Stane Granda: Sodstvo obvladujejo dame, ki na glas vzdihujejo: »Naš Zoki ima nekaj več!«
Primer župana prestolnice Zorana Jankovića kaže, da so lahko iznajdljivi tudi s skrbno pripravljenimi in vodenimi prisilnimi poravnavami. Mimogrede dobiš nekaj deset milijonov, samo zveze moraš imeti na sodstvu.
Spletni Časnik

Sobota, 2. november 2019 ob 05:53

Odpri galerijo

Sodstvo obvladujejo dame, ki na glas vzdihujejo: »Naš Zoki ima nekaj več!«

Komunizem je elektrika (energija) plus socializem

Znamenit izrek, ki smo ga morali v mladosti tolikokrat ponavljati, da več ne vem, ali je Leninov ali Stalinov, mi prihaja v spomin, kadarkoli slišim o menjavi vodstva Petrola.

Zanimanje za ta dogodek je povzročilo hudovanje predsednika vlade g. Šarca nad tamkajšnjim dogajanjem. Ki pa z obrazno mimiko ni mogel prikriti, da kljub nasprotnemu ustnemu zatrjevanju ve, kdo je v ozadju. Očitno je moža presenetilo, da ga tisti, ki so ga postavili na vlado, žagajo v trenutku, ko se pokaže verjetnost, da bo nadkoalicija razpadla. Vse dvome o ozadju in povzročiteljih zamenjave so razblinili še iz vodstva Združene liste SD, ki so znani po tem, da nimajo nobene zveze z vojnimi in povojnimi poboji, Golim otokom, kratenjem človekovih pravic, lažno podporo osamosvojitvi, tajkuni in bančno luknjo, Jankovičem … Naštevanje, s čim vse niso povezani, je nemogoče izčrpati.

Komunisti so vselej radi imeli banke in oblast

Komunisti so nenavadni ptiči. So svetovni uspešneži pri pridobivanju ljudi, njihovemu zapeljevanju z pomočjo izrabljanja socialnih ali narodnih pravic, a nenadkriljivi mojstri pa so v neuspešnosti izpolnjevanja obljub. Zato je njihova prva naloga v prvih sekundah revolucije, da si dajo šivati policijsko uniformo. Z njihovimi nosilci »zavaravajo neprijatelja«, kajti znano je, da je njihova poglavitna moč v tajni policiji in nepojasnjenih izginotjih dejanskih ali že samo potencialnih političnih konkurentov in nasprotnikov. Najbolj neusmiljeni pa so do tistih svojih »tovarišev«, ki jih spregledajo ali pa se njihove igre ne gredo več. Za njih ni usmiljenja. Geslo bolje se je motiti, kot pa biti pameten izven partije, ni nič proti onemu, da gorje tistemu, ki se znotraj njih obrne proti njim. Bolje je, da si obesi mlinski kamen za vrat, kot pa da čaka naslednje jutro.

Komunisti so vselej radi imeli banke in oblast. Prve so jim zagotavljale druge. Ko so bili še v ilegali, so bili bančni ropi njihov partijski šport. Po tem ni slovel samo Stalin, tudi pri nas so bili taki mojstri.

Spomnite se znamenitega tovariša Šiške, ki je denar z banke vozil kar s triciklom. Ko pridejo na oblast, ne vladajo samo s tajnimi uradnimi listi, ampak tudi vzporedno državno ekonomijo, katere vrh predstavlja pri nas Kavčičevo bankirstvo.

Očitno z Zokijem nima izkušenj samo nesrečna farmacevtka

Komunisti, mislim na prave, ne idealiste, nimajo nikoli dovolj finančnih virov. Pri nas so ga, poleg bančništva in zunanje trgovine ter turizma, zgodaj našli v zdravstvu. Ko bodo za to podeljevali Nobelove nagrade, bo prvo dobil »Giovanni della Terra«. Za rezervni denarni vir so potem usposobili še socialo, ki jo je pri nas prav po piflarsko izpopolnil nekdanji minister za delo, družino in enake možnosti Ivan Svetlik, ki je za nagrado postal še rektor ljubljanske univerze.

