnje postal eden vodilnih mobilizatorjev širokega dela slovenskega občestva, ki se ne vidi v podobi povojne Slovenije, ki je jo komunizem »vrgel s tečajev«, sedaj pa se, kot kažejo njegove zadnje poteze, poskuša uveljaviti tudi na evropski ravni. Ni se še polegel hrup, ki ga je zagnala slovenska […] The post Janšev odločen in pogumen vstop na evropski politični parket appeared first on Časnik.

Mon, 30. Nov 2020 at 00:01

94 ogledov

Kjer so izgubaši hvaljeni, preživijo najbolj brezbrižni
V vsakodnevnem življenju si pogosto pripisujemo preveč zaslug, minimiziramo pa lastno krivdo. Ob tem svojo vlogo tolmačimo ugodneje, kot bi jo tolmačil objektiven presojevalec stvarnega stanja. Delež tolažbe v atribuciji lastne udeležbe v rezultatih je, kadar smo pošteno zamočili, najbrž zdrava naravna zaščita pred pretiranimi občutki nemoči in krivde, kar lahko deluje pomirjujoče in zaščitno. […] The post Kjer so izgubaši hvaljeni, preživijo najbolj brezbrižni appeared first on Časnik.

Sun, 29. Nov 2020 at 07:50

118 ogledov

»Čujte!« (Mr 13,37), da ne bomo zamudili Gospodovega prihoda
Ob nasprotnem mnenju se namreč lahko vedno prepričamo, ali mar res zasledujemo tisto, v kar verjamemo, in če res verjamemo v lepo, sveto, dobro; vedno lahko preverimo, kdo stoji pred vrati naše hiše: »hišni gospodar« (Mr 13,35) ali kak nepridiprav. Morda nas bo prav ta nebodigatreba pravočasno zbudil, da ne bomo zamudili Gospodovega prihoda. In veliko bolje je, da nas kaj zbudi prevečkrat kot da nas sploh ne … The post »Čujte!« (Mr 13,37), da ne bomo zamudili Gospodovega prihoda appeared first on Časnik.

Sun, 29. Nov 2020 at 00:01

135 ogledov

Erjavec nove priložnosti, da kaj postori za upokojence, tudi to pot ne bo izkoristil
Ne vemo še, ali se Erjavec vrača na ples zgolj kot Karl ali tudi kot Viktor (zmagovalec). Vrača se na tisti ples, ki ga udeleženci pogosto zapuščajo sramotno, kar je brez najmanjše sence sovražnega govora oznanjal Jože P. Damijan. Koliko časa bo reinkarnirani politik plesal in kaj vse bo dal za novih pet minut (ali […] The post Erjavec nove priložnosti, da kaj postori za upokojence, tudi to pot ne bo izkoristil appeared first on Časnik.

Sat, 28. Nov 2020 at 00:01

167 ogledov

Vodstvo SVIZ-a postalo trobilo rušiteljev legitimne vlade
Političnih igric, ki škodijo naši državi in nam vsem, s članstvom in financiranjem sindikata ne bom več podpiral. Zato javno izstopam iz sindikata SVIZ. Kot odgovor na televizijski intervju predsednika vlade je vodstvo SVIZ 20. novembra 2020 medijem poslalo javno sporočilo in ga preposlalo tudi članom. Originalno SVIZ-ovo besedilo dobite na spletni strani sindikata SVIZ. […] The post Vodstvo SVIZ-a postalo trobilo rušiteljev legitimne vlade appeared first on Časnik.

Fri, 27. Nov 2020 at 22:20

160 ogledov

Politična korektnost ena glavnih razlogov za raztapljanje krščanstva
Katastrofa mnogih verujočih je izmikanje odgovornosti: Utilitarističen koncept ugodja in politične korektnosti se je zalezel pod kožo vsem. Zelo verjetno je to eden glavnih razlogov za raztapljanje krščanstva (in tudi drugih verstev) v neprepoznavnost, The post Politična korektnost ena glavnih razlogov za raztapljanje krščanstva appeared first on Časnik.

Zadnji komentarji

nagajivček :

30.06.2020 12:10

pobit komuniste
Boris Valenčič :

