O, domovina, kdo bo tebe ljubil?
Spletni Časnik

Nedelja, 17. Avgust 2014 ob 16:09

Odpri galerijo

Prav zanimivo je poslušati pogovore, dialoge in razprave novo pečenih politikov s »starimi« političnimi mački, kako jih usmerjajo na stare (svoje) politične »tirnice«. Na sedanji osnutek koalicijske pogodbe je zmagovalna stranka iz predvolilnih obljub iztržila zelo malo ali skoraj nič. To je bilo tudi pričakovano. Stranka Mira Cerarja (SMC) je namreč zmagala brez programske vsebine. Da je sploh lahko pričela pogovore z levimi strankami za sestavo vladne koalicije, je morala najprej prisluhniti njihovim programom in jih vnesti v osnutek programskih izhodišč za pogajanja. Ali so bili ob slikovitem vzponu stranke Mira Cerarja njeni botri stari, še vedno komunistično usmerjeni politični »mački«, najbrž ni potrebno gibati. Prav tako tudi ne o naklonjenosti večine državnih medije, ki so zmago dr. Miru Cerarju pripisovali še preden je ustanovil svojo stranko. Ker je bil pri tem edini izpostavljen in znan javnosti so stranko poimenovali po lastnem imenu – Stranka Mira Cerarja.

Foto: Novi glas.

Foto: Novi glas.

Predsednik stranke SMC in bodoči mandatar se najbrž še danes ne zaveda, da je v politiko stopil s prevelikimi čevlji. Vsem, ki smo kolikor toliko sledili predvolilnim soočenjem, je bilo očitno, da je predsednik in ustanovitelj SMC ves čas sledil ciljem politiki »sodnih mlinov«, ki so jih v ozadju poganjali »stari politični kadri«. Tako je bila na vseh soočenjih, namesto gospodarskih vprašanj in odgovorov kandidatov, rdeča nit posvečena napadom na predsednika SDS Janeza Janša. K temu so največ pripomogli mediji, ki so kandidatom postavljali posredna vprašanja o krivdi Janeza Janša. Zanimivo je, da so volivke in volivci zaznali kljub temu zaznali politični boj, ki se je odvijal iz ozadja starih političnih ideologov in preko nje prenesel na sodno vejo oblasti, spregledali in vsej negativni medijski propagandi navkljub, Janezu Janši dodelili sedem tisoč glasov in mu s tem demokratično podelili mandat poslanca Državnega zbora. Zanimivo je, da poslanec, ki je prejel desetkrat manj glasov volivk in volivcev sedaj zahteva njegovo »politično obglavljanje.

Ob vsem tem se v parlamentu še kar naprej nadaljuje politični scenarij v duhu nekdanje partije ZKS »kdor ni z nami, je proti nam in ga je potrebno odstraniti«. Žal se ob vsakem času in v vsakem družbenem prostoru pojavijo posamezniki, ki so za denar pripravljeni brez slabe vesti z vsemi sredstvi diskreditirati in tudi likvidirati vsakogar, ki mu ga določijo njegovi plačniki. V politiki za plačilo takih početji denarja nikoli ne zmanjka.

Bodoči predsednik vlade, kljub temu, da je dolga leta sodeloval v senci parlamenta kot pravni svetovalec, najbrž ni opazil nevarnosti in pasti, ki se skrivajo na spolzkem parketu slovenskega političnega prostora. Po sedanjih pogovorih s političnimi strankami, ki so pripravljene sodelovati v vladi Mira Cerarja ni politične pluralnosti pač pa monolitno politično mišljenje. Zato bomo prvič v samostojni Sloveniji dobili enopartijsko vlado, sestavljeno iz posameznih grupacij nekdanje (ZKS) levice. Bo to repriza naše komunistične preteklosti?

Širše vodstvo Nove Slovenija je končno spoznalo, da jo levica želi zbrisati iz političnega prostora. V njenih programskih namerah se ni videla. Zato danes bodoči koalicijski partnerji že napovedujejo, da bo NSi v senci SDS poniknila v pozabo. Če ima stranka NSi svoj konkretni program bo z njim lahko uspešno in lažje na očeh javnosti samostojno nastopala v opoziciji ali pa v sodelovanju s programom SDS z rešitvami za izhod iz gospodarske in politične krize, kot pa bi to počela s svojimi petimi poslanci v senci s šestintridesetimi kolegi in njihovim ponavljajočim, levim konservativnim programom, brez možnosti izhoda iz sedanje krize.

