I. Puc, Reporter: Štuhec in Cukjati nista žalila KPK
Spletni Časnik
1. volilna enota

Četrtek, 26. Februar 2015 ob 13:19

Zahteva za preiskavo zoper obdolženega Ivana Štuheca in Franceta Cukjatija se zavrne, je 12. februarja sklenil senat Okrožno sodišče v Mariboru.

Na temelju predloga za pregon Komisije za preprečevanje korupcije, ki jo je vodil Goran Klemenčič, je mariborsko okrožno državno tožilstvo že 25. februarja lani vložilo zahtevo za preiskavo. Tožilstvo so zmotile besede, ki sta jih Štuhec in Cukjati namenila senatu KPK večinoma na tribunah Zbora za republiko. Cukjati je, kot navaja tožilstvo, v Lenartu 31. januarja 2013 izjavil: »da je Komisija za preprečevanje korupcije, komisija za diskreditacijo in da gre za perfidni sistem lansiranja laži«, v Rogaški Slatini pa na slavnostni akademiji SDS, da je »poročilo protikorupcijske komisije bolj podobno osnovnošolskemu zmazku, kot pa resni zadevi.« Štuhec naj bi škodil dobremu imenu KPK, ker v Lenartu o KPK izjavil »…da komisiji ne moremo ne verjeti in ne zaupati, njena moralna integriteta pa je nula komajozef«.

Zahtevi za preiskavo je preiskovalna sodnica nasprotovala. Menila je, da so bile izjave še v mejah dopustnih okvirjev pravice do svobodnega izražanja in predstavljajo še dopustno kritiko državnega organa KPK. Res so bile izrečene žaljive trditve, vendar jih po njeni oceni ni mogoče opredeliti za kaznivo dejanje žaljive obdolžitve, saj sta obdolžena sprejemljivo obrazložila, zakaj sta imela utemeljen razlog verjeti to, kar sta trdila. Sledi »politično« oziroma »strankarsko« najbolj zanimiv del obrazložitve preiskovalne sodnice. Zapisala je, da je Zbor za republiko civilno-družbena organizacija, »pobudo za njeno ustanovitev so dali v večini nekateri člani SDS, zaradi česar je ZZR znan kot krovna organizacija desnosredinske politične opcije z jedrom v SDS.«

Več lahko preberete na strani Reporterja.

_______________
Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj podprete z donacijo.

Sorodni Prispevki:

I. Puc, Reporter: Štuhec in Cukjati nista žalila KPK - Časnik

Sorodni prispevki: Reporter, Demokracija: Zaradi KPK policija zaslišuje Brščiča, Cukjatija in Šturma Bernard Brščič ni edini, ki si je zaradi izjav o KPK in njenem predsedniku Goranu Klemenčiču na grbo nakopal policijo. Zaradi nastopa na javni tribuni... M. Štular v Tarči: Razlogov za protest je […]

Zadnje objave

Wed, 14. Sep 2022 at 07:08

18900 ogledov

Prenos kraljičinega pogreba, če bo na nacionalni TVS, naj komentira kompetentna oseba
Če bo prenos pogreba v živo tudi prihodnji ponedeljek, bi iskreno želel od vodstva RTVS, da za komentiranje izbere najbolj kompetentne komentatorje, ki vejo, kaj je kultura, kaj slovesnost trenutka, kaj žalost ob slovesu od ljubljene osebe, in ki bodo to znali tudi primerno – zadržano, le kadar je treba in s potrebno pieteto – komentirati. The post Prenos kraljičinega pogreba, če bo na nacionalni TVS, naj komentira kompetentna oseba appeared first on Časnik.

Tue, 13. Sep 2022 at 07:00

18857 ogledov

Tina Maze je spodbudila preobrazbo tudi v ekipnih športnih panogah
Priti, zgoditi se mora voditelj, ki svoje fante vodi skozi vse faze preizkušenj. Od začetnega trpljenja na treningih do odpovedovanja družinam, zopet treningi, ki skozi tedne postajajo zahtevnejši. Vsakdo, ki se je vsaj malo bolj zares ukvarjal z športom, ve, kaj hočem povedati. The post Tina Maze je spodbudila preobrazbo tudi v ekipnih športnih panogah appeared first on Časnik.

Mon, 12. Sep 2022 at 06:26

18908 ogledov

Če napake sprejmemo kot priložnost za učenje in rast, ne bolijo več
In napake ostanejo samo napake, priložnost za učenje in rast. Ko jih sprejmemo kot take, so priložnost za rast, ne bolijo več. In si lahko oprostimo, se lahko sprejmemo. Posledično napak ne opazimo več; nismo napaka niti ni napaka drugi. Smo izjemnost, ker se lahko učimo, odpustimo, zrastemo in gremo naprej. The post Če napake sprejmemo kot priložnost za učenje in rast, ne bolijo več appeared first on Časnik.

Sun, 11. Sep 2022 at 07:29

18218 ogledov

Peš romanje ni navaden izlet, a se ga splača opraviti
Resnično se zahvaljujem vsem, ki ste bili z menoj na poti. Zahvaljujem se vsem, ki ste bili z menoj prek socialnih omrežij, tudi vaše molitve in spodbude so nas gnale naprej. Zahvaljujem se tudi tistim, za katere vem, da bi se udeležili romanja, pa je zdravje načelo telo – tudi vi ste bili z nami. The post Peš romanje ni navaden izlet, a se ga splača opraviti appeared first on Časnik.

Sun, 11. Sep 2022 at 07:08

18167 ogledov

Teden vzgoje 2022: Skupnost, ki se posluša
Za oblikovanje skupnosti je najprej pomembno, da smo pripravljeni poslušati drugega in stopiti z njim v dialog. Vemo, kako težko otroci počakajo, da nekdo v skupini konča svojo misel, saj bi radi takoj povedali svoj pogled. The post Teden vzgoje 2022: Skupnost, ki se posluša appeared first on Časnik.

Sat, 10. Sep 2022 at 10:13

18118 ogledov

Spomini na obiska kraljice Elizabete II. in princa Charlesa v Sloveniji
Kar nekaj Slovencev je, ki imajo še danes več kot odlične spomine tako na sedanjega kralja Karla III. kot na njegovo pravkar umrlo mamo, kraljico Elizabeto II. Naj počiva v miru! The post Spomini na obiska kraljice Elizabete II. in princa Charlesa v Sloveniji appeared first on Časnik.

Prijatelji

Bojan  AhlinRoža Karan (Astrologinja)Branko GaberAleš ČerinMatija Gabrovšek

NAJBOLJ OBISKANO

I. Puc, Reporter: Štuhec in Cukjati nista žalila KPK