Nekatere novinarke POP TV imajo resne težave z osnovnošolsko matematiko
Medijska gonja je predvsem predstava plačancev, ki so jih ljudje najeli, da nas oblatijo, ker smo zrušili sistem cen v Sloveniji in dobaviteljsko verigo za medicinsko opremo spravili na realna tla
Spletni Časnik

Petek, 1. maj 2020 ob 08:22

Odpri galerijo

Joc Pečečnik o predstavi plačancev, ker se ogroža dobaviteljska veriga za medicinsko opremo

Joc Pečečnik je bil preteklih dneh v središču medijske pozornosti, saj je eden večjih dobaviteljev zaščitne opreme za potrebe Civilne zaščite. Konec tedna sta kar dva osrednja medija (Dnevnik in Delo) pripravila z njim razgovor. 

Zdelo se nam je izjemno zanimivo, kako eden najbolj uspešnih slovenskih podjetnikov odgovarja na očitke, izrečene v enem od prispevkov komercialne televizije POP TV. Očitali naj bi mu, da je država za letalo, ki ga je najela sama in je pripeljalo 24 ton opreme, plačala petkrat manj, kot je bila dolžna plačati za Pečečnikove storitve?

In sploh zadnje dni poslušamo zgodbe o vojnih dobičkarjih, opozicija celo zahteva izredni sklic enega od parlamentarnih odborov prav na to temo.

Joc Pečečnik odgovarja na očitke novinarke POP TV

»Verjetno bodo morali uredniki na Pop TV spremeniti ime oddaje iz 24ur v 24kur, saj imajo nekatere novinarke resne težave z osnovnošolsko matematiko. Na vseh računih naše pošiljke, ki so na carini v Sloveniji, je jasno razvidno, da je naše večje letalo, A-330, stalo 370.000 evrov, kar je bilo v danih razmerah, ko smo se borili, da smo prevoz sploh dobili, približno 50 odstotkov ceneje od vseh ponudnikov, ki sem jih lahko dobil v Sloveniji ali po svetu. To je bila za takratne razmere, 30. marca, najboljša ponudba na trgu, ki sem jo lahko dobil, in je bila realna, saj je bilo veliko mešetarjev s figo v žepu. Državna komisija jo je pregledala ter sprejela in potrdila, saj sama ni mogla najti boljše.«


»Novinarko sem po prvi objavi poklical, da ji pošljem vse papirje. Povedal sem ji, da objavlja napačne novice, ampak je bila nagrada naročnika lažne novice očitno prevelika, vsekakor pa želja po nagradi večja od novinarske etike in zavezanosti poročanju po resnici.«

Pečečnik je še povedal, da v roku šestih dni pričakuje še tri letala s tovorom zaščitne opreme. Povedal je, da ne ve, za koliko časa bo to zadostovalo. Upa pa, da bo oprema, ki jo dobavlja zadostovala tako dolgo, da se bodo »regularni specializirani dobavitelji lahko organizirali in začeli nemoteno dobavljati.«

Predstava plačancev, ker se ogroža dobaviteljska veriga za medicinsko opremo

Pečečnik pove, da mu ni žal, da je priskočil na pomoč, ko se je država znašla v težavah, čeprav je to njegov »prvi in verjetno zadnji posel, v katerem sem imel opravka z državo in problemi okoli takšnega poslovanja«.

O vseh, ki iščejo lastno popularnost v blatenju njegovega imena, pa meni, da so »toksični ljudje, polni kompleksov, ki povečini komentirajo stvari, ki jih sploh ne poznajo in ne razumejo«.

Pečečnik je tudi povedal, da naj bi bila medijska gonja, ki jo doživlja, »predvsem predstava plačancev, ki so jih ljudje najeli, da oblatijo naš namen, ker smo zrušili sistem cen v Sloveniji in dobaviteljsko verigo za medicinsko opremo spravili na realna tla. Kljub izrednim razmeram smo opremo dobili po izredno konkurenčnih cenah. Ce bi bile razmere normalne, bi jo še lahko dobili za 20 do 50 odstotkov ceneje.«

Zavrača pa tudi vse komentarje slovenskih medijev in kolegov glede transporta, »saj je lahko biti general po vojni, ko pa sem v Sloveniji na vse strani prosil za pomoč pri transportu, so bile cene do 50 odstotkov višje od tistih, ki sem jih v takratnih razmerah potrdil.«

Galerija slik

Zadnje objave

Sun, 12. Jul 2020 at 00:05

169 ogledov

Jože Pirjevec in hudičeve podrobnosti njegovih partizanskih fantazij
Ob vsem upoštevanju velikih naporov, ki jih je imel Jože Pirjevec pri pisanju Partizanov, lahko sklenemo, da bo zaradi zastarelosti koncepta, ideološke pristranosti, raznovrstnih pomanjkljivosti in številnih dejstvenih napak v Partizanih bolela glava marsikoga. Zato o vsem tem predlagam nadaljnje strokovne pa tudi vsakršne druge razprave. Tudi o tem, ali so Pirjevčevi Partizani v čast […] The post Jože Pirjevec in hudičeve podrobnosti njegovih partizanskih fantazij appeared first on Časnik.

Sun, 12. Jul 2020 at 00:01

165 ogledov

Slovenski razkol je resnična podoba NOB
Ko dr. Možina, avtor monografije Slovenski razkol, govori, kako so slovenski komunisti že pred drugo svetovno vojno, predvsem pa med njo zvesto ravnali po navodilih iz Moskve, izkoriščali vojno predvsem za obračunavanje z vernimi, Bogu, narodu in pravim slovenskim izročilom zvestimi uglednimi in poštenimi Slovenci, nam postane jasno, kaj vse hudega lahko naredi revolucija, najprej pa propaganda, v kateri so bili po Možinovih besedah komunisti neprekosljivi. Kako se lahko nekaj pozitivnega, kar je vsekakor v jedru bil narodnoosvobodilni boj, izrodi in sprevrže v boj brata zoper brata. The post Slovenski razkol je resnična podoba NOB appeared first on Časnik.