Primer župana prestolnice Zorana Jankovića kaže, da so lahko iznajdljivi tudi s skrbno pripravljenimi in vodenimi prisilnimi poravnavami. Mimogrede dobiš nekaj deset milijonov, samo zveze moraš imeti na sodstvu. To ni težko, ker ga obvladujejo dame, ki na glas vzdihujejo: »Naš Zoki ima nekaj več!« Očitno nima z njim izkušenj samo nesrečna farmacevtka.

Naj se ve, kdo je koga kam postavil!

Elektrika kot sinonim energije je predpogoj komunistične oblasti. Velenjski lobi ni slučajno država v državi. Ta se lahko postavi na glavo, če on sklene zgraditi T-6. Ko je sicer premeteni Gregor Golobič nekaj drezal vanj, jih je dobil po prstih in še kje. Nedavno je nekaj poiskušala bivša predsednica vlade Alenka Bratušek. Stavka: »Dokler bom jaz ministrica …« ni mogla niti dokončati, ko so ji skrajno mačistično ukazali, naj molči. Nobenega dvoma ni, kdo nadzira v Sloveniji denar povezan z elektriko.

Mnogi govorijo, da bodo električni avtomobili onesposobili naftno industrijo in trgovino. Direktor Petrola g. Berločnik je pokazal in nabral toliko dobička (hvala, tudi jaz sem delničar), da so pravi in budni mojstri takoj stegnili roko po enem največjih podjetij v Sloveniji.

Kaj jih briga, če je bil Berločnik ravnokar razglašen za slovenskega menedžerja leta! »Naj se ve, kdo je koga kam postavil!« je pred leti pred TV kamerami izjavil nekdanji predsednik Vlade Tone Rop (nomen est omen).

Galerija slik

Zadnje objave

Fri, 15. Nov 2019 at 06:52

0 ogledov

Košček za koščkom nam jemljejo identiteto, veselje do življenja in biti Slovenec
Borut Korun je spregovoril tudi o migracijah, s katerimi smo Evropejci soočeni v zadnjem obdobju. Po njegovem obstaja teorije, ki jih je težko dokazati, da gre za nek načrt, ki bo privedel do zamenjave prebivalstva, pomešanja evropskega prebivalstva z islamskim prebivalstvom iz Afrike in Azije, ki bi privedlo do neke Evrope, kjer bi bilo vse premešano, brez narodnostne identitete. The post Košček za koščkom nam jemljejo identiteto, veselje do življenja in biti Slovenec appeared first on Časnik.

Fri, 15. Nov 2019 at 06:14

0 ogledov

Množični ”turizem” in nasilje del vsakdana v mestu ob Rinži
Kočevski gozdovi pa morajo biti nekaj zelo posebnega. ''Turisti'' so namreč pripravljeni plačati ogromno ceno, da se, četudi prenatrpani in brez vsakega ugodja v kombiju, še vedno odločajo za to doživetje neokrnjene narave. Nekateri se odločajo celo za samostojen pohod – verjetno v upanju, da bi lahko videli medveda in volka v njunem naravnem okolju. The post Množični ”turizem” in nasilje del vsakdana v mestu ob Rinži appeared first on Časnik.

Thu, 14. Nov 2019 at 17:58

24 ogledov

Narava in pokrajina (foto): Magdalenska gora
Janez Mihovec – Magdalenska gora Nad Grosupljem in Šmarjem Sap je razgledni vrh Magdalenska gora. Na njej najdemo srednjeveško cerkvico. Vrh je nekakšna Šmarna gora za Grosupeljčane. Gora je nekaj posebnega. Pravzaprav zaradi tistega kar najdemo pod zemljo. Pred tremi tisočletji je bila eno izmed največjih železnodobnih naselbin v Sloveniji. Naseljeno skozi celotno tisočletje. Okoli […] The post Narava in pokrajina (foto): Magdalenska gora appeared first on Časnik.

