Prejeli smo: Na potezi sta zmagovalec nelegitimnih volitev in predsednik republike
Spletni Časnik
1. volilna enota

Četrtek, 17. Julij 2014 ob 11:55

Odpri galerijo

janez-jansa-1024x576
Kljub edinemu političnemu zaporniku v EU, nepoštenim in nesvobodnim volitvam, bo SDS storila vse za dobro Slovenije in njenih ljudi. Od vladajoče garniture in predsednika države pričakuje javno zavezo, da se bo po odpravi nezakonite sodbe, nelegitimnost oblasti nemudoma odpravila z razpisom svobodnih in poštenih volitev.

Izvršilni odbor SDS je na seji, dne 15.7.2014, opravil prvo analizo rezultatov predčasnih volitev v Državni zbor. V zvezi s tem in na podlagi stališč sveta SDS, ki so bila sprejeta na 7. seji dne 16.6.2014, kjer je svet stranke opozoril, da te volitve ne bodo niti svobodne, niti poštene, je IO SDS sprejel naslednja

STALIŠČA IN SKLEPE

1.

Po skoraj 2200 dneh odločanja na različnih organih pravne države je afera Patria zaznamovala že tretje parlamentarne volitve. Na podlagi politično montiranega procesa in fizične odstranitve predsednika stranke Janeza Janše iz volilne tekme mesec dni pred volitvami, je bilo SDS onemogočeno enakopravno sodelovanje v predvolilnih aktivnostih. Odstranitev Janeza Janše iz političnega prostora je pasivizirala velik del volilnega telesa, zato smo dobili popačen volilni rezultat.

Iz tega razloga volitve v Državni zbor 2014 niso bile niti svobodne niti poštene, zato tudi rezultat ni legitimen.

2.

Ker volitve v DZ 2014 niso bile legitimne, tudi Vlada, ki bo sestavljena na podlagi takšnih volitev, ne bo legitimna.

janez-jansa-1024x576

Foto: Jože Bartolj

3.

V Državnem zboru bodo naši poslanci budno spremljali delovanje nelegitimne vlade in bodoče koalicije, po najboljših močeh bodo vršili parlamentarni nadzor ter uporabili vsa možna demokratična in legitimna sredstva za odpravo posledic slabih odločitev, ne bodo pa prevzeli nobenih vodstvenih funkcij v Državnem zboru.

4.

Podpirali bomo delovanje Odbora 2014 ter vse druge oblike mirnega, vendar odločnega protesta, dokler Slovenija ne bo postala država, utemeljena na pravičnosti kot temelju vladavine prava.

5.

SDS se bo v skladu s stališči, ki jih je sprejel 10. kongres, ter v skladu s sklepi Sveta stranke z dne 16. junija 2014, z vsemi demokratičnimi sredstvi doma, v Evropi in po svetu borila za to, da se posledice nelegitimnih volitev odpravijo. Njihov rezultat je tudi sicer takšen, da zaradi prevladujočih protireformnih in protievropskih strank, ki so zasedle večino poslanskih sedežev, ne omogoča vlade, ki bi Slovenijo lahko popeljala iz krize. SDS bo tudi v prihodnje svoje napore usmerila v ukrepe za dobrobit države in njenih prebivalcev.

6.

Predsednik stranke Janez Janša je na teh volitvah, kljub temu, da je v zaporu, prejel največje število in najvišji odstotek glasov na listi SDS. Ljudje torej razumejo, da se dogaja krivica, zato pozivamo odgovorne, še posebej Vrhovno ter Ustavno sodišče, da nemudoma storijo vse za odpravo razlogov za nelegitimnost teh volitev in po skoraj 2200 dneh končno odločijo in odpravijo krivično sodbo ter izpustijo Janeza Janšo na prostost.

7.

SDS od predsednika države in parlamentarnih strank, ki predstavljajo večino v Državnem zboru pričakuje, da bodo skupaj pozvali pristojna sodišča, da v zadevi Patria odločijo brez odlašanja. SDS se tudi zaveda stanja v katerem je država, zato je pripravljena odložiti, zamrzniti in po odločitvi zadnje instance sodišča tudi preklicati napovedane ukrepe, ki izhajajo iz ugotovitve o nelegitimnosti volitev in sicer pod pogojem, da se večina parlamentarnih strank in predsednik republike javno zavežejo, da bodo omogočili vsaj delno popravo škode oziroma nove volitve takoj, ko bo sodba v zadevi Patria na sodišču razveljavljena.

