Resnična zgodba: “Saj nihče ne more vedeti, da sem sama…”
Spletni Časnik

Četrtek, 18. Junij 2015 ob 10:59

Odpri galerijo

Ko sem slišala za Festival družin, sem mislila, da ne sodim zraven. To je pač za popolne družine…

Toda lani sem se Festivala družin udeležila. Sama s skoraj triletnim malčkom, hčerki sta bili na nekem taboru. Glede na to, da z otroki živim sama, me je že ob prijavi skrbelo, kako bo, ali bom zmogla v tujem okolju, neznani situaciji, kako bo z organizacijo. Razmišljala sem, da bi prišla samo v nedeljo, ko sem bila nosilka ene od vsebine.

Prijateljica me je spodbudila, naj vendar pridem za vse dni in ne skrbim, saj bo ona tam z družino in če bo treba, mi bodo priskočili na pomoč, če bi bilo treba kdaj popazit na malčka.

Pogum velja.

Toda že pri postavljanju šotora me je prvič stisnilo: saj ne, da mi ne bi šlo ali ne bi zmogla, samo … To je na nek način še vedno domena očetov. Ali skupno delo obeh staršev. Ko mamica pazi na mladino, budno opazuje in kaj pokomentira, poprime, očka pa postavlja začasni dom … Nekako sem požrla solze in ko sva se z malim namestila, je napetost popustila.

Program festivala me je navdušil! Pester, zanimiv, za vsakogar se je kaj našlo. Prehrana organizirana, pospravljati ni bilo treba – pravi dopust! Hitro sem se tudi udomačila med prostovoljci. Bili so na voljo za varstvo, za pomoč…

Pa vendar. Vsake toliko me je obšel občutek, kot bi ne spadala zraven. Kot da so tam same popolne, srečne družine, jaz pa luzerka. »Saj nihče ne more vedeti, da sem sama – pa tudi če, a je kaj narobe s tem?« sem si mislila, pa ni kaj dosti pomagalo. Večkrat me je obšlo, da bi šla kar domov. Toda pot bi bila dolga in v nedeljo me je čakalo delo. Tam sem se počutila koristno, vedoč, da delam nekaj dobrega. Kakšen dober občutek! Prijateljičina hči je popazila na sina.

Ob letošnji najavi festivala sem se razveselila: ni dvoma, pridemo vsi trije za vse tri dni! Letos sem veliko bolj pogumna, vem da bo na voljo dovolj prostovoljcev, ki mi bodo lahko priskočili na pomoč in vem, da me druge družine ne gledajo postrani, ampak me sprejemajo. In vem, da nisem edina, ki pride sama.

Pravzaprav je staršev, ki sami živimo z otroki in pretežno sami skrbimo zanje, kar nekaj in vsi smo samo ljudje. Festival družin je tudi naš, čeprav nismo »popolni«. Ni treba biti popolna, da sem dovolj dobra!

Vesela sem, da so organizatorji sprejeli mojo pobudo in bo v soboto organiziran klepet namenjen prav nam. Pridite, rada bi vas srečala in slišala vaše ideje, kako si olajšate svoje materinstvo ali očetovstvo. Nahajmo tarnati zaradi nečesa, česar ni ali se ni izšlo. Ne obtožujmo tistih, katerim se izide… tudi njim ni vedno lahko. Mislim, da je Festival družin prostor, kjer ni “tistih”. Kjer smo samo družine.

Vsak dan prinaša novo priložnost za obilo dobrega. Podelimo si pozitivne zgodbe, sem prepričana, da jih je veliko. Včasih je dovolj že lepa beseda …

PS: Danes do polnoči je zadnji dan za nakup vstopnice po nižji ceni v predprodaji. Pohitite!www.festival-druzin.si

Prispevek je oglasno sporočilo.