11.05.2020 13:51

Poleg severno Korejskega predsednika Kim Jong Un-a, še zadnje dva komunistična DIKTATORJA na svetu, Milan Kučan in Janez Janša ter njune tolpe! Resnično neverjetno, to se dogaja v središču Evrope, v Sloveniji! Oba KOMUNISTIČNA DIKTATORJA imata povsem različne strateške cilje, njuna skupna točka je le ropanje ter popolno uničenje avtohtonega prebivalstva, srednjega sloja, uničenje Slovenije in njenega gospodarstva. Komunistični DIKTATOR Milan Kučan je za Miloševičem naslednik in glavni VELIKO SRBSKI voditelj, skupaj z Dizdarevičem in Mesičem ponovno združujejo bivšo Jugoslavijo v VELIKO SRBIJO, kjer se bo Milan Kučan oklical za VELIKO SRBSKEGA KRALJA. Je Putinova in Ruska sramota. Komunistični DIKTATOR Janez Janša, NOSILEC TITOVE ŠTAFETE je pristal v Evro-Ciaških rokah, je le njihov hlapec, kateri prav tako ne deluje za interese SLOVENIJE in avtohtonega prebivalstva. Njegovo Evro-Ciaško poslanstvo je le popolna uvedba imperialističnih interesov, brez sleherne demokracije, uničevanje zasebnega in družbenega gospodarstva. Ta KOMUNISTIČNI DIKTATOR Janez Janša ima nalogo pripraviti celotno Slovenijo za izvedbo Ameriškega napada na Ruse, poleg drugih vzhodno evropskih držav. berite: www.monarh.si www.predsednica.si www.zml.si Ne ostane vam nič drugega, kot da pričnete prepevati PRAVO SLOVENSKO HIMNO: www.youtube.com/watch?v=ZplPSbaAreg Boris Valenčič, slovenski KRALJ DNAR NAZAJ: www.monarh.si/dnar-nazaj.mp3 SLOVENCI, res ste ene ŠLAPE in DUHOVNE SIROTE!
achilles arrow :

1.04.2020 11:43

Prvoaprilska šala - mar ne !? naprej pa brez šal ..... ostanite doma, z lizilom si perite roke, medtem ko vam perejo možgane. Corona virus je epohalna prevara. Psihološka vojna operacija proti človeštvu in njegovim svoboščinam pod taktirko mednarodnih fašistoidnih psihopatskih elit! Kar naekrat pa vlado in poslance skrbi za naše zdravje, mar ne!? Tako zelo, da so si sami povečali plače, medtem ko so strpali ljudi v njihove domove, prepovedali gibanje in druženje po pretvezo morilskega virusa - ki ne obstaja ! se zdi znano .... podobno je deloval fašizem v prejšnjem stoletju. Imamo pa res kratek spomin ! Ko se tako tolčemo po prsih o dosežkih - največji dosežek, ki bo zagotovo ostal v spominu ljudi, da so totalno sesuli gospodarstvo in pahnili pošteni delovni slovenski narod v prepad revščine. Še nasvet ljudem: na sonce v gibanje, vitamini D, C, B1-B6, A, folna kislina, cink selen, bezgov čaj ter drugi zeliščni čaji ipd. za ojačanje imunskega sistema in boste vsi zdravi - Vlada pa trdi,i da je zdravo, če trohnite v zatohlih prostorih in si perete roke z lizolom - kako zelo skrbijo za vaše zdravje mar ne. Popolno, samo še cepiti vas morajo, pa bo prevara popolna ! Ne nasedajte dezinformacijam zdravstvene statistike o žrtvah corona virusa. Lažejo vam v obraz. Živimo v medijsko propagandnem slikanju narave virusov - resnica je da virusi niso nalezljivi in niso vzrok nobene smrti, ker ne morejo obstati zunaj naših teles. Bodo pa smrtne žrtve in bolezenske posledice za obveznim ter prisilnim ceplenjem, ki nam ga bo vlada želela vsiliti ! Tam noter v covid19 patogeni vakcinaciji pa nas res čaka štetje mrtvih in resno obolelih ! Še grob podatek o smrtih v ZDA lansko leto 1. cca 700k ljudi umrlo za kardiovaskularnimi boleznimi in infarkti. 2. cca 600k za rakom 3. 440k umrlih zaradi zdravniške napake .... daleč na dnu lestvice domnevne smrti zaradi CV cca >3k cel svet na kolenih zaradi lažnega virusa, ob 440 tisoč umrlih zaradi zdravniške nesposobnosti pa nikogar v vladi ne gane - WOW ! https://www.youtube.com/watch?v=LZzIxnCHVDM&t=49s https://www.youtube.com/watch?v=nQDKKg220Zg https://www.youtube.com/watch?v=hLCvj3tRmIY https://wissenschafftplus.de/uploads/article/Dismantling-the-Virus-Theory.pdf
Franc Mihič :

