Islam o muerte - Islam ali smrt
Spletni Časnik

Ponedeljek, 8. September 2014 ob 17:40

Odpri galerijo

isis zastava

Zastava ISIS, foto: Flickr.

Svet je priča novi islamski skrajnosti, ki jo povzema parafraza revolucionarnih vzklikov. Kdor se noče spreobrniti v islam, bo mrtev. To je alternativa, ki nam jo iz Iraka sporoča Islamska država ali pa Boko Haram iz Nigerije. V svojem islamizacijskem pohodu so islamisti dosledni preganjalci kristjanov in ‘polnijo nebesne poljane’ z mučenci in svet s terorjem. Za zdaj smo pri nas še varni, a množična občila s svojim površnim in senzacionalističnim poročanjem, širijo prav tisti strah, ki je potreben, da tovrstne skrajne skupine dosežejo svoje.

Vsakodnevna poročila o uspehih skrajnežev so magnet za množico muslimanskih fantov in deklet, ki so rasli v predmestnih islamskih getih zahodnoevropskih velemest. V njih vzbuja upanje in željo, da se »pridružijo zmagovalcem«. Vemo, da je veliko borcev, ki se skrivajo za črnimi kapucami (toliko o njihovem pogumu!) raslo na Zahodu.

Zaskrbljujoč je podatek, da 20% francoskih državljanov in 5% nemških, podpira in odobrava početje islamistov. Še bolj zaskrbljujoče pa je, da od uradnih in etabliranih muslimanskih skupnosti v Evropi ni in ni nobenega jasnega in odločnega glasu obsodbe in distanciranja. Tako smemo upravičeno sklepati, da so islamisti prav tako verodostojni in pravoverni muslimani kakor vsi ostali, ki so bolj zmerni. Islam o muerte torej ni geslo ene skupine, temveč na nek način vsega islama, saj je »džihad« (sveta vojna) zapisana v DNK te religije. Le način in čas uresničitve »džihada« se od skupine do skupine razlikujejo. Končni rezultat pa enak. Ali islam ali smrt.

Do pred nekaj meseci nam še neznana skupina se je s svojim početjem in vojaškimi uspehi v uničenem in kaotičnem Iraku iz nič zavihtela na prva mesta poročil. Njihova zla dejanja so znana vsem ljudem. Njihovi dolgoročni cilji v obliki površnega zemljevida, tudi. Vse skupaj pa deluje kot vojna napoved vsem, ki ne mislijo kakor oni. Prav zaradi te že nastajajo tako čudne koalicije »kristjanov« z muslimani, kakor so bile za časa križarjev. Iran skupaj z Ameriko in Kurdi (ti bodo očitno dobili vlogo »kanonfutra« v upanju, da bo končno prišlo do kakega Kurdistana) proti »Islamski Državi«; Asad in Zahod, skupaj s Kurdi in še kom proti vsem ostalim … Možnosti je veliko in nobeni se ne smemo čuditi. Spet se bo uresničilo pravilo »sovražnik mojih sovražnikov je moj prijatelj«. Naše vlade bodo upravičeno storile vse, da se vojna ne bo preselila na naša tla. Vojna, ki ni vojna, temveč je »oborožen spopad« brez frontnih črt in brez uniform, brez pravil in brez pravih sogovornikov ne sme priti k nam kjer urejene vojske nimajo pravega prijema in ne morejo zmagati. Vojna, kjer se ne uničujejo mesta, ampak hiša za hišo, oseba za osebo, družina za družino. To je vojna, ki poteka po koordenatah državljanskih vojn, kjer sosed pobija soseda in se zločini dogajajo brez »birokratičnih« omejitev mednarodnih konvencij in spoštovanja vojaka sovražnikov, saj ni ne seznamov ne pisnih ukazov. To je vojna kjer ni odgovornih ne krivcev ne morale, so samo žrtve, bolečina in uničenje. To je najhujša oblika vojne, ker je en sam teror in strah. Zlahka se začnejo, težko se končajo, saj trajajo dolga desetletja.

beri dalje  ...