Thu, 14. Nov 2019 at 06:12

5 ogledov

Brezplačne vožnje po železni cesti z Alenko Bratušek
Alenka Bratušek, s kako neambicioznim ciljem zganjate populizem in farbate volivce! Kar 90 minut, to je uro in pol, naj bi trajala bliskovita vožnja s potovalno hitrostjo okoli 100 km/uro med našima najpomembnejšima mestoma v 21. stoletju. Neverjetno! The post Brezplačne vožnje po železni cesti z Alenko Bratušek appeared first on Časnik.

Thu, 14. Nov 2019 at 06:05

5 ogledov

Helena Jaklitsch: Slovenci leta 1949 med Stalinom in Titom
Že v začetku leta 1949 se je po sovjetskem zgledu začela kolektivizacija kmetijstva, s čimer je Tito želel potrditi svojo zavezanost komunistični doktrini. The post Helena Jaklitsch: Slovenci leta 1949 med Stalinom in Titom appeared first on Časnik.

Wed, 13. Nov 2019 at 20:47

19 ogledov

Adria zdaj mrtvec, pred tem pa gospodarski zombi
Vstop Nemcev je samo podaljšal agonijo. A razumeti. moramo, da bi ob bolj učinkovitem državnem upravljanju Adria Airways ne bilo niti vstopa sklada, ki ima svoje lastnike v Nemčiji, uradni sedež pa v davčni oazi. Ob učinkovitejšem upravljanju bi podjetje lahko bilo še vedno državno, ali pa, zaradi regionalnega pomena, v lasti kakega strateškega tujega partnerja The post Adria zdaj mrtvec, pred tem pa gospodarski zombi appeared first on Časnik.
Teme
peskovnik Alenka Bratušek Petrol socializem zoran janković

Zadnji komentarji

APMMB2

2019-07-14 06:20:03


Janez Janša je še edini osamosvojitelj, ki je aktiven politik. Je še vedno trn v peti prisklednikom, ki kradejo slovensko osamosvojitev in slovensko državo. Bolj, ko se oddaljujejo od slavni dni osamosvojitve, bolj drzni so tatovi in danes so že skorajda v popolnosti okradli osamosvojitev. Danes že skorajda v celot velja, da so Slovenijo osamosvojili partizani, da so komunisti Slovenijo iz globikega fevdalizma izvlekli v rajsk socializem, ki je omogočal delavcem raj na zemlji. Na kratko so ta raj prekinili kruti in pohlepni kapitalisti in da ne bo pomote fašisti, ki jih vodi Janez Janša in je kriv, da Slovenija ni druga Švica. Če ne bi bilo Janše bi v Sloveniji vladala sloga, tako pa je on zdrahar, ki potvarja zgodovino. Marsikdo verjame, da so bili povojni boljševiki resnično šlampasti, ko niso do popolnsti zatrli belogardiste in katoliško cerkev, ki danes dela zdrahe in razdvaja narod. Prav Janša je potomec teh in resno se je potrebno vprašati, kako je mogoče, da so lahko ti ustvarlili potomstvo in dopustili takšnemu strašilu, kot je Janša da stopi v politiko in o groza pregrozna celo za krajši čas zvalada. Če sta dve katoliški osnovni šoli zelo veliki problem za Slovenijo, je Janez Janša največji problem. Dokler bo on v politiki, Slovenija ne bo zadihala s polnimi pljuči. Če ne bi bilo Janeza Janše, bi že davno povrnili socializem in samoupravljanje in ne bi bilo nobene dileme, ali javno zdravstvo, ali ne? Ne bi bilo dileme, ali javno šolstvo , ali ne? Ne bi razprodajali državnih bank! Ne bi razprodajali podjetij! Ne bi bilo revežev, ne revnih upokojencev. Ne bi bilo lačnih otrok. Tako pa same nevšečnosti . Nič svobode in nenehni strah pred fašizmom. Zakaj smo se sploh osamosvojili? Bratstva in enotnosti ni več. Pristali smo v morilskem NATO paktu in sedaj morajo naši strumni vojaki po svetu podpirati ameriški imperializem. Vse to nam je skuhal Janez Janša, namesto, da bi dopustil, da nam vlada Milan Kučan, ki nikoli ni bil za samostojno Slovenijo. V imenu nacionalnega interesa je ohranjal banke in gospodarstvo v slovenskih rokah, kjer so njegovi tovariši smelo upravljali z bankami, podjetji, gradbeništvom in omogočili javno šolstvo, javno zdravstvo in dajali upanje upokojencem da bodo imeli, ko ponovno zasedejo tovariši oblast 1000 € pokijnine. Hvalabogu je pogumni Marjan Šarec zbral vse pozitivne sile v Sloveniji, ustvaril trdno koalicijo, ki že kaže sadove. Ohranil bo javno zdravstvo, Tudi šolstvu se ni treba bati privatizacije. Povrnil bo banke narodu in pripeljal investitoreje, ki bodo reševali slovenska pogorišča. Tako se nam obeta razcvet Gorenja, ki ga bodo obnovili Kitajci in pregnali janšiste iz Velenja, da ne bodo nikoli več zgradili še kakšen TEŠ6. Ne, Titovo Velenje se ne da, če ravno se je ob njega naselil Janez Janša in z ukradenim denarjem za gotovino kupil hišo, kar še danes ne zna pojasniti tvarišu Mehu.
Gost

