Vztrajniki
Spletni Časnik

Ponedeljek, 20. Oktober 2014 ob 09:51

Z ženo se od začetka pogosto udeležujeva shodov pred sodiščem. Pri tem sem si večkrat zastavil vprašanje, kaj je tisto, kar nas združuje in žene, da tako vztrajno dan za dnem prihajamo pred to sodišče. Kakšna sila in kateri vzgibi nas spodbujajo, da kljub nasprotovanju, negativnim oznakam, psovkam, posmehu in tudi grožnjam, ne odnehamo? Ali je ta naš protest zaradi teptanja pravice in dostojanstva, ki se že tako dolgo in sistematično izvaja proti Janezu Janši, njegovi družini in Tonetu Krkoviču ? Ali nas spodbuja to, ker je ogrožana svoboda nas vseh, ali nas vodi sočutje? Mogoče razlogi, ki jih ima vsakdo izmed nas v svoji skriti kamrici? Mislim da vse našteto, a še nekaj več, najbolj pomembno – ljubezen. Sv. Pavel je v prvem pismu Korinčanom, kjer govori o tem kaj in kakšna je ljubezen, med drugim napisal: ne veseli se krivice, veseli pa se resnice, in pa, ljubezen se ne da razdražiti. In tu je odgovor; sem prihajamo, ker se ne moremo pomiriti s krivico in nasiljem, ki se dogajata, in ker, se ne damo razdražiti. Sem prihajamo tudi zaradi dolžnosti, da se borimo proti krivicam, nasilju in prostaštvu.

Ustvarjalci nove politične stranke v našem prostoru, ki je premočno zmagala na zadnjih volitvah, obetajo spremembe na mnogih področjih. Če smo sledili njihovemu besednjaku, smo pogosto slišali besede kot; prave rešitve, preseganje ideološke miselnosti, spoštovanje človekovega dostojanstva, morala, politična kultura, etično delovanje itd, itd.

Kakorkoli, po prikazanem je izgledal namen nove stranke hvalevreden, a kaj, ko pa tistim, ki so ga sestavili, ne moremo zaupati. Namreč, ustvarili so ga ljudje boljševiške vzgoje, učenci Frankfurtske šole in FDV-ja. Zakaj jim ne moremo zaupati? Iz kakšnega humusa nastaja njihov program? Pozorno prisluhnite, kakšen je program Frankfurtske šole:

  • ustvarjanje rasističnih žaljivk,
  • nenehne spremembe za povzročanje zmede,
  • poučevanje otrok o spolnosti in istospolne usmerjenosti,
  • spodkopavanje avtoritete šole in učiteljev,
  • velika preseljevanja za uničenje istovetnosti,
  • spodbujanje čezmernega popivanja,
  • praznjenje cerkva,
  • nezanesljiv pravosodni sistem, ki je usmerjen proti žrtvam zločina, odvisnost od države in državne podpore,
  • nadzor nad mediji in njihovo utišanje,
  • spodbujanje razkroja družine.

Torej, upravičeno lahko sklepamo, da se za vsem tem leporečjem skrivajo laž, prevara in prostaštvo, ki pomagajo ustvarjati še eno navidezno, lažno, ali bolje, bolno demokracijo.

In če se sedaj vrnemo k našemu novemu predsedniku vlade in se spomnimo njegovega hvalevrednega besednjaka, se logično poraja vprašanje, zakaj mož, ki tako misli in govori, potem tega tudi ne dela. Mirno bi se nam lahko pridružil na teh shodih. Vendar ne bo šlo. Izstop iz kroga v katerem se je znašel mu poleg tistih ki so ga ustvarili med drugim preprečuje tudi 571 novinarjev, med katerimi mu nihče ne more in ne sme postaviti pravega vprašanja . Njihova vprašanja glede sodbe v zadevi Patria, so namreč zastavljena tako, da mu je vedno omogočen zmuzljiv odgovor in izgovor, češ, v tej zadevi popolnoma zaupam v naše pravo in naša sodišča. Nam pa tak odgovor ne zadošča, mu ne verjamemo. Saj smo ravno zaradi tega tu, ker ne zaupamo našemu sodstvu in sodnikom. Takó zastavljeno vprašanje je napačno. Vprašati bi ga morali preprosto, po otroško: ali je pravično, da se nekdo obsodi in strpa v zapor brez enega samega dokaza? Ali se mu ne zdi tako ravnanje krivično? Ali se mu ob trpljenju obsojenčeve žene in otrok ne poraja sočutje ? Gospod predsednik bo na ta vprašanje enkrat moral odgovoriti, in spoznati, da vsa ta dogajanja niso le velika svinjarija ampak kaznivo dejanje, in da pri tem sodeluje in pomaga ko so prizadete človekove pravice in pravne norme. Seveda pa se mu zaenkrat kazni ni treba bati, še posebej zaradi novega pravosodnega ministra, ki ga je nedavno ustoličil.