Islam o muerte* - Časnik

Svet je priča novi islamski skrajnosti, ki jo povzema parafraza revolucionarnih vzklikov. Kdor se noče spreobrniti v islam, bo mrtev. To je alternativa, ki nam jo iz Iraka sporoča Islamska država ali pa Boko Haram iz Nigerije. V svojem islamizacijskem pohodu so islamisti dosledni preganjalci kristjanov in 'polnijo nebesne poljane' z mučenci in svet s terorjem.

Galerija slik

Zadnje objave

Wed, 14. Sep 2022 at 07:08

17684 ogledov

Prenos kraljičinega pogreba, če bo na nacionalni TVS, naj komentira kompetentna oseba
Če bo prenos pogreba v živo tudi prihodnji ponedeljek, bi iskreno želel od vodstva RTVS, da za komentiranje izbere najbolj kompetentne komentatorje, ki vejo, kaj je kultura, kaj slovesnost trenutka, kaj žalost ob slovesu od ljubljene osebe, in ki bodo to znali tudi primerno – zadržano, le kadar je treba in s potrebno pieteto – komentirati. The post Prenos kraljičinega pogreba, če bo na nacionalni TVS, naj komentira kompetentna oseba appeared first on Časnik.

Tue, 13. Sep 2022 at 07:00

17636 ogledov

Tina Maze je spodbudila preobrazbo tudi v ekipnih športnih panogah
Priti, zgoditi se mora voditelj, ki svoje fante vodi skozi vse faze preizkušenj. Od začetnega trpljenja na treningih do odpovedovanja družinam, zopet treningi, ki skozi tedne postajajo zahtevnejši. Vsakdo, ki se je vsaj malo bolj zares ukvarjal z športom, ve, kaj hočem povedati. The post Tina Maze je spodbudila preobrazbo tudi v ekipnih športnih panogah appeared first on Časnik.

Mon, 12. Sep 2022 at 06:26

17689 ogledov

Če napake sprejmemo kot priložnost za učenje in rast, ne bolijo več
In napake ostanejo samo napake, priložnost za učenje in rast. Ko jih sprejmemo kot take, so priložnost za rast, ne bolijo več. In si lahko oprostimo, se lahko sprejmemo. Posledično napak ne opazimo več; nismo napaka niti ni napaka drugi. Smo izjemnost, ker se lahko učimo, odpustimo, zrastemo in gremo naprej. The post Če napake sprejmemo kot priložnost za učenje in rast, ne bolijo več appeared first on Časnik.

Sun, 11. Sep 2022 at 07:29

17045 ogledov

Peš romanje ni navaden izlet, a se ga splača opraviti
Resnično se zahvaljujem vsem, ki ste bili z menoj na poti. Zahvaljujem se vsem, ki ste bili z menoj prek socialnih omrežij, tudi vaše molitve in spodbude so nas gnale naprej. Zahvaljujem se tudi tistim, za katere vem, da bi se udeležili romanja, pa je zdravje načelo telo – tudi vi ste bili z nami. The post Peš romanje ni navaden izlet, a se ga splača opraviti appeared first on Časnik.

Sun, 11. Sep 2022 at 07:08

17001 ogledov

Teden vzgoje 2022: Skupnost, ki se posluša
Za oblikovanje skupnosti je najprej pomembno, da smo pripravljeni poslušati drugega in stopiti z njim v dialog. Vemo, kako težko otroci počakajo, da nekdo v skupini konča svojo misel, saj bi radi takoj povedali svoj pogled. The post Teden vzgoje 2022: Skupnost, ki se posluša appeared first on Časnik.

Sat, 10. Sep 2022 at 10:13

16947 ogledov

Spomini na obiska kraljice Elizabete II. in princa Charlesa v Sloveniji
Kar nekaj Slovencev je, ki imajo še danes več kot odlične spomine tako na sedanjega kralja Karla III. kot na njegovo pravkar umrlo mamo, kraljico Elizabeto II. Naj počiva v miru! The post Spomini na obiska kraljice Elizabete II. in princa Charlesa v Sloveniji appeared first on Časnik.

Prijatelji

Bojan  AhlinRoža Karan (Astrologinja)Branko GaberAleš ČerinMatija Gabrovšek

NAJBOLJ OBISKANO

Islam o muerte - Islam ali smrt