2019-07-13 01:19:32


dne 13. maja 1941 so trije tigrovci (Zelen, Kravanja in Majnik) v Češarkovi (Lovšinovi) koči na Mali gori pričakovali gospoda Antona Šmalca (1904–1972), uslužbenca ribniške hranilnice, da jim pomaga zamenjati 30 milijonov jug. dinarjev za italijanske lire; Ferdinand Kravanja ni naredil samomora, kakor se je do sedaj omenjalo, saj je celo (lažje) ranjen uspel zbežati iz koče in se z denarjem skriti v grmovju; Danilo Zelen, verjetno ranjen, je po odločnem odporu izvršil častni samomor (šele po predaji Majnika), da ne bi živ padel v italijanske roke; poleg Jožeta Zalarja (in kakšnega raubšica), je tako le še Anton Šmalc v Ribnici vedel za trenutno skrivališče treh tigrovcev; po izjavi Antona Majnika, tigrovca in partizana, ki jo je leta 1971 zapisal Jože Zalar, ribniški orožniki in karabinjerji niso iskali Danila Zelena, temveč samo Majnika! Doslej v nobenem zapisu okrog spopada tigrovcev na Mali gori ni bilo omenjeno, da je šlo, poleg oboroženega (strelskega) spopada, tudi za finančno transakcijo oz. zamenjavo velike vsote jug. dinarjev (30 milijonov dinarjev) v italijanske lire. Organizacija TIGR je gotovo imela, poleg arhive, tudi znatna finančna sredstva, vendar o tem ne vemo skoraj ničesar. Trditev, da se je prva oborožena akcija zgodila 13. maja 1941, ni resnična. Resnično je samo to, da je Danilo Zelen s samomorom končal svoje življenje, saj je do spopada na Mali gori prišlo, ker so Italijani iskali ORJUNA-ša Majnika, zraven pa sta se zaradi denarja znašla še Zelen in Kravanja... To povsem spremeni konotacijo dogodka samega in se nastavlja vprašanje, če se nemara TIGR poleg borbe proti fašizmu ni zavzemal tudi za kraljevino Jugoslavijo. Težko je seveda sedaj govoriti o tem, a če zgornje drži potem spopad na Mali gori ni spopad TIGRovcev proti fašizmu, ampak spopad karabinerjev z ORJUNA-šem in še dvemi TIGRovci,ki sta denar želela zamenjati...

Prijatelji

Bojan  AhlinRoža Karan (Astrologinja)Branko GaberAleš Čerin

NAJBOLJ OBISKANO

Stane Granda: Sodstvo obvladujejo dame, ki na glas vzdihujejo: »Naš Zoki ima nekaj več!«