beri naprej>>>>

Zadnje objave

Wed, 14. Sep 2022 at 07:08

16477 ogledov

Prenos kraljičinega pogreba, če bo na nacionalni TVS, naj komentira kompetentna oseba
Če bo prenos pogreba v živo tudi prihodnji ponedeljek, bi iskreno želel od vodstva RTVS, da za komentiranje izbere najbolj kompetentne komentatorje, ki vejo, kaj je kultura, kaj slovesnost trenutka, kaj žalost ob slovesu od ljubljene osebe, in ki bodo to znali tudi primerno – zadržano, le kadar je treba in s potrebno pieteto – komentirati. The post Prenos kraljičinega pogreba, če bo na nacionalni TVS, naj komentira kompetentna oseba appeared first on Časnik.

Tue, 13. Sep 2022 at 07:00

16438 ogledov

Tina Maze je spodbudila preobrazbo tudi v ekipnih športnih panogah
Priti, zgoditi se mora voditelj, ki svoje fante vodi skozi vse faze preizkušenj. Od začetnega trpljenja na treningih do odpovedovanja družinam, zopet treningi, ki skozi tedne postajajo zahtevnejši. Vsakdo, ki se je vsaj malo bolj zares ukvarjal z športom, ve, kaj hočem povedati. The post Tina Maze je spodbudila preobrazbo tudi v ekipnih športnih panogah appeared first on Časnik.

Mon, 12. Sep 2022 at 06:26

16502 ogledov

Če napake sprejmemo kot priložnost za učenje in rast, ne bolijo več
In napake ostanejo samo napake, priložnost za učenje in rast. Ko jih sprejmemo kot take, so priložnost za rast, ne bolijo več. In si lahko oprostimo, se lahko sprejmemo. Posledično napak ne opazimo več; nismo napaka niti ni napaka drugi. Smo izjemnost, ker se lahko učimo, odpustimo, zrastemo in gremo naprej. The post Če napake sprejmemo kot priložnost za učenje in rast, ne bolijo več appeared first on Časnik.

Sun, 11. Sep 2022 at 07:29

15900 ogledov

Peš romanje ni navaden izlet, a se ga splača opraviti
Resnično se zahvaljujem vsem, ki ste bili z menoj na poti. Zahvaljujem se vsem, ki ste bili z menoj prek socialnih omrežij, tudi vaše molitve in spodbude so nas gnale naprej. Zahvaljujem se tudi tistim, za katere vem, da bi se udeležili romanja, pa je zdravje načelo telo – tudi vi ste bili z nami. The post Peš romanje ni navaden izlet, a se ga splača opraviti appeared first on Časnik.

Sun, 11. Sep 2022 at 07:08

15860 ogledov

Teden vzgoje 2022: Skupnost, ki se posluša
Za oblikovanje skupnosti je najprej pomembno, da smo pripravljeni poslušati drugega in stopiti z njim v dialog. Vemo, kako težko otroci počakajo, da nekdo v skupini konča svojo misel, saj bi radi takoj povedali svoj pogled. The post Teden vzgoje 2022: Skupnost, ki se posluša appeared first on Časnik.

Sat, 10. Sep 2022 at 10:13

15805 ogledov

Spomini na obiska kraljice Elizabete II. in princa Charlesa v Sloveniji
Kar nekaj Slovencev je, ki imajo še danes več kot odlične spomine tako na sedanjega kralja Karla III. kot na njegovo pravkar umrlo mamo, kraljico Elizabeto II. Naj počiva v miru! The post Spomini na obiska kraljice Elizabete II. in princa Charlesa v Sloveniji appeared first on Časnik.

Prijatelji

Bojan  AhlinRoža Karan (Astrologinja)Branko GaberAleš ČerinMatija Gabrovšek

NAJBOLJ OBISKANO

Vztrajniki