Resnična zgodba: “Saj nihče ne more vedeti, da sem sama…” - Časnik

Sorodni prispevki: Festivalski čudežki in čudeži Moje telo že preveva vznemirjenje in adrenalin, saj je do Festivala družin le še par tednov. Občasno ga preveva  tudi slaba volja, ko kaj ne... Pomembnost sedanjega trenutka Pretekli vikend sem se skupaj s kolegi študenti logoterapije iz Slovenije […]

Galerija slik

Zadnje objave

Wed, 14. Sep 2022 at 07:08

17344 ogledov

Prenos kraljičinega pogreba, če bo na nacionalni TVS, naj komentira kompetentna oseba
Če bo prenos pogreba v živo tudi prihodnji ponedeljek, bi iskreno želel od vodstva RTVS, da za komentiranje izbere najbolj kompetentne komentatorje, ki vejo, kaj je kultura, kaj slovesnost trenutka, kaj žalost ob slovesu od ljubljene osebe, in ki bodo to znali tudi primerno – zadržano, le kadar je treba in s potrebno pieteto – komentirati. The post Prenos kraljičinega pogreba, če bo na nacionalni TVS, naj komentira kompetentna oseba appeared first on Časnik.

Tue, 13. Sep 2022 at 07:00

17297 ogledov

Tina Maze je spodbudila preobrazbo tudi v ekipnih športnih panogah
Priti, zgoditi se mora voditelj, ki svoje fante vodi skozi vse faze preizkušenj. Od začetnega trpljenja na treningih do odpovedovanja družinam, zopet treningi, ki skozi tedne postajajo zahtevnejši. Vsakdo, ki se je vsaj malo bolj zares ukvarjal z športom, ve, kaj hočem povedati. The post Tina Maze je spodbudila preobrazbo tudi v ekipnih športnih panogah appeared first on Časnik.

Mon, 12. Sep 2022 at 06:26

17356 ogledov

Če napake sprejmemo kot priložnost za učenje in rast, ne bolijo več
In napake ostanejo samo napake, priložnost za učenje in rast. Ko jih sprejmemo kot take, so priložnost za rast, ne bolijo več. In si lahko oprostimo, se lahko sprejmemo. Posledično napak ne opazimo več; nismo napaka niti ni napaka drugi. Smo izjemnost, ker se lahko učimo, odpustimo, zrastemo in gremo naprej. The post Če napake sprejmemo kot priložnost za učenje in rast, ne bolijo več appeared first on Časnik.

Sun, 11. Sep 2022 at 07:29

16724 ogledov

Peš romanje ni navaden izlet, a se ga splača opraviti
Resnično se zahvaljujem vsem, ki ste bili z menoj na poti. Zahvaljujem se vsem, ki ste bili z menoj prek socialnih omrežij, tudi vaše molitve in spodbude so nas gnale naprej. Zahvaljujem se tudi tistim, za katere vem, da bi se udeležili romanja, pa je zdravje načelo telo – tudi vi ste bili z nami. The post Peš romanje ni navaden izlet, a se ga splača opraviti appeared first on Časnik.

Sun, 11. Sep 2022 at 07:08

16683 ogledov

Teden vzgoje 2022: Skupnost, ki se posluša
Za oblikovanje skupnosti je najprej pomembno, da smo pripravljeni poslušati drugega in stopiti z njim v dialog. Vemo, kako težko otroci počakajo, da nekdo v skupini konča svojo misel, saj bi radi takoj povedali svoj pogled. The post Teden vzgoje 2022: Skupnost, ki se posluša appeared first on Časnik.

Sat, 10. Sep 2022 at 10:13

16619 ogledov

Spomini na obiska kraljice Elizabete II. in princa Charlesa v Sloveniji
Kar nekaj Slovencev je, ki imajo še danes več kot odlične spomine tako na sedanjega kralja Karla III. kot na njegovo pravkar umrlo mamo, kraljico Elizabeto II. Naj počiva v miru! The post Spomini na obiska kraljice Elizabete II. in princa Charlesa v Sloveniji appeared first on Časnik.

Prijatelji

Bojan  AhlinRoža Karan (Astrologinja)Branko GaberAleš ČerinMatija Gabrovšek

NAJBOLJ OBISKANO

Resnična zgodba: “Saj nihče ne more vedeti, da sem sama…”