Izvršilni odbor SDS

Sorodni prispevki:

Galerija slik

Zadnje objave

Wed, 14. Sep 2022 at 07:08

17485 ogledov

Prenos kraljičinega pogreba, če bo na nacionalni TVS, naj komentira kompetentna oseba
Če bo prenos pogreba v živo tudi prihodnji ponedeljek, bi iskreno želel od vodstva RTVS, da za komentiranje izbere najbolj kompetentne komentatorje, ki vejo, kaj je kultura, kaj slovesnost trenutka, kaj žalost ob slovesu od ljubljene osebe, in ki bodo to znali tudi primerno – zadržano, le kadar je treba in s potrebno pieteto – komentirati. The post Prenos kraljičinega pogreba, če bo na nacionalni TVS, naj komentira kompetentna oseba appeared first on Časnik.

Tue, 13. Sep 2022 at 07:00

17440 ogledov

Tina Maze je spodbudila preobrazbo tudi v ekipnih športnih panogah
Priti, zgoditi se mora voditelj, ki svoje fante vodi skozi vse faze preizkušenj. Od začetnega trpljenja na treningih do odpovedovanja družinam, zopet treningi, ki skozi tedne postajajo zahtevnejši. Vsakdo, ki se je vsaj malo bolj zares ukvarjal z športom, ve, kaj hočem povedati. The post Tina Maze je spodbudila preobrazbo tudi v ekipnih športnih panogah appeared first on Časnik.

Mon, 12. Sep 2022 at 06:26

17499 ogledov

Če napake sprejmemo kot priložnost za učenje in rast, ne bolijo več
In napake ostanejo samo napake, priložnost za učenje in rast. Ko jih sprejmemo kot take, so priložnost za rast, ne bolijo več. In si lahko oprostimo, se lahko sprejmemo. Posledično napak ne opazimo več; nismo napaka niti ni napaka drugi. Smo izjemnost, ker se lahko učimo, odpustimo, zrastemo in gremo naprej. The post Če napake sprejmemo kot priložnost za učenje in rast, ne bolijo več appeared first on Časnik.

Sun, 11. Sep 2022 at 07:29

16860 ogledov

Peš romanje ni navaden izlet, a se ga splača opraviti
Resnično se zahvaljujem vsem, ki ste bili z menoj na poti. Zahvaljujem se vsem, ki ste bili z menoj prek socialnih omrežij, tudi vaše molitve in spodbude so nas gnale naprej. Zahvaljujem se tudi tistim, za katere vem, da bi se udeležili romanja, pa je zdravje načelo telo – tudi vi ste bili z nami. The post Peš romanje ni navaden izlet, a se ga splača opraviti appeared first on Časnik.

Sun, 11. Sep 2022 at 07:08

16818 ogledov

Teden vzgoje 2022: Skupnost, ki se posluša
Za oblikovanje skupnosti je najprej pomembno, da smo pripravljeni poslušati drugega in stopiti z njim v dialog. Vemo, kako težko otroci počakajo, da nekdo v skupini konča svojo misel, saj bi radi takoj povedali svoj pogled. The post Teden vzgoje 2022: Skupnost, ki se posluša appeared first on Časnik.

Sat, 10. Sep 2022 at 10:13

16759 ogledov

Spomini na obiska kraljice Elizabete II. in princa Charlesa v Sloveniji
Kar nekaj Slovencev je, ki imajo še danes več kot odlične spomine tako na sedanjega kralja Karla III. kot na njegovo pravkar umrlo mamo, kraljico Elizabeto II. Naj počiva v miru! The post Spomini na obiska kraljice Elizabete II. in princa Charlesa v Sloveniji appeared first on Časnik.

Prijatelji

Bojan  AhlinRoža Karan (Astrologinja)Branko GaberAleš ČerinMatija Gabrovšek

NAJBOLJ OBISKANO

Prejeli smo: Na potezi sta zmagovalec nelegitimnih volitev in predsednik republike