14.12.2019 23:31

Kardinalov govor: korak do sprave ali odmik od nje? DNEVNIK, 26. julij 2016 Moje mnenje o spravi je, da je ta potrebna in mogoča. Kardinal dr. Franc Rode je na spominski slovesnosti na medvojne dogodke v Šentjoštu povedal žalostna dejstva, a ne vsa, kar žal ne prispeva k spravi. Kdor uči odpuščanje kot bistveni temelj vere in uči spravo, naj bo spraven, ne dvoličen, ker sicer vzdržuje sovraštvo in razdvaja narod. V objavljenem govoru kardinala namreč ne zasledim niti besede o spravi. Zelo sem razočaran. Pokojni prof. dr. Aleksander Bajt, član SAZU, medvojni član kraljeve vojske v domovini, enako kot olimpionik Leon Štukelj, je v knjigi Bermanov dosje zapisal: »Partija je med NOB, med okupacijo, prevzemala oblast z lažjo in nasiljem, likvidacijami političnih nasprotnikov. S tem da je izkoristila osvobodilni boj za izvedbo revolucije... Ni pa mogoče zanikati, da je partija organizirala obsežen protiokupatorski boj in da so v njem sodelovali tisoči Slovencev.« O tem zadnjem pa kardinal in še marsikdo kar molči. Dejstvo je, da je zato padlo 7800 okupatorjev. Med vojno vihro in revolucijo pa je umrlo, tudi po njej, 97.500 Slovencev. To neizpodbitno in nazorno kaže, koliko je bilo med NOB upora zoper okupatorja, ki ga sicer cenim. Žrtve državljanske vojne, na obeh straneh, pa so ogromne. Prvi predsednik demokratično izvoljenega parlamenta, dr. France Bučar, partizan, kristjan, član Demosa, je tedaj oklical: »S konstituiranjem te skupščine lahko menimo, da se je končala državljanska vojna, ki nas je lomila in hromila skoraj pol stoletja.« Predsednik Nove slovenske zaveze, Peter Sušnik, je pred letom na javni spravni okrogli mizi v Zavodu sv. Stanislava vpričo predsednika države Boruta Pahorja jasno in glasno povedal in se strinjal, da je bil boj proti okupatorju, da se nihče ni strinjal s programom okupatorja in da sta povsem sprejemljiva NOB in celo rdeča zvezda, ko bo jasno in priznano, da je bila revolucija zgrešena. V državljanski vojni namreč nastopajo samo revolucionarji in protirevolucionarji, oboji so del naroda. Ni izdajalcev naroda. Dejstvo, ki omogoča in terja spravo. Socialni filozof Jan Philipp Reemtsma, častni konzul Slovenije v Nemčiji, na temo sprave pravi: »Treba se je tudi pogovarjati in poskusiti razumeti druge. Mogoče bi si bilo najprej dobro predstavljati, da drugi tistega, kar so delali, niso delali iz zlobe. Vsak ima svoje razloge, svoje izkušnje in te je treba jemati zares. Če bi se medsebojno vzeli zares, bi morda nekoč lahko skupaj odkrili spomenik.« Metropolit nadškof msgr. Stanislav Zore je jasen in poziva: »Kristjan mora biti prvi, ki se zaveda svoje grešnosti in človeških omejitev, ter prvi, ki bo storil korak čez strahote in odpustil neodpustljivo.« Dr. Spomenka Hribar pa pravi: »Če bi se distancirali od revolucije, če bi priznali njeno narodno razdiralno vlogo med samo vojno in po njej, če bi se Zveza združenj borcev kritično distancirala od revolucije, ki je že med vojno, še posebej pa prva leta po njej naredila ljudem toliko hudega, bi bilo prav.« Žalostno je, da sedanja oblast še vedno taji državljansko vojno oziroma revolucijo, čeprav je bila ta opevana vse do osamosvojitve, saj je bila temelj in vzrok za razpad režima SFRJ. Skrajni čas bi torej že bil, če hočemo Slovenci preživeti v globalni konkurenci, da državna politika in njene institucije, odgovorne za naš razvoj, sprejmejo objektivno zgodovinsko resnico, to je, bila je državljanska vojna in bil je upor zoper okupatorja, in prenehajo razdvajati narod »na zmagovalce in izdajalce«. Mogoče bi nam tudi kardinal dr. Rode lahko že enkrat povedal, da je bila med drugo svetovno vojno revolucija oziroma državljanska vojna, z velikanskimi žrtvami na obeh straneh, in tudi upor zoper okupatorja, kar bi zvenelo realno in spravno! To bi lahko bil korak za spravo, če kardinal resno misli, da je potrebna v državi in je korak kot vzor za oblast. Sprava je pogoj za dobro perspektivo in za kreiranje ter doseganje skupne vizije Slovenije. Franc Mihič, Ribnica https://www.dnevnik.si/1042747357/mnenja/odprta-stran/kardinalov-govor-korak-do-sprave-ali-odmik-od-nje

Prijatelji

Bojan  AhlinRoža Karan (Astrologinja)Branko GaberAleš ČerinMatija Gabrovšek

NAJBOLJ OBISKANO

Prejeli smo: Hvaležno, spoštljivo, odgovorno!