KOLEDAR DOGODKOV: Pogovor o ureditvi muzeja Teharje, Predstavitev knjige Demokracija in država, 11.
Spletni Časnik

Torek, 28. April 2015 ob 19:44

Pogovor o ureditvi muzeja Teharje

Vsako prvo soboto v mesecu teharski župnik Miha Herman vabi k večerni maši ob 19.uri z molitvijo za spravo in mir s storilci in žrtvami teharske povojne tragedije. Tako vas v soboto, 2.maja 2015vabimo k sodelovanju.

Civilna pobuda Teharje, muzej genocida in katarze, ob vstopu v mesec 70. letnice eksodusa in začetka komunističnega koncentracijskega taborišča Teharje, vabi vse zainteresirane za ureditev spominskega parka v muzej, na informativni pogovor po maši v župnišču.

Razstavljen bo načrt akad.arh. Marka Mušiča za dopolnitev parka spomina v muzej:
NIKOLI VEČ TEGA, za vzgojo za mir in sožitje med ljudmi.

Za civilno pobudo Stanko Kračun in Franc Zabukošek, kontakt: 031 691 940.

_____________

Predstavitev knjige Demokracija in država

Evropska pravna fakulteta in Fakulteta za državne in evropske študije vabiva na predstavitev knjige Demokracija in država, pete knjige iz zbirke Slovenija 1945 – 2015, avtorja dr. Petra Jambreka.

Fakulteti bosta ob tej priložnosti organizirali znanstveni razgovor, ki bo potekal na Evropski pravni fakulteti, Cankarjevo nabrežje 11, 5. maja ob 16.30 v predavalnici P2. Pogovor bo moderiral prof. dr. Dimitrij Rupel v sodelovanju z uvodnima razpravljalcema prof. dr. Antonom Jerovškom in prof. dr. Žigo Turkom. V razpravi bo sodeloval tudi avtor knjige prof. dr. Peter Jambrek ter kot soavtor profesor dr. Albin Igličar, ki je za knjigo prispeval poglavje o slovenskem plebiscitu.

_____________

11. srečanje in blagoslov motoristov

Dom sv. Jožef Celje vabi na tradicionalno 11. srečanje in blagoslov motoristov, ki bo v nedeljo, 10. maja 2015, ob 10. uri.

_____________

Somaševanje škofov ob 70. obletnici konca II. svetovne vojne

V soboto, 16. maja, bo v baziliki Marije Pomagaj na Brezjah ob 10. uri slovesno somaševanje slovenskih škofov ob 70. obletnici konca druge svetovne vojne ter za vse žrtve medvojnega in povojnega nasilja.

Odhod avtobusa iz Ljubljane bo ob 8. uri izpred dvorane Tivoli.

Prijave za prevoz sprejema Nova Slovenska zaveza vsak delavnik med 10. in 12. uro po tel.: 01/425-15-37.
________________

Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj podprete z donacijo.

 

KOLEDAR DOGODKOV: Pogovor o ureditvi muzeja Teharje, Predstavitev knjige Demokracija in država, 11

Sorodni prispevki: Prejeli smo: Teharje, opomnik za katarzo! Objavljamo celoten nagovor g. Franca Zabukošek na Teharjah iz leta 1996. Spoštovani državljanke in državljani, dragi rojaki – tisti, ki vam je bilo življenje nasilno odvzeto... Vabilo: Spominska romarska pot Teharje V soboto, 17. maja 2014, bo potekal […]

Zadnje objave

Wed, 14. Sep 2022 at 07:08

16477 ogledov

Prenos kraljičinega pogreba, če bo na nacionalni TVS, naj komentira kompetentna oseba
Če bo prenos pogreba v živo tudi prihodnji ponedeljek, bi iskreno želel od vodstva RTVS, da za komentiranje izbere najbolj kompetentne komentatorje, ki vejo, kaj je kultura, kaj slovesnost trenutka, kaj žalost ob slovesu od ljubljene osebe, in ki bodo to znali tudi primerno – zadržano, le kadar je treba in s potrebno pieteto – komentirati. The post Prenos kraljičinega pogreba, če bo na nacionalni TVS, naj komentira kompetentna oseba appeared first on Časnik.

Tue, 13. Sep 2022 at 07:00

16438 ogledov

Tina Maze je spodbudila preobrazbo tudi v ekipnih športnih panogah
Priti, zgoditi se mora voditelj, ki svoje fante vodi skozi vse faze preizkušenj. Od začetnega trpljenja na treningih do odpovedovanja družinam, zopet treningi, ki skozi tedne postajajo zahtevnejši. Vsakdo, ki se je vsaj malo bolj zares ukvarjal z športom, ve, kaj hočem povedati. The post Tina Maze je spodbudila preobrazbo tudi v ekipnih športnih panogah appeared first on Časnik.

Mon, 12. Sep 2022 at 06:26

16502 ogledov

Če napake sprejmemo kot priložnost za učenje in rast, ne bolijo več
In napake ostanejo samo napake, priložnost za učenje in rast. Ko jih sprejmemo kot take, so priložnost za rast, ne bolijo več. In si lahko oprostimo, se lahko sprejmemo. Posledično napak ne opazimo več; nismo napaka niti ni napaka drugi. Smo izjemnost, ker se lahko učimo, odpustimo, zrastemo in gremo naprej. The post Če napake sprejmemo kot priložnost za učenje in rast, ne bolijo več appeared first on Časnik.

Sun, 11. Sep 2022 at 07:29

15900 ogledov

Peš romanje ni navaden izlet, a se ga splača opraviti
Resnično se zahvaljujem vsem, ki ste bili z menoj na poti. Zahvaljujem se vsem, ki ste bili z menoj prek socialnih omrežij, tudi vaše molitve in spodbude so nas gnale naprej. Zahvaljujem se tudi tistim, za katere vem, da bi se udeležili romanja, pa je zdravje načelo telo – tudi vi ste bili z nami. The post Peš romanje ni navaden izlet, a se ga splača opraviti appeared first on Časnik.

Sun, 11. Sep 2022 at 07:08

15860 ogledov

Teden vzgoje 2022: Skupnost, ki se posluša
Za oblikovanje skupnosti je najprej pomembno, da smo pripravljeni poslušati drugega in stopiti z njim v dialog. Vemo, kako težko otroci počakajo, da nekdo v skupini konča svojo misel, saj bi radi takoj povedali svoj pogled. The post Teden vzgoje 2022: Skupnost, ki se posluša appeared first on Časnik.

Sat, 10. Sep 2022 at 10:13

15805 ogledov

Spomini na obiska kraljice Elizabete II. in princa Charlesa v Sloveniji
Kar nekaj Slovencev je, ki imajo še danes več kot odlične spomine tako na sedanjega kralja Karla III. kot na njegovo pravkar umrlo mamo, kraljico Elizabeto II. Naj počiva v miru! The post Spomini na obiska kraljice Elizabete II. in princa Charlesa v Sloveniji appeared first on Časnik.

Prijatelji

Bojan  AhlinRoža Karan (Astrologinja)Branko GaberAleš ČerinMatija Gabrovšek

NAJBOLJ OBISKANO

KOLEDAR DOGODKOV: Pogovor o ureditvi muzeja Teharje, Predstavitev knjige Demokracija in država, 11.