Sodeč po nasmehih političnih partnerjev in njihovih izjavah se je zmagovalna stranka že uklonila njihovim zahtevam. Sicer pa je bil tak scenariji tudi pričakovan. Stranka Mira Cerarja je odšla na volitve kot satelit levih strank, zato drugega tudi ni bilo za pričakovati. To se je pokazalo ob pogajanju s stranko NSi in njenim programom, ki je popolnoma nasproten in gospodarsko naravnan, podobno kot program SDS. Programa obeh strank so sestavili strokovnjaki, ki resno razmišljajo, kako bi rešili potapljajočo ladjo Alenke Bratušek, ki je nasedla zaradi kreditne preobremenjenosti na poti brez izhoda. To je tista »krmarka« Alenka, ki se sedaj ponuja Bruslju kot slovenska rešiteljica. Upam le, da bodo tam spregledali, da prepričana častilka titoizma in rdeče (krvave) zvezde ne sodi v bruseljski tribunal in pod okrilje dvanajstih zvezd device Marije.

beri dalje ...

O, domovina, kdo bo tebe ljubil? - Časnik

Prav zanimivo je poslušati pogovore, dialoge in razprave novo pečenih politikov s »starimi« političnimi mački, kako jih usmerjajo na stare (svoje) politične »tirnice«. Na sedanji osnutek koalicijske pogodbe je zmagovalna stranka iz predvolilnih obljub iztržila zelo malo ali skoraj nič. To je bilo tudi pričakovano. Stranka Mira Cerarja (SMC) je namreč zmagala brez programske vsebine.

Galerija slik

Zadnje objave

Wed, 14. Sep 2022 at 07:08

17400 ogledov

Prenos kraljičinega pogreba, če bo na nacionalni TVS, naj komentira kompetentna oseba
Če bo prenos pogreba v živo tudi prihodnji ponedeljek, bi iskreno želel od vodstva RTVS, da za komentiranje izbere najbolj kompetentne komentatorje, ki vejo, kaj je kultura, kaj slovesnost trenutka, kaj žalost ob slovesu od ljubljene osebe, in ki bodo to znali tudi primerno – zadržano, le kadar je treba in s potrebno pieteto – komentirati. The post Prenos kraljičinega pogreba, če bo na nacionalni TVS, naj komentira kompetentna oseba appeared first on Časnik.

Tue, 13. Sep 2022 at 07:00

17352 ogledov

Tina Maze je spodbudila preobrazbo tudi v ekipnih športnih panogah
Priti, zgoditi se mora voditelj, ki svoje fante vodi skozi vse faze preizkušenj. Od začetnega trpljenja na treningih do odpovedovanja družinam, zopet treningi, ki skozi tedne postajajo zahtevnejši. Vsakdo, ki se je vsaj malo bolj zares ukvarjal z športom, ve, kaj hočem povedati. The post Tina Maze je spodbudila preobrazbo tudi v ekipnih športnih panogah appeared first on Časnik.

Mon, 12. Sep 2022 at 06:26

17412 ogledov

Če napake sprejmemo kot priložnost za učenje in rast, ne bolijo več
In napake ostanejo samo napake, priložnost za učenje in rast. Ko jih sprejmemo kot take, so priložnost za rast, ne bolijo več. In si lahko oprostimo, se lahko sprejmemo. Posledično napak ne opazimo več; nismo napaka niti ni napaka drugi. Smo izjemnost, ker se lahko učimo, odpustimo, zrastemo in gremo naprej. The post Če napake sprejmemo kot priložnost za učenje in rast, ne bolijo več appeared first on Časnik.

Sun, 11. Sep 2022 at 07:29

16777 ogledov

Peš romanje ni navaden izlet, a se ga splača opraviti
Resnično se zahvaljujem vsem, ki ste bili z menoj na poti. Zahvaljujem se vsem, ki ste bili z menoj prek socialnih omrežij, tudi vaše molitve in spodbude so nas gnale naprej. Zahvaljujem se tudi tistim, za katere vem, da bi se udeležili romanja, pa je zdravje načelo telo – tudi vi ste bili z nami. The post Peš romanje ni navaden izlet, a se ga splača opraviti appeared first on Časnik.

Sun, 11. Sep 2022 at 07:08

16736 ogledov

Teden vzgoje 2022: Skupnost, ki se posluša
Za oblikovanje skupnosti je najprej pomembno, da smo pripravljeni poslušati drugega in stopiti z njim v dialog. Vemo, kako težko otroci počakajo, da nekdo v skupini konča svojo misel, saj bi radi takoj povedali svoj pogled. The post Teden vzgoje 2022: Skupnost, ki se posluša appeared first on Časnik.

Sat, 10. Sep 2022 at 10:13

16674 ogledov

Spomini na obiska kraljice Elizabete II. in princa Charlesa v Sloveniji
Kar nekaj Slovencev je, ki imajo še danes več kot odlične spomine tako na sedanjega kralja Karla III. kot na njegovo pravkar umrlo mamo, kraljico Elizabeto II. Naj počiva v miru! The post Spomini na obiska kraljice Elizabete II. in princa Charlesa v Sloveniji appeared first on Časnik.

Prijatelji

Bojan  AhlinRoža Karan (Astrologinja)Branko GaberAleš ČerinMatija Gabrovšek

NAJBOLJ OBISKANO

O, domovina, kdo bo tebe ljubil?