Sat, 11. Jul 2020 at 13:15

167 ogledov

Na obletnico Srebrenice našli še eno od neodkritih morišč v Kočevskem Rogu
Če obsojamo zločine nad vojnimi ujetniki in civilisti v Srebrenici, potem obsojamo tudi zločine nad vojnimi ujetniki in civilisti. Sledove zločinov odkrivamo v Kočevskem Rogu ter drugod po Sloveniji. Republika Slovenija naj v tem globalnem procesu tranzicijske pravičnosti še naprej aktivno sodeluje. The post Na obletnico Srebrenice našli še eno od neodkritih morišč v Kočevskem Rogu appeared first on Časnik.

Sat, 11. Jul 2020 at 07:42

180 ogledov

Pahor z Matarello na Bazovico po politično rehabilitacijo tigrovcev in antifašističnih borcev
Gre tudi za legalistično vprašanje, saj obstoječi in veljavni italijanski zakoni te štiri bazoviške žrtve jemljejo kot teroriste. To se ni formalno pravno spremenilo. To dejanje moramo razumeti kot neko tiho dejanje politične rehabilitacije tigrovcev in antifašističnih borcev še pred začetkom 2. svetovne vojne.« The post Pahor z Matarello na Bazovico po politično rehabilitacijo tigrovcev in antifašističnih borcev appeared first on Časnik.

Sat, 11. Jul 2020 at 06:56

172 ogledov

Črna življenja štejejo, gospod Batagelj, odpravite diskriminacijo črne človeške ribice!
Spoštovani gospod Batagelj, svetujem vam, da razmere v Postojnski jami nemudoma uravnate po smernicah svetovne levice, ne pa da čakate na dekret vzhajajoče leve zvezde Tanje Fajon. Ko bo ona, ki je sicer na plačilnem seznamu v Bruslju, politično pa mešetari v Sloveniji in proti Sloveniji, na sončni strani Alp kričala med drugim tudi »black lives matter«, utegne biti prepozno. The post Črna življenja štejejo, gospod Batagelj, odpravite diskriminacijo črne človeške ribice! appeared first on Časnik.

Sat, 11. Jul 2020 at 00:03

189 ogledov

Italijanski neofašisti in slovenski neokomunisti se niso sposobni soočiti z resnico lastne preteklosti
Upamo, da tako italijanska neofašistična kot slovenska neokomunistična ideologija nimata več toliko moči, da bi preprečili spravno slovesnost. Da 13.julij ne bo več le dan spomina na neki barbarski požig, ampak tudi dan veselja, dan sprave med dvema narodoma, ki se jima je uspelo otresti mračnih ideologij. The post Italijanski neofašisti in slovenski neokomunisti se niso sposobni soočiti z resnico lastne preteklosti appeared first on Časnik.
Teme
joc pečečnik

Zadnji komentarji

nagajivček :

30.06.2020 12:10

pobit komuniste
Boris Valenčič :

11.05.2020 13:51

Poleg severno Korejskega predsednika Kim Jong Un-a, še zadnje dva komunistična DIKTATORJA na svetu, Milan Kučan in Janez Janša ter njune tolpe! Resnično neverjetno, to se dogaja v središču Evrope, v Sloveniji! Oba KOMUNISTIČNA DIKTATORJA imata povsem različne strateške cilje, njuna skupna točka je le ropanje ter popolno uničenje avtohtonega prebivalstva, srednjega sloja, uničenje Slovenije in njenega gospodarstva. Komunistični DIKTATOR Milan Kučan je za Miloševičem naslednik in glavni VELIKO SRBSKI voditelj, skupaj z Dizdarevičem in Mesičem ponovno združujejo bivšo Jugoslavijo v VELIKO SRBIJO, kjer se bo Milan Kučan oklical za VELIKO SRBSKEGA KRALJA. Je Putinova in Ruska sramota. Komunistični DIKTATOR Janez Janša, NOSILEC TITOVE ŠTAFETE je pristal v Evro-Ciaških rokah, je le njihov hlapec, kateri prav tako ne deluje za interese SLOVENIJE in avtohtonega prebivalstva. Njegovo Evro-Ciaško poslanstvo je le popolna uvedba imperialističnih interesov, brez sleherne demokracije, uničevanje zasebnega in družbenega gospodarstva. Ta KOMUNISTIČNI DIKTATOR Janez Janša ima nalogo pripraviti celotno Slovenijo za izvedbo Ameriškega napada na Ruse, poleg drugih vzhodno evropskih držav. berite: www.monarh.si www.predsednica.si www.zml.si Ne ostane vam nič drugega, kot da pričnete prepevati PRAVO SLOVENSKO HIMNO: www.youtube.com/watch?v=ZplPSbaAreg Boris Valenčič, slovenski KRALJ DNAR NAZAJ: www.monarh.si/dnar-nazaj.mp3 SLOVENCI, res ste ene ŠLAPE in DUHOVNE SIROTE!

Prijatelji

Bojan  AhlinRoža Karan (Astrologinja)Branko GaberAleš ČerinMatija Gabrovšek

NAJBOLJ OBISKANO

Nekatere novinarke POP TV imajo resne težave z osnovnošolsko matematiko